background img
banner
banner

Η δεξίωση στο Παναγιωτοπουλέικο προς τιμή του υπουργού

Ο ΜΑΚΗΣ ΒΟΡΙΔΗΣ ΘΑΥΜΑΣΕ ΤΟ ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΤΩΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΩΝ

Μετά το πέρας της περιφοράς της εικόνας, σε δρόμους περιμετρικά του Ιερού Ναού της Φανερωμένης το πρωί της Παρασκευής, (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) ο δήμαρχος Αιγιάλειας με τον υπουργό Εσωτερικών, κατευθύνθηκαν προς το αρχοντικό Παναγιωτόπουλου, όπου το τμήμα δημοσίων σχέσεων του δήμου, υπό την κ. Ντίνα Μουγκάση, είχε ετοιμάσει μία μικρή δεξίωση προς τιμή του εκπροσώπου της Κυβέρνησης. Εκεί ο Δημήτρης Καλογερόπουλος, είχε την ευκαιρία να  ξεναγήσει τον Μάκη Βορίδη στους ανανεωμένους χώρους του αρχοντικού, με τον υπουργό να μένει έκθαμβος από την αναπαλαίωση του οικήματος.

Οι δύο άντρες χρησιμοποίησαν το ασανσέρ για να πάνε στον δεύτερο όροφο, που αξιοποιείται από το δήμο για τελετές γάμων και μικρές εκδηλώσεις όπως παρουσιάσεις βιβλίων και άλλα.

Ο δήμαρχος έκανε ιδιαίτερη μνεία στον πρωτεργάτη της αξιοποίησης του σπάνιου οικοδομήματος, πρώην αντιδήμαρχο Αιγίου Λεωνίδα Μαυρουδή, με τον υπουργό να θαυμάζει την αρχοντιά της οικείας της οικογένειας των Παναγιωτόπουλων.

Αν και το γεύμα στο αρχοντικό ήταν προγραμματισμένο για τις 12:00, υπουργός και δήμαρχος περίμεναν στωϊκά να προσέλθουν στο τραπέζι οι Μητροπολίτες που καθυστέρησαν λόγω της περιφοράς της εικόνας της Παναγίας μας, σε κεντρικούς δρόμους του Αιγίου, με ιδιωτικό όχημα.

Γύρω στη μία ξεκίνησε το γεύμα, με τις ομιλίες του Μητροπολίτη Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας Ιερώνυμου, που μετέφερε το μήνυμα της λαμπρότητας της γιορτής, με την ευχή ότι του χρόνου η Παναγία θα γιορτάσει στο σπίτι της, στο Ιερό Προσκύνημα της Ζωοδόχου Πηγής.

Ακολούθως δήμαρχος και υπουργός με τη σειρά, δεν απέφυγαν να μιλήσουν πολιτικά, με τις επιπτώσεις της απλής αναλογικής στη διακυβέρνηση των δήμων να πρωταγωνιστούν τόσο στις δηλώσεις του Μάκη Βορίδη όσο και του Δημήτρη Καλογερόπουλου. (Διαβάστε περισσότερα στην Πρώτη της Αιγιάλειας που κυκλοφορεί την Δευτέρα 10 Μαΐου)

Στη λιτή τελετή παρακάθισαν οι βουλευτές Αχαΐας της Ν.Δ. Τσιγκρής, Κατσανιώτης, Φωτήλας, Αλεξοπούλου, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Χρήστος Γούτος, και από πλευράς δημοτικής αρχής ο πρόεδρος του Δ.Σ. Αιγιαλείας Γιώργος Ντίνος, οι αντιδήμαρχοι Μαρία Γιδά, Μαρία Σταυροπούλου, Γιώργος Φραγκονικολόπουλος, Τάκης Ανδριόπουλος, ο εντεταλμένος σύμβουλος Έργων του δημάρχου Βασίλης Χριστόπουλος και ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αιγίου Γιώργος Γκιώνης.

Επίσης, η σύζυγος του δημάρχου και επικεφαλής του Τελωνείου Αιγίου κ. Σοφία Αντωνάτου και ο αστυνομικός διοικητής του τμήματος Αιγιαλείας Βασίλης Ροδόπουλος, με τον εκπρόσωπο του Ταξίαρχου και επιτηρητή της τήρησης των μέτρων, Ανδρέα Γκίζα.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr