background img
banner
banner

Ελλιπείς οι εφορευτικές επιτροπές…

ΜΠΕΡΔΕΜΑ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΚΑΛΠΕΣ

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, παρά το γεγονός ότι τα περισσότερα μέλη των εφορευτικών επιτροπών απουσίαζαν από τις θέσεις τους, εξελίχθηκε η ψηφοφορία στα 139 τμήματα του δήμου Αιγιαλείας. Οι δικαστικοί αντιπρόσωποι για άλλη μία φορά έβαλαν… πλάτη, διεκπεραιώνοντας τεράστιο φόρτο εργασίας.

Στις ιδιαιτερότητες της κυριακάτικης εκλογικής διαδικασίας, η τετραπλή ψηφοφορία που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά και μπέρδεψε αρκετούς, προκαλώντας καθυστέρηση στα μεγάλα τμήματα σε ώρες «αιχμής». Άξιο αναφοράς το γεγονός ότι οι πολίτες απαξίωσαν τις Ευρωεκλογές αλλά και σε κάποια τμήματα τις Περιφερειακές, αρκούμενοι να ψηφίσουν μόνο για δήμο και κοινότητα. Επίσης, δεν ήταν λίγοι, κυρίως οι ηλικιωμένοι, που ζητούσαν καθοδήγηση από τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών και τους δικαστικούς αντιπροσώπους, με τους αντιπροσώπους των δημοτικών συνδυασμών σε πολλές περιπτώσεις να… βγάζουν το φίδι από την τρύπα.

Αυξημένη προσέλευση κυρίως το μεσημέρι

Σε γενικές γραμμές, η οργάνωση ήταν καλή και το εκλογικό υλικό επαρκές. Η ροή ξεκίνησε δειλά – δειλά μετά τις 8.00 το πρωί, με τις κοινότητες να προσελκύουν περισσότερο κόσμο στις κάλπες τις πρωινές ώρες. Αντίθετα, στην έδρα του δήμου η μεγαλύτερη προσέλευση στα εκλογικά τμήματα σημειώθηκε μετά τις 12.00 το μεσημέρι.

Η κίνηση γύρω από τα σχολικά συγκροτήματα που χρησιμοποιήθηκαν ως εκλογικά τμήματα ήταν μεγάλη με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί και κυκλοφοριακό πρόβλημα σε κάποια σημεία, ιδίως τις ώρες λίγο πριν το μεσημέρι.

Με αισιοδοξία οι υποψήφιοι δήμαρχοι

Παρόντα ήταν και τα κλιμάκια των δημοτικών συνδυασμών, ενώ ορισμένοι από τους υποψηφίους δημάρχους πραγματοποίησαν περιοδεία σε αρκετά εκλογικά τμήματα συνοδευόμενοι από συνεργάτες τους. Οι έξι υποψήφιοι δήμαρχοι, επικεφαλής των υποψήφιων δημοτικών παρατάξεων με αισιοδοξία προσήλθαν και ψήφισαν μέχρι το μεσημέρι στα εκλογικά τμήματα που ήταν εγγεγραμμένοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ψήφισαν οι υποψήφιοι δήμαρχοι


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr