background img
banner
banner

Πέτυχαν χωρίς να διδάσκεται το μάθημα στον πρωινό κορμό…

Το 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΚΡΑΤΑΣ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ

Τρεις ομάδες από την Αιτωλοακαρνανία, μία από τη Ζάκυνθο και μία από την Αχαΐα προκρίθηκαν από τον Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO Hellas που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στην Πάτρα, στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2019 που θα διεξαχθεί αύριο Σάββατο 23 Φεβρουαρίου στην Αθήνα. Στην επιτυχημένη γιορτή τεχνολογίας, τον διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Δυτικής Ελλάδας, με την επιστημονική αρωγή του STEM Education Patras, παρευρέθηκαν εκατοντάδες γονιών και εκπαιδευτικών προπονητών των μικρών και μεγαλύτερων μαθητών από τη Δυτική Ελλάδα. Ανάμεσά τους και σχολεία της Αιγιάλειας.

Τα παιδιά έβαλαν τα δυνατά τους με τις ιδέες και τα projects τους στη ρομποτική, να προκριθούν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής WRO Hellas στην Αθήνα. Οι διοργανωτές έδωσαν συγχαρητήρια σε όλες τις ομάδες και ευχήθηκαν καλή επιτυχία σε αυτές που θα εκπροσωπήσουν αύριο την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στο Κλειστό Ολυμπιακό Γήπεδο Γαλατσίου. Το θέμα της φετινής πρόκλησης για την ανοικτή Κατηγορία του Δημοτικού ήταν «Αρχιπέλαγος Αιγαίο: Η τεχνολογία βοηθά να αναπτυχθούν τα νησιά». Οι μαθητές και μαθήτριες μέσω των 18 ομάδων που διαγωνίστηκαν, παρουσίασαν σχετικές λύσεις με το θέμα, προτείνοντας με ποιους τρόπους η τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει τα μικρά νησιά να αναπτυχθούν.

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2019 διοργανώνεται από τον WRO Hellas με στρατηγικό Συνεργάτη την COSMOTE και τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκοπίου Παυλοπούλου και του European Schoolnet (EUN).

Και «Ποδόσφαιρο 2×2»

Για πρώτη φορά φέτος στον Περιφερειακό Διαγωνισμό πραγματοποιήθηκε κατηγορία «Ποδόσφαιρο 2×2» με ρομπότ και τη θεαματική παρουσία 19 μαθητικών ομάδων από Δημοτικά σχολεία. Σε αυτό το παιχνίδι, 2 αντίπαλες συμμαχίες με 2 τηλεχειριζόμενα ρομπότ η κάθε μία, κυνηγούν την μπάλα, στο γήπεδο ποδοσφαίρου! Στόχος της κάθε συμμαχίας είναι να κερδίσει το παιχνίδι, πετυχαίνοντας περισσότερα γκολ από τους αντιπάλους της. Το ποδόσφαιρο με ρομπότ ήταν υπόθεση Αχαΐας για τις 5 ομάδες που προκρίθηκαν συνολικά στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2019. Μεταξύ των πέντε ομάδων του Περιφερειακού Διαγωνισμού Δυτικής Ελλάδας που προκρίθηκαν είναι και το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ακράτας με υπεύθυνο τον δάσκαλο πληροφορικής Δημήτρη Βόττα. Κι όλα αυτά με απογευματινά μαθήματα που πραγματοποιούνται στηριζόμενα από τους Συλλόγους Γονέων, τόσο σε Ακράτα όσο και σε Αιγείρα, αφού σε κανένα από τα τρία Δημοτικά Σχολεία Ακράτας και Αιγείρας δεν έχει τοποθετηθεί εκπαιδευτικός στον πρωινό κορμό, πετυχαίνοντας διάκριση με απογευματινά μαθήματα που πληρώνει ο Σύλλογος Γονέων, εκτός σχολείου…

Αξιόλογη ήταν ακόμη η συμμετοχή στην διοργάνωση του Σαββάτου, του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ακράτας με το νεοσύστατο απογευματινό τμήμα Ρομποτικής με καθηγητή πληροφορικής τον Γιάννη Ζαβούνη, που συμμετείχε στον Διαγωνισμό θέμα: “Μεταφορά πάγου στον Άρη”. Να σημειωθεί ότι ο υπεύθυνος του τμήματος Πληροφορικής του 1ου Δημοτικού Ακράτας, δουλεύει το πρόγραμμα ρομποτικής και στο Δημοτικό Αιγείρας που ήταν παρόν. Επίσης, στον Περιφερειακό Διαγωνισμό συμμετείχε και το 4ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου με υπεύθυνο εκπαιδευτικό τον Βασίλη Κωσταρίδη.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr