background img
banner
banner

«Κουδούνι» ξανά για μαθητές νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων | ΦΩΤΟ

ΟΜΑΛΑ ΚΥΛΗΣΕ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ – ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΑ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

Στα θρανία τους ξανά, βρέθηκαν από χθες οι μαθητές των δημοτικών σχολείων αλλά και τα… «νηπιαγωγάκια». Για να ηχήσει το πρώτο κουδούνι στα σχολεία πάλι είχαν ληφθεί μέτρα για τον περιορισμό του πιθανού συγχρωτισμού των γονέων κατά την είσοδο και έξοδο, καθώς ισχύει κλιμακούμενη ώρα προσέλευσης και αναχώρησης, ανά ομάδες. Το μέτρο ίσχυσε και στην Αιγιάλεια, και εφ’ εξής, όσα από τα σχολεία διαθέτουν περισσότερες από μία εισόδους, καλούνται να τις χρησιμοποιούν, σαν εναλλακτικές λύσεις.

¨Χαράς ευαγγέλια¨ για όλους τους μικρούς μαθητές, η επανέναρξη των μαθημάτων αλλά με ανάμεικτη ¨διαχυτικότητα¨ όπως αποδείχτηκε. Τα μεν πρωτάκια… λίγο συγκρατημένα και σαστισμένα, τα δε μεγαλύτερα… γεμάτα φωνές και χαρά που έβλεπαν πάλι τους φίλους τους! Όσο για τους εκπαιδευτικούς, με ανάμεικτα συναισθήματα υποδέχθηκαν τα παιδιά, καθώς ¨ισορροπούσαν¨ από την μία στην… προσοχή τους για την τήρηση των απαραιτήτων αποστάσεων και των κυβερνητικών εντολών, ενώ από την άλλη να χαίρονται και εκείνοι την επανέναρξη των μαθημάτων και της επιστροφής τους στον φυσικό τους χώρο, έστω και με τις δύσκολες συνθήκες λόγω του covid-19. Για τη μετακίνηση δε, των κηδεμόνων από και προς τα σχολεία, αποστέλλεται πάντοτε sms με κωδικό 4 στο 13033.

Εύκολη προσαρμογή για όλους

Το protionline.gr βρέθηκε στο 4ο Δημοτικό Σχολείου Αιγίου και συνομίλησε με την διευθύντρια της σχολικής μονάδας Κατερίνα Αποστολοπούλου, προσπαθώντας να καταγράψει τις πρώτες αντιδράσεις των παιδιών και των εκπαιδευτικών, αλλά βεβαίως και το κατά πόσο ακολουθήθηκαν και τηρήθηκαν τα μέτρα που ορίζει το υπουργείο. Η διευθύντρια εξηγεί: «Ομαλά και πολύ καλά όλα! Είμαστε πολύ χαρούμενοι και ικανοποιημένοι από το σημερινό, πρώτο δείγμα της επιστροφής όλων μας, στον φυσικό μας χώρο. Οι γονείς είχαν ενημερωθεί με σχετικό email από το γραφείο μας, από την προηγούμενη βδομάδα για το τι ακριβώς θα ισχύσει και για το ποια θα είναι η διαδικασία επανέναρξης και… όχι μόνο ήταν όλοι τους συνεργάσιμοι, αλλά και πολύ συγχρονισμένοι και βοηθητικοί».

«Δεν υπήρξε κανένα απολύτως πρόβλημα ούτε συγχρωτισμός»

Σε ερώτηση του protionline.gr αν τηρήθηκαν οι απαιτούμενες αποστάσεις κατά την είσοδο και έξοδο, σπεύδει να πει: «Στο δικό μας σχολείο ο διαχωρισμός που έγινε ήταν ότι, οι τάξεις Α΄, Β΄ και Γ΄, σχόλασαν στη 1.05 και οι υπόλοιπες τάξεις δέκα λεπτά αργότερα, καθώς στην δική μας μονάδα δεν υπάρχει εναλλακτική είσοδος και αυτό προβλέφθηκε να συμβεί έτσι, για να αποφευχθεί ο συνωστισμός του κόσμου και στην έναρξη και κατά την έξοδο το μεσημέρι» λέει η εκπαιδευτικός και συμπληρώνει: «Η προσαρμογή ήταν ανέλπιστα θετική. Δεν δημιουργήθηκε το παραμικρό θέμα. Κατά τις πρωινές ώρες βοήθησε πολύ το γεγονός ότι άπαντες οι γονείς, είχαν καλό… ¨τάιμινγκ¨ κατά την έλευσή τους, σύμφωνα και με τις ανάλογες οδηγίες που τους είχαμε δώσει και έτσι δεν υπήρξε κανένα απολύτως πρόβλημα».

Συνέπεια των μέτρων με ατμοσφαιρικό ντεκόρ και πολύ μεράκι…

Η σχολικός τροχονόμος ήταν στην θέση του, οι εκπαιδευτικοί πλήρως ενήμεροι για κάθε είδους διαδικασία που επιβάλλεται κατά την διάρκεια των μαθημάτων (ανοιχτά παράθυρα ανά 20λεπτο, αποφυγή εναγκαλισμών των παιδιών, ¨διαχώριση¨ χώρων και στο προαύλιο αλλά και στις αίθουσες) και έτσι, όλα κύλησαν με τον απόλυτο συντονισμό και συνέπεια. Βεβαίως… το 4ο Δημοτικό Σχολείο, έχει και μια περαιτέρω ιδιαιτερότητα, πλην αυτής του απόλυτου συγχρονισμού και της απόλυτης τήρησης των υγειονομικών συνθηκών: Τις ζωγραφιές και το ντεκόρ του! Πιο συγκεκριμένα, κατά την διάρκεια της περιόδου της καραντίνας του περασμένου Μαρτίου, με πρωτοβουλία όλων των εκπαιδευτικών του σχολείου, αλλά πρωτίστως με την απόλυτη συμβολή και σκέψη της καθαρίστριας του σχολείου Κατερίνας Γεωργακοπούλου, ο χώρος έγινε… αγνώριστος!

Τα ‘‘μαγικά τρικ’’ της Κατερίνας Γεωργακοπούλου έδωσαν άλλο… αέρα στο 4ο

Ο σχολικός χώρος θυμίζει… άνοιξη, καθώς δεκάδες ζωγραφιές και γκράφιτι έχουν κατακλύσει και τους εξωτερικούς και τους εσωτερικούς χώρους της μονάδας, δίνοντας μια ξεχωριστή ομορφιά και το απόλυτο… κέφι και στα παιδιά, αλλά και σε όποιον αντικρίζει τα ¨μαγικά τρικ¨ της παρέμβασης της κ. Γεωργακοπούλου. Η διευθύντρια κ. Αποστολοπούλου (δεξιά) παρείχε όλα τα υλικά που χρειάστηκαν και με… προσωπική εργασία ως ¨βοηθός¨ συνέβαλε τα μέγιστα στην καθαρίστρια, να επιτευχθεί το τελικό αποτέλεσμα! Η ίδια η κ. Γεωργακοπούλου (αριστερά), αναφέρει στο protionline.gr για την ιδέα που είχε και που πραγματοποιήθηκε: «Όλα για τα παιδιά! Αυτή είναι έκφραση της δική μου αγάπης για το σχολείο, τους δασκάλους και τα παιδιά μας. Τα παιδιά, έχουν αγάπη στην καρδιά τους και καλοσύνη. Και εγώ… απλά τους την ανταπέδωσα.

Με την βοήθεια της διευθύντριας, έγιναν όλες αυτές οι παρεμβάσεις για το καλό των παιδιών, να είναι κάτι που να ομορφαίνει τον χώρο τους. Οι εκπαιδευτικοί στην μονάδα είναι όλοι άριστοι και πάνω από όλα, καλοί άνθρωποι. Δεν έκανα τίποτα περισσότερο από το να ¨βάλω¨ την αγάπη μου για τα παιδιά, να… δημιουργήσει!»

Τέλος, να τονιστεί ότι ο ¨Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων¨ της μονάδας, παρ’ όλο που αυτή την στιγμή δεν έχει πρόεδρο ύστερα από την παραίτηση της απελθούσας Μαρίας Κωστάκη, είναι απολύτως συνεργάσιμος με όλους τους δασκάλους και συμβάλλει και αυτός από την πλευρά του, τα μέγιστα, προκειμένου να υπάρχουν συντονισμένες και αποτελεσματικές ενέργειες, σε κάθε επίπεδο. Και σε συνδυασμό με την ¨καλλιτεχνική παρέμβαση¨ της καθαρίστριας του χώρου… όλα έχουν γίνει πιο όμορφα! Γιατί απλά, έγινε με πολλή αγάπη.

Και όπως λέει η Κατερίνα Αποστολοπούλου… «ευχαριστούμε από καρδιάς την κ. Κατερίνα, γιατί προσέφερε μια διαφορετική ¨νότα¨ αισιοδοξίας και στα παιδιά και σε εμάς, ¨γλυκαίνοντας¨ την μονάδα με τις παρεμβάσεις της… ενώ ¨σπατάλησε¨ μόχθο και ώρες, μόνο και μόνο από την αγάπη της για τα παιδιά μας!»


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr