background img
banner
banner

Ναι στις οπτικές ίνες αλλά να γίνεται αποκατάσταση του οδοστρώματος

ΝΑ ΕΠΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΖΗΤΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΟΤΕ

Οι λακκούβες εξαιτίας της μη ικανοποιητικής αποκατάστασης των δρόμων που σκάβονται για το πέρασμα οπτικών ινών, ήρθαν… στην επιφάνεια, με αφορμή τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας αιτήματος εταιρείας για έγκριση για εργασίες εγκατάστασης δικτύου. Από τη μία τονίστηκε ότι πρέπει να τηρούνται οι όροι αποκατάστασης και να ελέγχονται από την Τεχνική Υπηρεσία, από την άλλη εκφράστηκε η άποψη ότι τέτοιου είδους έργα και παρεμβάσεις δεν πρέπει να «τρενάρονται» ώστε να μην στερούνται οι κάτοικοι της περιοχής τις παροχές της τεχνολογίας.

Ειδικότερα, το θέμα αφορούσε την έγκριση για την ανάπτυξη του δικτύου πρόσβασης νέας γενιάς FTTH στο Αίγιο από τον Όμιλο Ο.Τ.Ε. και ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Κώστας Σπηλιόπουλος επέστησε την προσοχή στον αρμόδιο αντιδήμαρχο Έργων, ως προς την αποκατάσταση των δρόμων μετά τις τομές που θα κάνει η εταιρεία, καθώς –όπως είπε – ΄΄σε τέτοιου είδους παρεμβάσεις πουθενά δεν έχουν κάνει σοβαρή και υπεύθυνη αποκατάσταση. Υπάρχουν τρύπες όπου έχουν περάσει, με αποτέλεσμα να καταστρέφονται τα ελαστικά των αυτοκινήτων και να γίνονται ατυχήματα. Οι εταιρείες είναι υποχρεωμένες να αποκαθιστούν τους δρόμους και ο Δήμος να παίρνει εγγυήσεις΄΄.

Ο δημοτικός σύμβουλος, αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΑ Γιώργος Ντίνος έθεσε το ερώτημα μήπως θα πρέπει και ο δήμος να προχωρά στη δουλεία διέλευσης για τον χρόνο που χρησιμοποιούν οι εταιρείες τους δημοτικούς χώρους. Όπως είπε, “όταν ο δήμος ή η ΔΕΥΑΑ ζητούν μία αδειοδότηση, οι εταιρείες είναι πολύ αυστηρές. Ως παράδειγμα έφερε τα έργα αποχέτευσης στο Διακοπτό πλησίον της σιδηροδρομικής γραμμής. Ζητάμε αδειοδότηση να περάσει ο αγωγός των εσωτερικών δικτύων αποχέτευσης όχι πάνω στη γραμμή αλλά σχετικά κοντά σε αυτή και μας ζητούν μικρή όδευση. Γιατί να μην ζητάμε κι εμείς;΄΄, σημείωσε.

Ο αντιδήμαρχος Έργων Βασίλης Χριστόπουλος είπε πως έχει γίνει μία προσπάθεια από την Τεχνική Υπηρεσία και γι’ αυτό πριν από δύο χρόνια είχε καθυστερήσει και ένα έργο. ΄΄Η Τεχνική Υπηρεσία είχε ζητήσει, πέρα από το σκάμμα που ανοίγεται, αριστερά και δεξιά να υπάρχουν κάποια έξτρα εκατοστά για να μην «κάθεται» το οδόστρωμα. Όπως επίσης υπάρχει εγγυητική επιστολή που πληρώνει και το είχαμε αποφασίσει πριν από 23 μήνες, όσοι παίρνουν από τον Δήμο, να δίνουν την εγγυητική επιστολή΄΄.

Να μην χάσουν περιοχές το πλεονέκτημα του γρήγορου ίντερνετ

Ο αντιδήμαρχος Νίκος Καραΐσκος είπε ότι επειδή το 2019 χάθηκαν τα μισά καφάο που έμπαιναν και ο Συνοικισμός δεν έχει γρήγορο ίντερνετ και πως υπάρχουν πρωτόκολλα αποκατάστασης ωστόσο επ’ ουδενί πρέπει να σταματήσουν τα έργα αυτά. ΄΄Εάν φέρνουμε αντιρρήσεις δεν θα ολοκληρωθεί ποτέ το ίντερνετ. Καλό θα είναι η Τεχνική Υπηρεσία όταν παραλαμβάνει τα κομμάτια αυτά, να έχει πέσει τσιμέντο και όχι χώμα γιατί τότε δημιουργήθηκε ένα πρόβλημα ότι είχε βουλιάξει το έδαφος σε κάποια σημεία και διαπιστώσαμε εκ των υστέρων ότι δεν ήταν αποκατάσταση του ΟΤΕ αλλά της Δ.Ε.Η. Στην προκειμένη περίπτωση πρέπει να δούμε τι ισχύει στο ευρωπαϊκό πρωτόκολλο για τις συγκεκριμένες όδευσης και να εφαρμοστεί. Άλλωστε έχουμε εγγυητική από τις εταιρείες΄΄, ανέφερε. Το αίτημα της εταιρείας πάντως εγκρίθηκε ομόφωνα.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr