background img
banner
banner

Ενδιαφέρουσες διαλέξεις στο 1ο Φεστιβάλ Υγείας

ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ  ΣΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΙΓΙΟΥ ΤΟΥ ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

 Με σύνθημα «Η πρόληψη είναι καλύτερη από την θεραπεία», διοργανώνεται για πρώτη φορά στο Αίγιο  την Τετάρτη 27 και την Πέμπτη 28 Μαρτίου, ένα ενδιαφέρον Φεστιβάλ Υγείας που αναμένεται να προσελκύσει σημαντικούς ανθρώπους του χώρου και από το οποίο πρόκειται να εξαχθούν ουσιαστικά συμπεράσματα. Ταυτόχρονα, αποτελεί ένα ακόμη βήμα εξωστρέφειας του Παραρτήματος Αιγίου του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας στην κοινωνία, ενώ σημαντικό είναι το γεγονός ότι πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του Συλλόγου Φοιτητών των δύο Τμημάτων Φυσικοθεραπείας και Οπτικής – Οπτομετρίας που εδρεύουν στο Αίγιο.

Το Φεστιβάλ θα περιλαμβάνει ομιλίες, παρουσιάσεις, σεμινάρια και ενδιαφέροντα ιατρικά θέματα. Το Φεστιβάλ διοργανώνεται για πρώτη φορά στο Αίγιο, με θέμα ‘‘Η πρόληψη είναι καλύτερη από την θεραπεία” και όπως τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών Ηλίας Γιαννακλής, ΄΄οι δράσεις του έχουν σκοπό να ευαισθητοποιήσουν φοιτητές και πολίτες΄΄. Σε συνέντευξη Τύπου προ ημερών, μίλησαν εκτός από την Ηλία Γιαννακλή, ο Αναπληρωτής Καθηγητής Φυσικοθεραπείας Ηλίας Τσέπης και το Μέλος ΕΔΙΠ Πετροπούλου Γιαννίτσα, προσκαλώντας τους πάντες σε αυτή την ενδιαφέρουσα διημερίδα, η οποία θα περιλαμβάνει ομιλίες και παρουσιάσεις από ειδικούς του ιατρικού χώρου.

 Το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ, έχει ως εξής: Την Τετάρτη 27 Μαρτίου και ώρες 9.30π.μ.-14.30, θα πραγματοποιηθούν ομιλίες που θίγουν ζητήματα σχετικά με την ασφαλή οδήγηση, την μέθη, το κάπνισμα, την νόσο του καρκίνου κ.ά. Αναλυτικά, ο Παναγιώτης Λογγίνος, μέλος του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας  Ι.Ο.Α.Σ ”Πάνος Μυλωνάς” θα αναπτύξει το θέμα ”Οδηγώ με ασφάλεια;”. Ο Άγγελος Παπαδόπουλος, προϊστάμενος τμήματος Πρόληψης & Προαγωγής Αγωγής της Υγείας, Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας το θέμα ΄΄Πίνω και Μεθώ΄΄ και ο Νίκος Μπαραμπάτης, Ιατρός Τμ. Πρόληψης και Προαγωγής της Υγείας, Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας, το θέμα ΄΄Καπνίζεις; Γνωρίζεις;΄΄. Ακόμη, η Χριστίνα Καρακωσταντή μέλος του ΚΕΔΜΟΠ (Κέντρου Δωρεάς Μυελού Οστών Πάτρας) και η Μαρία Καζάνη, υπεύθυνη Νοσηλεύτρια Αιμοδοσίας Γ.Ν Αιγίου, θα αναλύσουν το θέμα ”Χάρισε Ζωή”. Η Λαμπρινή Παπαχρυσανθάκη, πρόεδρος Ομίλου Αγκαλιά Π.Τ Πάτρας θα αναφερθεί στο θέμα ”Καρκίνος ένας απρόσκλητος επισκέπτης” και ο Κωνσταντίνος Χρυσανθόπουλος, Ιατρός Ομότιμος καθηγητής Παθολογίας Πανεπιστημίου Πατρών θα μιλήσει με θέμα ”Ερωτεύομαι ασφαλώς”.

Ο δεύτερος κύκλος των ομιλιών θα διεξαχθεί από μέλη του Σωματείου “ΙΩΝΑΣ“-Τμήμα Θεραπευτικής Αγωγής ΑμεΑ. Οι Γιώργος Γκούντας Φυσικοθεραπευτής- Γυμναστής, Κατερίνα Σαράντη Πρωταθλήτρια ξιφασκίας με αμαξίδιο, Αντώνης Παππάς Πρωταθλητής κολύμβησης, χειρηλασίας, Χρήστος Κορομηλάς Πρωταθλητής κολύμβησης-Τριαθλητής θα ασχοληθούν με τον αθλητισμό στα άτομα ΑμεΑ.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr