background img
banner
banner

Πολλά και σοβαρά τα προβλήματα στο Δημοτικό Σχολείο Καμαρών

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΠΟΥ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ

Για την κατάσταση που επικρατεί στις τουαλέτες αλλά και σε άλλα σημεία του Δημοτικού Σχολείου Καμαρών διαμαρτύρονται γονείς, ζητώντας να προγραμματιστούν και να πραγματοποιηθούν άμεσα, έργα συντήρησης και αποκατάστασης του χώρου στο σύνολό του, για τη διασφάλιση της υγείας των μαθητών, ειδικά στη σημερινή δύσκολη κατάσταση που έχει επιφέρει η πανδημία.

Το θέμα επισήμανε στo protionline.gr ο δημοτικός σύμβουλος και μέλος της δημοτικής παράταξης «Ποιοτική Αιγιάλεια» Παναγιώτης Δημητρακόπουλος, μεταφέροντας τα λεγόμενα και του κοινοτικού συμβούλου Καμαρών Παναγιώτη Κουτσούκη.

Προβληματίζει η κατάσταση των τουαλετών

Οι τοπικοί φορείς κρίνουν ως απόλυτη ανάγκη να επισκευαστούν εξ’ ολοκλήρου οι τουαλέτες των μαθητών, διότι λόγω παλαιότητας, παρουσιάζουν μεγάλες φθορές όχι μόνο στα πλακάκια δαπέδου και τοίχου, που είναι σπασμένα και κιτρινισμένα, αλλά και στα είδη υγιεινής που επίσης είναι σπασμένα, στις εσωτερικές πόρτες και τα κουφώματα που έχουν σπάσει και στις εξωτερικές πόρτες που είναι σκουριασμένες. Επίσης, σπασμένα είναι και τα τζάμια των παραθύρων.

Εκτιμάται μάλιστα πως είναι τόσο μεγάλες οι φθορές που όσο και να καθαρίζονται οι εν λόγω επιφάνειες, εξακολουθούν να αποτελούν εστίες μικροβίων.
Μάλιστα, ο κ. Δημητρακόπουλος μιλά για μία άθλια κατάσταση και επισημαίνει πως ενώ είχε ληφθεί απόφαση για αποκατάσταση των ζημιών από τη Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης δήμου Αιγιαλείας, επί προεδρίας Γιώτας Γκρέμου τον περασμένο Ιούνιο, δεν έχει υλοποιηθεί. Επίσης, ανέφερε πως στο σημείο έχει κάνει καταγραφή των προβλημάτων η Τεχνική Υπηρεσία του δήμου, όμως δεν έχει εκτελεστεί κάποιο έργο.

Απαραίτητες παρεμβάσεις στο προαύλιο και σε άλλα σημεία

Δεν είναι όμως μόνο οι τουαλέτες που παρουσιάζουν προβλήματα. Στο σχολείο υπάρχουν φθαρμένες τσιμεντοκολόνες με λάμπες του δημοτικού φωτισμού να βρίσκονται εντός του προαυλίου χώρου έχοντας επικίνδυνα ανοίγματα, φθαρμένα ξύλινα παγκάκια στο προαύλιο, σαπισμένες κάθετες κολόνες στο υπόστεγο του παλαιού κτιρίου, ενώ από τη στέγη του παλαιού κτιρίου έχει κλαπεί όλη η εγκατάσταση του αλεξικέραυνου και χρειάζεται τοποθέτηση εκ νέου.

Ακόμη, οι τοίχοι σε πολλά σημεία εξωτερικά, παρουσιάζουν μούχλα και υγρασία. Σε ό,τι αφορά το προαύλιο έχει ζητηθεί να αντικατασταθεί το χαλικόστρωτο τμήμα, περίπου 250τ.μ. καθώς παρουσιάζει επικινδυνότητα για τα παιδιά. Επίσης, οι σιδερένιες πόρτες στις αίθουσες, οι προστασίες στα παράθυρα και τα κιγκλιδώματα καθώς και τα κάγκελα περίφραξης είναι σκουριασμένα, ενώ οι ψευδοροφές στο παλαιό κτίριο παρουσιάζουν φθορά και χαλάρωση.

Σύμφωνα με τον κ. Δημητρακόπουλο, ΄΄όλο αυτό τον καιρό που τα σχολεία ήταν κλειστά, είναι βέβαιο ότι τα λειτουργικά έξοδα ήταν πολύ λιγότερα από άλλες χρονιές, πράγμα που σημαίνει ότι με τα χρήματα που εξοικονόμησε η Σχολική Επιτροπή, θα μπορούσε να προχωρήσει τα έργα. Είναι απαράδεκτο εν έτει 2021 τα παιδιά μας να κάνουν μάθημα υπό τέτοιες συνθήκες και να αναγκάζονται να χρησιμοποιούν αυτές τις τουαλέτες. Έχουν περάσει έντεκα μήνες από την απόφαση της Σχολικής Επιτροπής όμως η δημοτική αρχή αδιαφορεί΄΄.

Ο κ. Κουτσούκης σχολίασε: ΄΄Έχει κριθεί επιτακτική ανάγκη για την εκτέλεση έργων, έχουν ληφθεί αποφάσεις όμως δεν έχει γίνει το παραμικρό. Δεν μπορούν για τόσο καιρό να κοροϊδεύουν το σχολείο΄΄.

«Μέσα στο καλοκαίρι τα έργα» αναφέρει ο Δημήτρης Ελευθεριώτης

Για το θέμα ρωτήθηκε από το protionline.gr ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δημήτρης Ελευθεριώτης, ο οποίος τόνισε πως πράγματι υπάρχει πρόβλημα στα εν λόγω σημεία του σχολείου, κάνοντας γνωστό ότι η απόφαση που είχε ληφθεί προέβλεπε εργασίες ύψους 6.000 ευρώ, ωστόσο από την καταγραφή που έγινε εκτιμήθηκε πως το πρόβλημα είναι εκτεταμένο και το ποσό αυτό δεν επαρκεί. ΄΄Όπως εκτιμήθηκε, θα χρειαστεί να γίνει ανακατασκευή των τουαλετών, νέες αποχετεύσεις, αντικατάσταση πλακιδίων και επισκευή πορτών, πράγμα που σημαίνει ότι το κόστος που απαιτείται θα διπλασιαστεί. Έχουμε μπει στη διαδικασία έγκρισης αύξησης του ποσού και χρειάζεται τροποποίηση της απόφασης΄΄, επισήμανε ο κ. Ελευθεριώτης.
Μάλιστα, έκανε γνωστό πως το έργο θα εκτελεστεί μέσα στο καλοκαίρι ώστε να είναι έτοιμο τον Σεπτέμβριο, τονίζοντας πως δεν θα μπορούσε να γίνει τώρα από τη στιγμή που το σχολείο χρησιμοποιείται.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr