background img
banner
banner

Πίτα με Αιγιαλείς ποιητές και συγγραφείς!

ΕΚΟΨΕ Η ΟΜΑΔΑ “ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΜΝΗΜΕΣ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ΑΙΓΙΟΥ”

Μέσα σε μια ζεστή και οικογενειακή ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου, η κοπή πίτας της σελίδας “Ζωντανές Μνήμες” («Ζωντανές – Νοσταλγικές Μνήμες Γυμνασίων Αιγίου») που έχει ξεκινήσει από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αποκτά όλο και περισσότερους φίλους. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Συλλόγου Κεφαλλήνων και Ιθακησίων, με την συμμετοχή πλήθους κόσμου.

Οι «Ζωντανές Μνήμες», συνδέοντας την κοπή της πίτας με τον Πολιτισμό, κάλεσαν τιμητικά όλους τους Αιγιαλείς ποιητές και συγγραφείς που με τα γραφόμενά τους, ανεβάζουν το πολιτιστικό γίγνεσθαι του τόπου.

Μετά από ένα σύντομο χαιρετισμό προς τους παρευρισκόμενους ακολούθησε η παρουσίαση των ποιητών- συγγραφέων από την κ. Μαρία Μοσχοχωρίτου με ένα σύντομο βιογραφικό για τον καθένα. Στη συνέχεια όλοι τους από βήματος έκαναν ένα μικρό χαιρετισμό και κατέθεσαν τις δικές τους προτάσεις – προβληματισμούς για τον Πολιτισμό στο Αίγιο και όχι μόνο.

Σημαντικές προσωπικότητες έδωσαν το στίγμα τους

Εκτός από τους φίλους της σελίδας τιμητικά καλέστηκαν και παρευρέθηκαν οι παρακάτω: Ευσταθίου Αναστασία (συγγραφέας- ποιήτρια από την Ακράτα), Τριανταφυλλόπουλος Γιώργος (Φυσικός-συγγραφέας – ποιητής – εικαστικός), Χριστιά Βαρβάρα (ποιήτρια- πολιτικός μηχανικός), Τρίψας Θανάσης (ποιητής), Σάκης Παπαδημητρίου (μουσικός- ποιητής – καθηγητής), Γιώργος Παπασταθόπουλος (ποιητής), Μαρία Παναγιωτακοπούλου (συγγραφέας – φιλόλογος), Δημητρίου Μιχάλης (μαθηματικός- ποιητής- συγγραφέας), Φαλτάκας Θύμιος (ποιητής), Τζεραβίνης Γιώργος (συγγραφέας- καθηγητής), Κουμπούρας Παναγιώτης (ποιητής -φιλόλογος), Μπεντεβή Βάνα (πρόεδρος ΙΛΕΑ – ιστορικός- συγγραφέας- ποιήτρια- κριτικός λογοτεχνίας), Βασίλης Ψαράς (πανεπιστημιακός – εικαστικός- συγγραφέας). Την εκδήλωση έκλεισε ο γνωστός καθηγητής Στέφανος Κάσδαγλης με απίθανα πειράματα.

Εκ μέρους της Ομάδας εκφράζονται ευχαριστίες προς όλους τους παρευρισκόμενους και ζητείται κατανόηση από όλους τους φίλους της σελίδας επειδή οι προσκλήσεις ήταν “κλειστές” για ευνόητους λόγους. Επίσης, ευχαριστούν και τον πρόεδρο του Συλλόγου Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Μιχάλη Ψύχα, για την ευγενική προσφορά της αίθουσας της Ιονίου Βιβλιοθήκης.

Τέλος, έγινε ιδιαίτερη μνεία σε όσους δεν κατάφεραν να παρευρεθούν στην εκδήλωση για διαφορετικούς λόγους ο καθένας όπως: Γιάννης Ανδρικόπουλος (συγγραφέας -ποιητής- δοκιμιογράφος – δημοσιογράφος), Λέτα Κουτσοχέρα (ποιήτρια), Βελαώρας Κώστας (συγγραφέας), Μπάμπης Καββαδίας (συγγραφέας- δικηγόρος),  Θάνος ξηρός (συγγραφέας – σεναριογράφος – ποιητής) Δημητρακόπουλος Γιώργος (συγγραφέας – φιλόλογος), Σιαφλάς Γιώργος (ποιητής από Ακράτα) Τάσος Αιγιαλός (ποιητής) και Κώστας Μέγαρης (ποιητής) που πρόσφατα έφυγε από τη ζωή. Την Επιτροπή συντονισμού, αποτελούν οι Άλεξ Βουρδέρη, Βούλα Γκολφινοπούλου, Άσπα Δημητρίου, Ευάγγελος Καζάσης, Κώστας Κλάγκος, Μαρία Μοσχοχωρίτου, Παναγιώτης Παγίος και Τάσος Χαλμούκος.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr