background img
banner
banner

Όχι μόνο αποκατάσταση αλλά και πλάνο αξιοποίησης του Οδοντωτού

ΤΕΘΗΚΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΗΜ. ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ Ο Κ. ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ – ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ Ο ΧΡ. ΓΟΥΤΟΣ

Για ένα γενικότερο πλαίσιο για την αναβάθμιση του Οδοντωτού Σιδηροδρόμου αποφάσισαν να κινηθεί ο δήμος, δήμαρχος Αιγιαλείας και επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης ούτως ώστε και να θωρακιστεί η ιστορική γραμμή από ενδεχόμενους αστάθμητους παράγοντες που θα απειλούν τη λειτουργία του, αλλά και να αξιοποιηθούν οι τεράστιες δυνατότητες και προοπτικές του ιστορικού σιδηρόδρομου για την ανάπτυξη της περιοχής. Υπενθυμίζεται ότι η σύσκεψη συνεκλήθη από τον δήμαρχο Δημήτρη Καλογερόπουλο και στην πρόσκλησή του προς τους αρχηγούς των δημοτικών παρατάξεων ανταποκρίθηκε ο Κώστας Σπηλιόπουλος αλλά όχι ο Χρήστος Γούτος.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και στη σύσκεψη του Σαββάτου στο Διακοπτό για το τεράστιο πρόβλημα που δημιουργεί στην περιοχή η ακινητοποίηση του Οδοντωτού, είχε επιρρίψει ευθύνες στη δημοτική αρχή και στον δήμαρχο, τονίζοντας ότι δεν ασκούνται οι πιέσεις που θα έπρεπε προς την πολιτεία, ώστε να ολοκληρωθούν οι μελέτες και να εκτελεστούν τα έργα προκειμένου η γραμμή να ξαναλειτουργήσει με ασφάλεια.

Επεξεργασία προτάσεων

Ερωτηθείς από τo Protionline.gr για τα αποτελέσματα της συνάντησής του με τον κ. Σπηλιόπουλο και τις αποφάσεις που ελήφθησαν ο κ. Καλογερόπουλος είπε: ΄΄Συζητήσαμε το θέμα του Οδοντωτού Σιδηροδρόμου. Θα κάνουμε παρέμβαση για τον Οδοντωτό σαν δήμος με κάποιες προτάσεις που θα επεξεργαστούμε. Συζητήσαμε για πιθανή συνεργασία με τον ΟΣΕ και τον Δήμο Καλαβρύτων όχι για την αποκατάσταση του Οδοντωτού αλλά για την καλύτερη αξιοποίησή του΄΄.

Κοινή διαπίστωση μεταξύ των δύο είναι ότι το θέμα πρέπει να το δουν όχι μόνο ως προς την αποκατάσταση των ζημιών από τις πυρκαγιές ή την άσκηση πιέσεων για την επαναλειτουργία της γραμμής. ΄΄Αυτό που κρίναμε απαραίτητο και το πλέον επείγον για να γίνει, είναι να δούμε πώς μπορεί να αναπτυχθεί συνολικά ο Οδοντωτός. Πρέπει να σταματήσουν οι καθυστερήσεις και η ρίψη ευθυνών εκατέρωθεν και να τελειώσουν οι παρεμβάσεις στα πυρόπληκτα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα΄΄ είπε ο κ. Σπηλιόπουλος μιλώντας στo Protionline.gr

Ταυτόχρονα, εκτιμήθηκε ότι πρέπει να γίνει μία γενική αναβάθμιση της υποδομής σε όλα τα σημεία, δηλαδή με παρεμβάσεις με πλέγματα συγκράτησης, καινούριες στοές, αναχώματα, ενίσχυση στα τεχνικά συστήματα κ.ά.

Η πρόταση για σύσταση εταιρείας

Άποψη των δύο είναι ότι ο Οδοντωτός πρέπει να εξελίσσεται ως προς τη λειτουργία του συνεχώς και αδιαλείπτως. ΄΄Η παράταξή μας, είχε διευκρινίσει την ανάγκη σύστασης ανώνυμης εταιρείας με μετόχους το 50% του ΟΣΕ και το υπόλοιπο 50% να το μοιραστούν οι δύο δήμοι, Καλαβρύτων και Αιγιαλείας. Έτσι θα έχουμε ένα απολύτως σύγχρονο μοντέλο λειτουργίας με πιστότητα και συνέπεια. Επιπλέον, μία τέτοια προοπτική θα μας έδινε τεράστια οικονομικά οφέλη, που θα μπορέσουμε να έχουμε τμηματικά και θα γίνουν η απόλυτη αφορμή για να φροντίζουμε, να συντηρούμε, να ενισχύουμε και να διαφημίσουμε ακόμα πιο πολύ το τρενάκι μας΄΄, είπε ο κ. Σπηλιόπουλος.

Ο κ. Σπηλιόπουλος εκτιμά ότι πρέπει να οριστεί ένας υπεύθυνος οργάνωσης, ένας άνθρωπος δηλαδή που θα έχει την απόλυτη ευθύνη, θα συντονίζει όλες τις δράσεις (έργα, γραφειοκρατικά θέματα, γενική επίβλεψη, έλεγχος της χρηματοδότησης του έργου και τον οικονομικό έλεγχο εσόδων – εξόδων) ο οποίος θα έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο: ΄΄Όταν υπάρξει τέτοιος συντονισμός και συγκεκριμένοι χειρισμοί, σαφώς και θα έχουμε πολύ ωραία αποτελέσματα, αυτό πρέπει να γίνει΄΄, πρόσθεσε.

Εν κατακλείδι, το επόμενο βήμα θα είναι η έκθεση των προθέσεων και η συνεννόηση του δήμου Αιγιαλείας με τον δήμο Καλαβρύτων, για την κοινή αυτή προοπτική συνεργασίας, ενώ το θέμα του Οδοντωτού θα τεθεί και στον πρωθυπουργό που επισκέπτεται τα Καλάβρυτα. Επιπλέον, το γενικότερο πλάνο θα τεθεί προς ενημέρωση και λήψη απόφασης στο Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας .


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr