background img
banner
banner

Αλλαγή της φυσιογνωμίας του κέντρου της πόλης

ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ Η ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙ ΣΙΓΑ – ΣΙΓΑ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ

Πεζοδρομήσεις, μονοδρομήσεις, εργασίες που αλλάζουν τη φυσιογνωμία δρόμων και πλατειών, το μόνο βέβαιο είναι ότι το κέντρο του Αιγίου αλλάζει ακολουθώντας τη ροή των εξελίξεων.

Την ώρα που παρά τα προβλήματα το έργο της ανάπλασης της πλατείας Αγ. Λαύρας προχωρά με το κυρίως μέρος να έχει αρχίσει να διαμορφώνεται, το… μέτωπο της πεζοδρόμησης μαίνεται…
Καταστηματάρχες και κάτοικοι στο τμήμα από την οδό Ρωμανιώλη που σταματά η πεζοδρόμηση ως τη Σολωμού, αντιδρούν έντονα τονίζοντας οι μεν πρώτοι ότι υφίστανται κατακόρυφη πτώση τζίρων οι δε δεύτεροι ότι δεν έχουν πρόσβαση στα σπίτια τους. Την περασμένη εβδομάδα πραγματοποίησαν συγκεντρώσεις και συζητήσεις, αποφάσισαν να δώσουν χρόνο στη δημοτική αρχή να επανεξετάσει το ζήτημα, ενώ προσανατολίζονται σε προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση κατά της απόφασης των οργάνων του δήμου για πεζοδρόμηση, θίγοντας τη νομιμότητά της.

Ερωτηθείς για το εάν ο δήμος σκοπεύει να επανεξετάσει το θέμα της πεζοδρόμησης του τμήματος από Μελετοπούλων ως Ρωμανιώλη, ο δήμαρχος Δημήτρης Καλογερόπουλος επισήμανε στo protionline.gr: ΄΄Έχουμε εξετάσει το θέμα και έχουμε διατυπώσει τους λόγους για τους οποίους έγινε. Έχει αποφασιστεί αυτό που έχει μέχρι στιγμής γίνει. Βέβαια δεχόμαστε συζήτηση σε οποιαδήποτε πρόταση και θα συνεχίσουμε εφόσον διαπιστώσουμε ότι υπάρχει καλή πρόθεση. Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων θα βρίσκεται το οτιδήποτε, από όπου και αν προέρχεται… αρκεί να μην εμπεριέχεται πουθενά κάποιος δόλος, εκβιασμός ή ένας “σκοπός” υπό οποιαδήποτε μορφή. Συζητείται οτιδήποτε είναι για το συμφέρον της πόλης και των πολιτών΄΄. Επίσης, στην αυριανή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου, συζητείται το θέμα του καθορισμού όρων διακήρυξης για την μίσθωση ακινήτων σε κεντρικό σημείο της Κοινότητας Αιγίου προκειμένου να χρησιμεύσουν ως χώροι στάθμευσης οχημάτων.

Μεταφορά των περιπτέρων το επόμενο «βήμα» στην πλατεία

Σε ό,τι αφορά το θέμα της πλατείας Αγ. Λαύρας, οι εργασίες προχωρούν με τη διαμόρφωση των αβαθών λεκανών. ΄΄Θα ακολουθήσουν οι υδραυλικές, ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, οι οδεύσεις και η πλακόστρωση΄΄, όπως ανέφερε ο εντεταλμένος σύμβουλος του δήμου για Τεχνικά Θέματα Βασίλης Χριστόπουλος.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, αυτό που τώρα προέχει είναι η μεταφορά των περιπτέρων από το κυρίως μέρος της πλατείας ώστε να συνεχιστούν τα έργα και στα σημεία που καλύπτουν.
Μάλιστα, ενώ τα δύο θα μεταφερθούν στον προβλεπόμενο χώρο στο πλακόστρωτο μέρος, το ένα που βρίσκεται προς την πλευρά της οδού Ζαΐμη, θα πρέπει να μεταφερθεί σε εντελώς άλλο σημείο κάτι που βρίσκεται στη φάση της συνεννόησης του ιδιοκτήτη με το νομικό τμήμα του δήμου.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr