background img
banner
banner

Εννέα εφημερίες το μήνα χωρίς ακτινολόγο για το Γ.Ν. Αιγίου

ΓΙΑ… ΜΠΑΛΩΜΑΤΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΟΥΛΑ ΜΑΜΜΗ Η Ε.Ι.Ν.Α.

Αντιδράσεις στις τάξεις των νοσοκομειακών γιατρών έχει προκαλέσει η πρόταση της διοικήτριας του Γενικού Νοσοκομείου Ανατολικής Αχαΐας (Αιγίου) για μεταφορά με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ σε ιδιωτικό κέντρο της πόλης ασθενών που πρέπει να υποβληθούν σε ακτινολογικές εξετάσεις, λόγω της δυσλειτουργίας του Ακτινολογικού Τμήματος του νοσοκομείου ελλείψει ιατρών. Οι νοσοκομειακοί γιατροί καταγγέλλουν τη διοικήτρια του νοσοκομείου Αιγίου, ότι λειτουργεί ως «λαγός» της κυβέρνησης της ΝΔ, αν και διορίστηκε επί ΣΥΡΙΖΑ όπως επισημαίνουν, για να μπουν οι ιδιώτες στα δημόσια νοσοκομεία…

Σύμφωνα με την Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας, ΄΄ένα νοσοκομείο χωρίς ακτινολόγους παύει να είναι νοσοκομείο. Μπορεί να χαρακτηριστεί ως Κέντρο Υγείας ή σταθμός πρώτων βοηθειών ή διακομιστικό κέντρο, σίγουρα όμως όχι νοσοκομείο΄΄. Τονίζει ακόμη πως εδώ και μήνες είχε προειδοποιήσει την Διοίκηση του νοσοκομείου και της 6ης ΥΠΕ ότι στο τέλος του 2019 με την επικείμενη συνταξιοδότηση των δύο ακτινολόγων, όχι μόνο δεν θα λειτουργεί ο αξονικός τομογράφος αλλά ούτε υπέρηχος δεν θα γίνεται. ΄΄Η απάντηση από την πλευρά της Διοίκησης ήταν ότι κινδυνολογούμε και δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα. Πλέον η κατάσταση έχει ως εξής: Σε ένα νοσοκομείο που εφημερεύει καθημερινά και δέχεται όλα τα περιστατικά, στο ακτινολογικό τμήμα υπηρετούν δύο συνάδελφοι, εκ των οποίων κανένας δεν έχει οργανική θέση στο ΓΝ Αιγίου αλλά είναι με μετακίνηση από το ΓΝ Αγ. Ανδρέας και ΓΝ Καλαβρύτων. Για την κάλυψη των έκτακτων αναγκών μετακινήθηκε επιπλέον μια συνάδελφος επικουρική ιατρός από το ΓΝ Αγ. Ανδρέας για την κάλυψη μερικών εφημεριών, όλα αυτά την στιγμή που εκκρεμούν έως και 1,5 χρόνο οι κρίσεις για τον διορισμό δύο μόνιμων ιατρών ακτινολόγων΄΄, σημειώνει η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας.

΄΄Ένα νοσοκομείο δεν λειτουργεί με ωράριο καταστημάτων΄΄

Επισημαίνει ακόμη τα εξής: ΄΄Με αυτά τα “μπαλώματα” πλέον μένουν 9 εφημερίες το μήνα χωρίς ακτινολόγο. Η κα Μαμμή παρουσίασε σαν λύση σε συνάντηση με μέλη του ΔΣ της ΕΙΝΑ, τη μεταφορά των ασθενών με το ΕΚΑΒ (!!!) σε ιδιωτικό ακτινοδιαγνωστικό κέντρο του Αιγίου. Ακόμα και οι πιο καλοπροαίρετοι (δηλαδή εκείνοι που δεν βλέπουν την συνειδητή απαξίωση ενός νοσοκομείου και το ξεπούλημα μετά σε ιδιώτες) καταλαβαίνουν ότι ένα νοσοκομείο δεν λειτουργεί με ωράριο καταστημάτων.

Η κα Μαμμή, διορισμένη επί ΣΥΡΙΖΑ, πλέον λειτουργεί ως λαγός της κυβέρνησης της ΝΔ και του μειοψηφικού προεδρείου του ΠΙΣ και βιάζεται, λίγο πριν την λήξη της θητείας της, να δείξει καλή διαγωγή και να εφαρμόσει τις ΣΔΙΤ, δίνοντας έτοιμη πελατεία στους ιδιώτες, πριν από αυτούς για αυτούς. Με ιδιαίτερο ζήλο, προσπαθεί να καταγραφεί ως η πρώτη διοικήτρια πανελλαδικά που θα προκαλέσει ανατριχίλα σε ασθενείς και υγειονομικούς, κάνοντας πράξη την πρωθυπουργική απειλή. Αντίστοιχη προσπάθεια έκανε και πριν μερικούς μήνες προτείνοντας πρόσληψη παθολόγων με μπλοκάκι, η οποία ευτυχώς στέφηκε με αποτυχία λόγω της δικαιολογημένης κατακραυγής. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στη κα Μαμμή που παρέλαβε ένα νοσοκομείο, ομολογουμένως με πολλά προβλήματα, και παραδίδει ένα διακομιστικό κέντρο΄΄.

«Κατηγορώ» στις κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων

Κατά την Ε.Ι.Ν.Α. είναι προφανές ότι ο οικονομικός στραγγαλισμός, το στέγνωμα από ανθρώπινο δυναμικό, ειδικά των επαρχιακών νοσοκομείων που οδηγεί στην απαξίωσή τους, αποτελεί πάγια και διακομματική επιλογή των κυβερνήσεων των τελευταίων χρόνων, ώστε η λύση των ιδιωτών να παρουσιάζεται σαν την μοναδική και σωτήρια λύση για τους ασθενείς και το προσωπικό. ΄΄Τουλάχιστον να δηλώσουν ξεκάθαρα στην τοπική κοινωνία της Αιγιάλειας ότι είναι δική τους πολιτική επιλογή να κλείσει ένα νοσοκομείο με κοινωνική προσφορά δεκαετιών, αναλαμβάνοντας πλήρως την ευθύνη και το κόστος. Διερωτόμαστε εάν η ηγεσία της 6ης ΥΠΕ είναι ενήμερη για τις πρωτοβουλίες της κας Μαμμή κι αν συμφωνεί με αυτές΄΄, σημειώνει.

Τέλος, απαιτεί τα εξής: «• Άμεση στελέχωση με μόνιμο προσωπικό και διασφάλιση απρόσκοπτης και πλήρους λειτουργίας του Ακτινολογικού τμήματος με αξονικό τομογράφο. • Καμία σκέψη για ΣΔΙΤ και συμβάσεις με ιδιωτικά ακτινοδιαγνωστικά κέντρο. • Να επιταχυνθούν άμεσα οι κρίσεις των δύο μόνιμων ιατρών ακτινολόγων για το ΓΝ Αιγίου. • Να προκηρυχτούν άμεσα οι δύο θέσεις των συνταξιοδοτηθέντων ακτινολόγων».


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr