background img
banner
banner

Παύλος Λιάτος: Τις δικές του εντυπώσεις από την πικρή εμπειρία

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΥΣΚΟΛΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΕΖΟΝ ΕΞΙΣΤΟΡΕΙ ΣΤΟ PROTIONLINE.GR Ο ΜΕΣΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΥ

Δεν πήγε καλά η τρέχουσα ποδοσφαιρική σεζόν στην Γ΄ Εθνική. Η μεγάλη διακοπή δημιούργησε βαθιά τραύματα σε κάθε ποδοσφαιρικό τμήμα και σε αυτή την ψυχολογική, οικονομική και αγωνιστική πτώση, περισσότερο «πληγώθηκαν» οι νεαροί ποδοσφαιριστές. Έχασαν πολύτιμο χρόνο πάνω στην αγωνιστική τους άνοδο, την σωματική ανάπτυξη, την εμπειρική και ποδοσφαιρική πρόοδο.

Στον Παναιγιάλειο υπάρχουν αρκετοί νεαροί ποδοσφαιριστές, που παλεύουν να τα φέρουν βόλτα έχοντας μεγάλες απαιτήσεις από τα μαθήματά τους, αλλά και από το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής. Στο ποδόσφαιρο ήσαν ιδιαίτερα δυσάρεστα τα πράγματα για όλους αυτούς τους νεαρούς αθλητές, ανάμεσα στους οποίους στέκεται και ο μελανόλευκος μέσος Παύλος Λιάτος.
Ο ίδιος αναφέρει στo protionline.gr τις εντυπώσεις του από το πρωτάθλημα, την προσφορά του στην ομάδα, τους προσωπικούς στόχους και τα αποτελέσματα που άφησε η καραντίνα στην κατηγορία και σε αυτόν.

Έκανες το μεγάλο βήμα από το τοπικό πρωτάθλημα στην Γ΄ Εθνική κατηγορία. Αισθάνεσαι απόλυτα έτοιμος για τις μεγαλύτερες απαιτήσεις που κρύβει αυτό το πρωτάθλημα και πως κρίνεις την μέχρι τώρα απόδοσή σου σαν βασικός ποδοσφαιριστής στην ομάδα του Παναιγιάλειου.

Αρχικά αυτό το βήμα στην Γ εθνική κατηγορία σημαίνει πολλά πράγματα για μένα τόσο στις απαιτήσεις που έχω από τον εαυτό μου όσο και μελλοντικά στην πορεία. Αισθάνομαι έτοιμος να αντιμετωπίσω κάθε προσδοκία αυτής την κατηγορίας και πιστεύω ότι έχω πολλά περιθώρια βελτίωσης. Όσο για την αγωνιστική περίοδο αισιοδοξώ ότι έχω να προσφέρω ακόμα περισσότερα στον Παναιγιάλειο.

Θεωρείς ότι με την αποχώρηση κάποιων ποδοσφαιριστών άλλαξε η αγωνιστική σου συμπεριφορά στο γήπεδο; Και πως έγινε αυτό;
Η αλήθεια είναι ότι τα παιδιά που αποχώρησαν θεωρούνταν βασικά στελέχη της ομάδας αυτό όμως για εμένα δεν σήμαινε κάτι ως προς το αγωνιστικό κομμάτι και την νοοτροπία μου σαν ποδοσφαιριστής. Προσπαθώ κάθε φορά να προσαρμόζομαι σε οποιαδήποτε συνθήκη και να επικρατεί. Παράλληλα θα έλεγα ότι αποτέλεσε στο πρόσωπό μου ένα μάθημα. Να μάθω να στηρίζομαι πρώτα στις δικές μου δυνάμεις και να τις αξιοποιώ στο έπακρον.

Πόσο πίσω σε άφησε η καραντίνα; Πιστεύεις ότι μπορείς να καλύψεις το χαμένο έδαφος χωρίς απώλειες;
Η καραντίνα ήταν ένα από τα χειρότερα πράγματα που θα μπορούσε να μου συμβεί. Όχι μόνο σε εμένα αλλά σε όλους τους αθλητές. Έμεινα αρκετά πίσω τόσο αγωνιστικά όσο και προπονητικά παρόλο που καθημερινά έκανα ατομική προπόνηση. Πιστεύω ότι εάν εξαλειφθεί τελείως η κατάσταση με τον κορονοϊό θα έχω αρκετό χρόνο να φτάσω στο επίπεδο που επιθυμώ.

Η θέση σου στη μεσαία γραμμή έχει μεγάλες απαιτήσεις. Παίρνεις τις βοήθειες που θες από τους συμπαίκτες σου κι αυτοί από σένα;
Πραγματικά πιστεύω ότι κάθε ποδοσφαιριστής τουλάχιστον της θέσης μου θα ήθελε να αγωνίζεται με αυτούς τους συμπαίκτες. Οι βοήθειες και η καθοδήγηση που μου δίνουν είναι άπειρες και θεωρώ ότι κατά ένα μεγάλο ποσοστό ευθύνονται για την απόδοση μου στο γήπεδο. Η αλληλεπίδραση και η συνεργασία που έχουμε στον αγωνιστικό χώρο πιστεύω είναι άριστη. Με τον καιρό μαθαίνουμε ο ένας το παιχνίδι του άλλου και θα είμαστε όλοι καλύτερα, στην περίπτωση που δεν ήταν τόσο μεγάλη η διακοπή και ολοκληρωνόταν το πρωτάθλημα σε δυο γύρους.

Η θέση του Παναιγιάλειου και τα αποτελέσματα που είχε, τον κατέτασσαν υποψήφιο για την πρωτιά, αλλά παράλληλα και στον στόχο της παραμονής. Τι άξιζε πραγματικά να κατακτήσει η ομάδα σου;
Αρχικά ο Παναιγιάλειος πάντα θα είναι πρωταγωνιστής σε οποιαδήποτε κατηγορία. Φυσικά δεν θα κρύψω ότι αυτό που αξίζει η ομάδα είναι η πρωτιά, όμως μην ξεχνάμε ότι ακολουθούν αλλά δυο παιχνίδια τα οποία θα μας εξασφαλίσουν, αρχικά την παραμονή στην κατηγορία και μετέπειτα την γλυκύτητα της πρωτιάς εάν αυτή έρθει.

Θα παραμείνεις στα μελανόλευκα; Και τι διαφορετικό θα προτιμούσες να συμβεί στο επόμενο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής;
Φυσικά είμαι θετικός σε οτιδήποτε αφορά την παραμονή μου στην ομάδα, αλλά βέβαια έχω και το μυαλό μου και σε άλλες προκλήσεις σε μεγαλύτερες κατηγορίες. Όσο για την Γ εθνική κατηγορία του χρόνου το μόνο που θα ήθελα να συμβεί θα ήταν να συναντήσω και άλλες ομάδες με ιστορία και ‘βαριά φανέλα’ από πίσω τους.
Να παίξουμε ένα …ολόκληρο πρωτάθλημα χωρίς διακοπές και να ανεβάσω την απόδοσή μου στα …ύψη.

Ποια είναι τα προσωπικά σου θέλω σαν ποδοσφαιριστής για τα επόμενα χρόνια;
Όπως είπα, κοιτάζω συνεχώς να βελτιώνομαι και να γίνομαι κάθε μέρα καλύτερος μέσα από την προπόνηση, έτσι ώστε να μπορέσω να αντιμετωπίσω κάθε πρόκληση σε οποιαδήποτε μεγαλύτερη κατηγορία.

Τελειώνοντας ποιο είναι το μήνυμα που θα ήθελες να στείλεις σε ομάδα, φιλάθλους και γνωστούς σου;
Αρχικά θέλω να δώσω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους φιλάθλους του Παναιγιαλείου που οποιαδήποτε συνθήκη και να επικρατεί είναι κοντά μας σε κάθε παιχνίδι. Ο Παναιγιάλειος είναι ένας σύλλογος που αντικατοπτρίζει την ιστορία του Αιγίου όσον αγορά το ποδόσφαιρο και πιστεύω ότι όλοι μας πρέπει να είμαστε φίλαθλοί του.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr