background img
banner
banner

Μονοδρόμηση για Ξηρολιθίων και Κούταλης

ΕΞΕΤΑΖΕΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΙΓΙΟΥ – ΠΟΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΗΝ «ΑΤΖΕΝΤΑ»

Αποφάσεις που έχουν σκοπό να βελτιώσουν την καθημερινότητα του πολίτη, αναμένεται να πάρει στη σημερινή συνεδρίασή του το Συμβούλιο Κοινότητας Αιγίου, που θα πραγματοποιηθεί από τις 12.00 έως τις 3.00 το μεσημέρι, διά περιφοράς.

Από τα θέματα που ξεχωρίζουν είναι η μονοδρόμηση των οδών Ξηρολιθίων αλλά και Κούταλης στον Συνοικισμό, αλλάζοντας τις συνήθειες των περαστικών, αλλά εμποδίζοντας το «φρακάρισμα» που παρατηρείται, ιδίως τις ώρες «αιχμής» στο ΕΠΑΛ.

Συγκεκριμένα, όπως έκανε γνωστό στο protionline.gr ο πρόεδρος της Κοινότητας Αιγίου Γιώργος Γκιώνης, ΄΄ήταν ένα αίτημα του διευθυντή του 1ου ΕΠΑΛ Χαράλαμπου Παναγιωτακόπουλου, για λόγους ασφαλείας και ομαλής διεξαγωγής της κυκλοφορίας, δεδομένου ότι στην έναρξη και κυρίως στο σχόλασμα του σχολείου, δημιουργείται κυκλοφοριακό κομφούζιο στην οδό και πολλές φορές τα οχήματα «φρακάρουν» και δεν βρίσκουν διέξοδο΄΄.

Έτσι, όπως έκανε γνωστό ο κ. Γκιώνης που έχει επισκεφθεί το σημείο και με τους υπεύθυνους της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου, ΄΄η πρόταση είναι να μονοδρομηθεί η Ξηρολιθίων με κατεύθυνση από την Αγίων Αποστόλων που ξεκινά έως τη συμβολή της με την οδό Αγ. Σοφίας. Επίσης, συμφόρηση παρατηρείται και στην οδό Κούταλης, εκεί όπου λειτουργεί το 2ο Νηπιαγωγείο, οπότε προτείνεται να μονοδρομηθεί με κατεύθυνση από τη Νικ. Πλαστήρα στην Ξηρολιθίων. Η οδός Αγ. Σοφίας, που παραμένει διπλής κατεύθυνσης, θα αξιοποιείται για την «έξοδο» στον κεντρικό δρόμο της Νικ. Πλαστήρα΄΄.

Ξαναμίσθωση… ακινήτων

Ένα ακόμη θέμα αφορά τη μίσθωση ακινήτου στην αρχή της Αλυκής. Πρόκειται για τις αποθήκες και η πρόταση είναι να ξαναμισθωθούν για τις ανάγκες του δήμου. Επίσης, ξαναμίσθωση προβλέπεται και για το μεγάλο πάρκινγκ που βρίσκεται στην οδό Σολωμού απέναντι από τα Υψηλά Αλώνια.

Ακόμη, προτείνεται μίσθωση τμήματος οικοπέδου στην Αλυκή Αιγίου, προκειμένου ο δήμος Αιγιαλείας να υλοποιήσει ήπιες παρεμβάσεις για την τουριστική αναβάθμιση της περιοχής στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αλιεία και Θάλασσα 2014-2020».

Το θέμα αφορά την υλοποίηση του προγράμματος που εγκρίθηκε από το Leader για τον δήμο Αιγιαλείας και προβλέπει τη δημιουργία παρατηρητηρίου κοντά στον υδροβιότοπο.

Κατεδάφιση επικίνδυνου κτιρίου στο κέντρο της πόλης

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το θέμα της κατεδάφισης επικίνδυνου κτιρίου επί της οδού Ελίκης 4 στο Αίγιο κοντά στη στάση των αστικών λεωφορείων.
Το Συμβούλιο της Κοινότητας θα απασχολήσει και ο καθορισμός θέσεων υπαίθριου εμπορίου για το έτος 2021. Πρόκειται για τις ίδιες θέσεις που ίσχυαν και πέρυσι και αφορούν κυρίως την πώληση καλαμποκιών τους καλοκαιρινούς μήνες. Ακόμη, το Συμβούλιο καλείται να πάρει απόφαση για τη χορήγηση αδειών παράτασης λειτουργίας μουσικών οργάνων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για το έτος 2021, τη γνωμοδότηση περί μετακίνησης κάδου απορριμμάτων επί της οδού Μενελάου 81 στο Αίγιο, περί μετακίνησης κάδων απορριμμάτων στην Κοινότητα Αιγίου.

Ένα ακόμη θέμα έχει να κάνει με την τροποποίηση της υπ’ αριθ. 115/2006 Απόφασης Δ.Σ. Αιγίου και έγκριση άδειας εισόδου – εξόδου σε ιδιοκτησία στην οδό Μάρκου Μπότσαρη 30, δεδομένου ότι ο δικαιούχος έβαζε περιορισμούς για πάρκινγκ σε όλη την πρόσοψη του σπιτιού του και όχι μόνο στο σημείο εισόδου στον ιδιόκτητο χώρο στάθμευσης που διαθέτει. Τέλος, το Συμβούλιο θα αποφασίσει για την τοποθέτηση καθρέπτη στην διασταύρωση των οδών Ρούβαλη και Πρωταγόρα στο Αίγιο.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr