background img
banner
banner

Φόβοι για τα «τραύματα» που θα αφήσει ο εγκλεισμός

ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΚΑΙ ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΤΕΜΕΝΗΣ

Συνεχίζοντας το ρεπορτάζ με τις ακαδημίες της περιοχής μας, το protionline.gr είχε επαφή με το ΔΣ και την τεχνική ηγεσία του Αστέρα Τέμενης. Συζητήθηκαν τα προβλήματα και οι συνέπειες στην ψυχολογία των παιδιών από την πολύμηνη αποχή, με τους υπεύθυνους προπονητές Αντώνη Μπάλα, Γιώργο Ρότσκα, καθώς και με το μέλος της διοίκησης Νίκο Παπαδόπουλο, οι οποίοι κατέθεσαν τον προβληματισμό τους, αλλά και τα μηνύματα που λαμβάνουν από το περιβάλλον των παιδιών.

Για την κατάσταση της ψυχολογίας και της διάθεσης των νεαρών αθλητών

Αντώνης Μπάλας

«Οι πρωτόγνωρες καταστάσεις που ζούμε όλοι, έχουν οδηγήσει μεγάλο μέρος του πληθυσμού να βιώνει διακυμάνσεις στην ψυχολογία και στην διάθεση του. Τα παιδιά δεν μπορούν να αποτελούν δυστυχώς εξαίρεση από αυτή την κατάσταση. Πιστεύουμε ο εγκλεισμός, η απουσία από το σχολείο και η καθημερινή επαφή με τους φίλους τους και τις δραστηριότητες τους είναι αυτά που τα επηρεάζουν περισσότερο! Όσον αφορά τις αθλητικές δραστηριότητες, η πολύμηνη απραξία έχει κάνει τα παιδιά λιγότερο ενεργητικά, μη έχοντας πολλές φορές τόσο όρεξη να βγουν έξω προτιμώντας να κάτσουν σπίτι παίζοντας υπολογιστή η ηλεκτρονικά παιχνίδια. Από την άλλη όμως βλέπουμε αρκετά παιδιά στα πάρκα και στις πλατείες, γεγονός που χρειάζεται και οι γονείς ιδιαίτερα στις μικρότερες ηλικίες να τα ωθήσουν σε αυτό. Πιστεύουμε ότι μέχρι το καλοκαίρι, και ίσως από τον Απρίλιο, θα έχουν ανοίξει πάλι οι αθλητικοί χώροι ώστε να έχουμε μια καθαρότερη εικόνα του τι έχει προκαλέσει ο «εγκλεισμός.»

Για το αν υπάρξουν αρνητικά αποτελέσματα τα οποία θα οδηγήσουν σε πιθανή μείωση του αριθμού των παιδιών

Γιώργος Ρότσκας

«Ευχόμαστε, λόγω των πολλών ιδιαιτεροτήτων που υπάρχουν πραγματικά, όταν επανέλθουμε όλα τα παιδιά μας να είναι εκεί με την ίδια όρεξη. Σε επικοινωνία με γονείς λαμβάνουμε θετικά μηνύματα και μεγάλη ανυπομονησία από τα παιδιά να ξαναβρεθούμε μαζί στο γήπεδο. Υπάρχει βέβαια και ανησυχία αλλά και αβεβαιότητα, καθώς όλοι μας εκτός των άλλων έχουμε πληγεί και οικονομικά, και δεν γνωρίζουμε ακόμα τις ώρες λειτουργίας των σχολείων και ποιες θα είναι ελεύθερες ώρες για τα παιδιά.
Το καλό για τον Αστέρα Τέμενης, είναι ότι η Διοίκηση φρόντισε να βάλει προβολείς στο γήπεδο 7χ7, και επομένως μπορεί να χρησιμοποιηθεί όλες τις ώρες της ημέρας προκειμένου να βρουν διέξοδο τα παιδιά».

Για τα περιθώρια που μπορεί να υπάρχουν για εκπαίδευση και δράση, μέσα σε αυτή την περίοδο της απαγόρευσης

Νίκος Παπαδόπουλος

«Σχετικά με τις δράσεις του Αστέρα, σε συνεργασία με τον Παναθηναϊκό, προσπαθήσαμε μέσω των πολλών επιμορφωτικών σεμιναρίων για αθλητές και προπονητές να μείνουμε όλοι μας σε ένα βαθμό εγρήγορσης και να μην χάσουμε τελείως την επαφή μας! Αυτή την εβδομάδα ακολουθεί ένα τριήμερο επιμόρφωσης στις 16-17 και 18 Μαρτίου με θέματα προπονητικών μονάδων και κατευθύνσεων για τις ηλικιακές κατηγορίες Κ10 – Κ11-Κ12-Κ13-Κ14, συνομιλώντας με τους προπονητές από την κάθε ηλικιακή ομάδα της ΠΑΕ. Θα ακολουθήσουν και άλλες αντίστοιχες δραστηριότητες όπου θα ανακοινωθούν σύντομα!»


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr