background img
banner
banner

Ο δήμος να αναλάβει τη συντήρηση του πράσινου πάρκου και του μπάσκετ | ΦΩΤΟ

ΖΗΤΑ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΛΕΙΒΑΔΙΤΟΥ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΗΝ «ΟΑΣΗ» ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΒΑΛΙΜΙΤΙΚΩΝ

Την ανάγκη να αναλάβει ο δήμος τη φροντίδα και συντήρηση του πανέμορφου πράσινου πάρκου στην παραλία Βαλιμιτίκων αλλά και του γηπέδου μπάσκετ, έχει ζητήσει με επιστολή της στον δήμαρχο Αιγιαλείας, η Ελευθερία Λειβαδίτου, η γυναίκα που με πολλή αγάπη, πριν από δέκα χρόνια, δημιούργησε την «όαση» πρασίνου και ανακαίνισε το γήπεδο μπάσκετ, αναβαθμίζοντας την παραλία Βαλιμιτίκων και προσφέροντας τα μέγιστα σε όσους την επισκέπτονται.

Πλην όμως, η ίδια τονίζει πως δεν μπορεί να συνεχίσει να τα συντηρεί, θεωρώντας αναγκαίο, οι αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες να λάβουν τη «σκυτάλη», ώστε να μην εγκαταλειφθούν τα όμορφα αυτά σημεία. Να σημειωθεί ότι συχνά πυκνά έχουν παρατηρηθεί και παραβατικές συμπεριφορές ατόμων στο καταπράσινο παρκάκι, με τους κατοίκους αλλά και την ίδια την κ. Λειβαδίτου να ζητούν να προστατευθεί.

«Να συμμετάσχουμε όλοι στην καλύτερη ποιότητα ζωής»

Η κ. Λειβαδίτου, απευθυνόμενη στo protionline.gr, σημειώνει τα εξής: «Με την ανοιχτή μου επιστολή απευθύνομαι προς τον αξιότιμο Δήμαρχο Αιγιαλείας κο Καλογερόπουλο Δημήτριο, τον οποίο έχω ενημερώσει για το ιστορικό δημιουργίας εκ μέρους μου ενός πράσινου πάρκου στην παραλία Βαλιμιτίκων, καθώς επίσης και της ανακαίνισης του γηπέδου καλαθοσφαίρισης δίπλα από το Τουριστικό Περίπτερο.

Στο περιεχόμενο της ενημερωτικής επιστολής δήλωσα επίσης ότι συμπληρώθηκαν ήδη δέκα (10) χρόνια ενασχόλησής μου με αυτούς τους δύο χώρους, και παρακάλεσα να ανατεθεί η φροντίδα και η συντήρησή τους από τον Δήμο Αιγιαλείας στην Υπηρεσία Πρασίνου.

Τα δεδομένα που με οδήγησαν σ’ αυτήν την προσέγγιση, είναι ότι κατανάλωσα πολύ χρόνο και κόπο. Θεωρώ δε ότι η απρόσκοπτη φροντίδα αυτών των χώρων είναι αναγκαία τόσο προς όφελος των κατοίκων της κοινότητας όσο και των επισκεπτών της.

Υπάρχει μεγάλη ανάγκη για καλύτερη ποιότητα ζωής. Είμαι πολύ περήφανη που στο χωριό μας προηγούμεθα εδώ και δέκα χρόνια, γιατί όπως θα έχετε διαπιστώσει ο Δήμος Αθηναίων ανέλαβε την πρωτοβουλία να προσελκύσει πολίτες, προκειμένου να χρηματοδοτήσουν την δημιουργία μιας πράσινης γωνιάς, ενός πρασίνου πάρκου, ενός πνεύμονα φυτών και ανθώνων. Στη συνέχεια φυσικά, ο ίδιος ο Δήμος αναλαμβάνει την συντήρησή τους. Θεωρώ ότι με τον τρόπο αυτό συμμετέχουμε όλο και περισσότεροι στην προσπάθεια για καλύτερη ποιότητα στη ζωή μας.

Αντιλαμβάνομαι ότι ένας Δήμαρχος, ως πρώτος πολίτης, έχει τόσες ευθύνες, που η ενεργοποίηση της λύσης κάποιων προβλημάτων καθυστερεί. Γι’ αυτό επανέρχομαι και παρακαλώ τον αξιότιμο κύριο Δήμαρχο να συμπεριλάβει στις τόσες έγνοιες του και το πιο πάνω θέμα, το οποίο το περιέγραψα και στην επιστολή μου της 17 Νοεμβρίου του παρελθόντος έτους.

Σε περίπτωση που η επιστολή αυτή έχει κάπου ξεχαστεί, παραθέτω αποσπάσματά της».

Η επιστολή

Προς τον
Αξιότιμο Δήμαρχο Αιγιαλείας
κύριο Δημ. Καλογερόπουλο,
Βαλιμίτικα 17.11.2020
Καλημέρα σας,
Λέγομαι Ελευθερία Λειβαδίτου και τα τελευταία χρόνια, ο χρόνος διαμονής μου μοιράζεται μεταξύ της Αθήνας, όπου είναι η εστία μου και της θερινής κατοικίας που διατηρώ στα Βαλιμίτικα, απέναντι από το Τουριστικό Περίπτερο. Ανάμεσα στην θερινή μου οικία και τη θάλασσα υπήρχε ένα εγκαταλελειμμένο γήπεδο καλαθοσφαίρισης και μετά από αυτό, ένας κοινοτικός χώρος, στον οποίο στάθμευαν παράνομα αυτοκινούμενα τροχόσπιτα, τα οποία κατά την αποχώρησή τους, συνήθως άφηναν τα σκουπίδια τους ως ενθύμιο.
Αυτή η μουντή εικόνα με πλήγωνε κάθε φορά που βρισκόμουν στα Βαλιμίτικα, και επειδή ειλικρινά έχω αγαπήσει αυτόν τον όμορφο τόπο, θέλησα να δείξω τα αισθήματά μου με πράξεις. Αποφάσισα λοιπόν να προσπαθήσω να αλλάξω την εικόνα που σας περιέγραφα.
Αφού εξασφάλισα την συναίνεση των αρμοδίων υπηρεσιών του Δήμου, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες τους, ξεκίνησα τις απαιτούμενες εργασίες πριν δέκα έτη. Αφιέρωσα ατελείωτες ώρες προσωπικής εργασίας και εποπτείας και ολοκλήρωσα το έργο που είχα ονειρευτεί: Ένα αξιοπρεπές γήπεδο καλαθοσφαίρισης και ένα πανέμορφο πάρκο.
Έκτοτε, με την ίδια αγάπη και την ίδια πάντοτε διαδικασία το φροντίζω και προσπαθώ διαρκώς να το κάνω ωραιότερο. Να σας αναφέρω επίσης ότι με την συναίνεση του Πολιτιστικού Συλλόγου στον οποίο έχει παραχωρηθεί, έχω συμμετάσχει στην αναμόρφωση , επίπλωση και διακόσμηση του κτηρίου που παλαιότερα στέγαζε το δημοτικό σχολείο των Βαλιμιτίκων. Και δεν είναι μόνον αυτά που έχω προσφέρει αλλά να μην σας κουράζω άλλο και απομακρυνόμαστε από το θέμα.
Κύριε Δήμαρχε,
Παρακολουθώ τα τελευταία χρόνια την άοκνη προσπάθεια που έχετε καταβάλει τόσο ως δήμαρχος της Συμπολιτείας όσο και ως ο νέος άρχοντας της Αιγιάλειας, διαπιστώνω την αγάπη σας για τον τόπο, το πάθος σας για προσφορά, την ανιδιοτέλεια που σας διακατέχει. Όλα αυτά με παρακίνησαν να απευθυνθώ σε εσάς και να ζητήσω την βοήθειά σας.
Πλέον δεν δύναμαι να συντηρώ τον πανέμορφο αυτό χώρο. Γι’ αυτό σας θερμοπαρακαλώ, να αναλάβει ο Δήμος την φροντίδα του. Μην τον εγκαταλείψετε. Εάν δείτε πόσοι άνθρωποι, μεγάλοι και μικροί τον απολαμβάνουν, πόσοι παίζουν ή αθλούνται σ’ αυτόν τον χώρο θα καταλάβετε.
Σας παρακαλώ λοιπόν, όποτε μπορέσετε, κλέψετε λίγο από τον πολύτιμο χρόνο σας, και ελάτε να τον επισκεφθείτε, να διαπιστώσετε σεις ο ίδιος την αναγκαιότητα της ύπαρξής του και την προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο. Είμαι βεβαία ότι τότε θα δικαιολογήσετε την μεγάλη αγωνία μου.
Με την βεβαιότητα ότι θα σκύψετε με αγάπη στο αίτημά μου σας ευχαριστώ εκ των προτέρων. Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας, πάντα στην διάθεσή σας.
Με τιμή,
ΕΛ. ΛΕΙΒΑΔΙΤΟΥ
ΒΑΛΙΜΙΤΙΚΑ ΑΙΓΙΟΥ


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr