background img
banner
banner

Εσωτερικός δανεισμός και μονάδα καύσης σκουπιδιών

ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΟΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Εν όψει σοβαρών αποφάσεων βρίσκεται η δημοτική αρχή του Δημήτρη Καλογερόπουλου, που βρίσκεται σε διαβούλευση με τους κυβερνητικούς της εταίρους και όχι μόνο, με αφορμή μείζονα θέματα που θα έρθουν την ερχόμενη Δευτέρα, προς συζήτηση και ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο Αιγιάλειας.

Εκτός από το μείζον θέμα της πεζοδρόμησης κεντρικών δρόμων του Αιγίου, που ο δήμαρχος παρά τις αντιδράσεις, έχει αποφασίσει να προχωρήσει, στο ερχόμενο συμβούλιο που θα γίνει σε νέα αίθουσα στο Πολιτιστικό Κέντρο, αναμένεται να έρθει και ο εσωτερικός δανεισμός που επιδιώκει ο δήμος Αιγιαλείας, με ευνοϊκούς όρους, όπως αποκάλυψε την περασμένη Δευτέρα το protionline.gr (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ). Η δημοτική αρχή είναι ήδη σε προχωρημένες συζητήσεις με το υπουργείο Εσωτερικών για το θέμα αυτό.

Πρόκειται για άτοκο δάνειο 1,4 εκ. ευρώ με χρεολυτική δόση για 72 μήνες, αλλά και επιπλέον 3 εκ. ευρώ που θα ζητήσει η ΔΕΥΑ με τους ίδιους όρους, όπως έχει αποφασίσει το διοικητικό της Συμβούλιο.

Συνολικά, τα δάνεια των 4,4 εκ. ευρώ, φέρνουν αντιδράσεις, αφού σύμφωνα με πληροφορίες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, δε συμφωνούν με τον δανεισμό, αλλά και η “Ποιοτική Αιγιάλεια” της Βασιλικής Ψυχράμη, έχει αντιρρήσεις για τα 1,4 εκ. ευρώ.

Εκτός όμως από τα άτοκα δάνεια που θα επιτρέψουν στο δήμο να ανασάνει, όπως τονίζεται από στελέχη της δημοτικής αρχής, αφού οι συμβάσεις με την Κοζάνη για τη μεταφορά και εναπόθεση των σκουπιδιών ‘’πνίγουν’’ το δημοτικό ταμείο, την περασμένη εβδομάδα, εμφανίστηκε στο Αίγιο επενδυτής που υπόσχεται φθηνότερη λύση στο πρόβλημα.

Σύμφωνα λοιπόν με έγκυρες πληροφορίες του protionline.gr ο δήμαρχος έχει στα χέρια του πρόταση για μονάδα καύσης των σκουπιδιών που στοιβάζονται στο Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων προς 100€ ο τόνος, δηλαδή 50€ φθηνότερα απ’ ότι στοιχίζουν τα σκουπίδια για να πάνε στον ΧΥΤΥ της Κοζάνης.

Πρόκειται για σοβαρή πρόταση που δρομολογεί εξελίξεις στη διαχείριση των απορριμμάτων, εξοικονομώντας χρήματα για το ταμείο του δήμου, αν αναλογιστεί κανείς ότι ο δήμος παράγει ετησίως περί 15-18.000 τόνους απορριμμάτων, σε μία δύσκολη συγκυρία που οι εισπράξεις των δημοτικών τελών λόγω της πανδημίας, έχουν μειωθεί σημαντικά.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr