background img
banner
banner

Καλλωπισμός και αποκατάσταση όλων των φωτιστικών στύλων

ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΤΟΥΣ ΜΟΡΦΗ

Τα… κακώς κείμενα της ανάπλασης της παραλιακής ζώνης επιχειρεί να αποκαταστήσει ο δήμος Αιγιαλείας, παρεμβαίνοντας στα φωτιστικά τα οποία παρουσίασαν οξειδώσεις στα μεταλλικά στοιχεία και αποκολλήσεις των ελαιοχρωματισμένων επιφανειών τους.

Οι εργασίες ανατέθηκαν σε αιγιώτικη εταιρεία και το κόστος φτάνει τις 20.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ. Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Δεκέμβριο το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας είχε εγκρίνει την αποκατάσταση των ελαττωμάτων του έργου: «Ανάπλαση παραλιακής ζώνης και αισθητική αναβάθμιση σύνδεσης της παραλίας με την Άνω Πόλη», προβλέποντας το ποσό από τον δημοτικό προϋπολογισμό για την παροχή υπηρεσίας συντήρησης – επισκευής βλαβών φωτιστικών στύλων στην περιοχή Τεμπελόραχης και Κωνσταντινουπόλεως, στον οποίο υπάρχει εγγεγραμμένη πίστωση για την πραγματοποίηση της ανωτέρω παροχής υπηρεσίας, που θα καλυφθεί από δημοτικούς πόρους. Σχετική μελέτη έχει εκπονήσει και η Τεχνική Υπηρεσία Αιγίου διαπιστώνοντας πως τα φωτιστικά παρουσίασαν οξειδώσεις στα μεταλλικά στοιχεία και αποκολλήσεις των ελαιοχρωματισμένων επιφανειών τους, γεγονός που οφείλεται στο έντονο αλκαλικό περιβάλλοντος που προκαλεί η θάλασσα σε συνδυασμό με την έλλειψη συντήρησης του έργου από την ανάδοχο Κ/Ξ του έργου, παρ’ όλες τις οχλήσεις και ειδικές εντολές της Δ/νουσας Υπηρεσίας, και χρήζουν άμεσης επισκευής και συντήρησης προκειμένου να αποκατασταθούν στην αρχική τους μορφή και σύμφωνα με τις προδιαγραφές της μελέτης.

Η εν λόγω επισκευή – συντήρηση κρίνεται απαραίτητη προκειμένου να αποκατασταθεί η αισθητική όψη αλλά και να καταστεί λειτουργική η χρήση των φωτιστικών σωμάτων. Σημειώνεται ότι καλλωπιστικές παρεμβάσεις θα γίνουν σε όλους τους φωτιστικούς στύλους και στην παραλία Αιγίου. Η χρονική διάρκεια της παροχής υπηρεσίας ορίζεται σε συνολική προθεσμία 60 ημερών από την ημερομηνία υπογραφής του συμφωνητικού.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr