background img
banner
banner

«Φλέγεται» η Αχαΐα, ασφυκτικά γεμάτα τα νοσοκομεία…

100 ΝΕΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ COVID ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 25/3 – 8 ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ – ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΕΝΔΕΙΞΗ ΘΕΤΙΚΟΥ ΚΡΟΥΣΜΑΤΟΣ ΣΤΟΝ  ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΠΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ

Σταθερά σε υψηλά επίπεδα παραμένει καθημερινά πλέον ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού που καταγράφονται σε επίπεδο Αχαΐας. Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε εκατό νέες μολύνσεις, γεγονός που δημιουργεί τεράστια ανησυχία, καθώς τα εναπομείναντα κρεβάτια στις κλινικές covid των δύο νοσοκομείων αναφοράς της Πάτρας, είναι πλέον ελάχιστα…

Σημειώνεται ότι προχθές τα νέα κρούσματα στον νομό ήταν 121. Σε επίπεδο Αιγιάλειας οι αριθμοί προβληματίζουν, ενώ Αιγιαλείς νοσηλεύονται, κάποιοι από αυτούς και σε εντατικές, ωστόσο μεγάλος αριθμός οικογενειών παραμένει σε κατ’ οίκον νοσηλεία και παρακολουθούνται από τους οικογενειακούς γιατρούς οι οποίοι, εμβολιασμένοι καθώς είναι, πραγματοποιούν κατ’ οίκον επισκέψεις. Είναι χαρακτηριστικό πάντως ότι οι νοσηλευόμενοι ασθενείς με κορωνοϊό αυξάνονται ραγδαία.

Τα ενεργά κρούσματα στον νομό προσεγγίζουν τα 1.500, με πάνω από 1.000 από αυτά να εντοπίζονται στην Πάτρα. Σε ό,τι αφορά την κατανομή των σημερινών κρουσμάτων,. σύμφωνα με ανακοίνωση του αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Χαράλαμπου Μπονάνου, έχουν ως εξής: Πάτρα: 75, Βραχνέικα: 4, Κάτω Αχαΐα: 9, Αίγιο: 7, Διακοπτό: 1, Χαλανδρίτσα: 2, Μαζαράκι: 1 και Καλάβρυτα: 1.

Η Αχαΐα παραμένει σταθερά σε τριψήφιους αριθμούς με τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές να παρακολουθούν με… κομμένη την ανάσα την αύξηση του ιικού φορτίου στην Περιφερειακή Ενότητα, στην οποία σημειώνονται 481 κρούσματα, ανά 100 χιλιάδες πληθυσμού, ανά 14 μέρες. Στα δύο νοσοκομεία της Πάτρας 220 άτομα νοσηλεύονταν μέχρι το βράδυ της Τετάρτης, με τους 34 να δίνουν τη μάχη τους στις ΜΕΘ. Τον έντονο προβληματισμό του για την κατάσταση εξέφρασε σε χθεσινές δηλώσεις του ο αντιπεριφερείαρχης Π.Ε. Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος τονίζοντας πως ΄΄τέτοιο αριθμό νοσηλευομένων στη ΜΕΘ δεν είχαμε ποτέ΄΄… Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης κάνοντας λόγο για αριθμούς… ιδιαίτερα άσχημους. Μάλιστα, η εικόνα της πίεσης των δημόσιων νοσοκομείων και του ιατρικού τους προσωπικού, φαίνεται να δείχνει τον… δρόμο της επίταξης ιδιωτών ιατρών και στην Αχαΐα…

Τι έδειξαν οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι που έγιναν στα Ψηλαλώνια

Εν τω μεταξύ, μεγάλη προσέλευση σημειώθηκε χθες κατά τη διάρκεια μαζικού δειγματοληπτικού ελέγχου από τον ΕΟΔΥ στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων, από το πρωί ως τις 2.30 το μεσημέρι. Και η ανταπόκριση του κόσμου ήταν αναμενόμενη, αφενός εξαιτίας της ανασφάλειας και του φόβου που κυριαρχούν τα τελευταία εικοσιτετράωρα λόγω διασποράς, αφετέρου διότι λόγω της αργίας πολλοί ήταν αυτοί που βρέθηκαν στο σημείο για βόλτα… Παράλληλα, λίγα μέτρα πιο πέρα γινόταν και η κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων.

Ο δωρεάν έλεγχος ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid tests) έγιναν με μέριμνα του ΕΟΔΥ σε συνεργασία με τον δήμο Αιγιαλείας, κατόπιν αιτήματος που υπέβαλε η αντιδήμαρχος διοικητικής υποστήριξης και πρόνοιας Μαρία Σταυροπούλου. Στο σημείο, από το πρωί ως το μεσημέρι διενεργήθηκαν 351 rapid tests και σε αυτά υπήρξε ένδειξη για ένα θετικό, το οποίο υποβλήθηκε άμεσα σε μοριακό έλεγχο ως όφειλε, για επιβεβαίωση. Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι η προσέλευση χθες ήταν μικρότερη από τον προηγούμενο δειγματοληπτικό έλεγχο στο ίδιο σημείο που είχε διεξαχθεί το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου, εκεί όπου είχαν πραγματοποιηθεί 394 rapid tests και είχαν προκύψει 6 θετικά, ανάμεσα στα οποία και ένα μικρό κοριτσάκι που στη συνέχεια υπεβλήθη σε μοριακό τεστ που ήταν αρνητικό.

93 κρούσματα της βρετανικής μετάλλαξης στην Αχαΐα

Την ίδια στιγμή, τα 2.898 έχουν φτάσει τα κρούσματα της βρετανικής μετάλλαξης του κορωνοϊού στη χώρα μας και τα 98 στην Πελοπόννησο. Σύμφωνα με στοιχεία του Εθνικού Δικτύου Γονιδιωματικής Επιτήρησης για τις μεταλλάξεις του SARS-CoV-2, τα οποία δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα, 93 κρούσματα έχουν εντοπιστεί στην Αχαΐα, 4 στην Κορινθία και 1 στη Μεσσηνία.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr