background img
banner
banner

Γεωργία Θανοπούλου: «Η μουσική αποτελεί είδος ψυχοθεραπείας, είναι δύσκολο να την αποχωριστείς για πολύ καιρό»

Η Αιγιάλεια ανέκαθεν είχε μεγάλη παράδοση στο χώρο της μουσικής και της διασκέδασης γενικότερα και είναι από τις περιοχές της χώρας, που – αναλογικά με τον πληθυσμό της – διαθέτει μεγάλο αριθμό καλλιτεχνών που έχουν πίσω τους μια σημαντική διαδρομή, αλλά και νεότερους, ιδιαίτερα ταλαντούχους που συνεχίζουν την παράδοση στον χώρο. Έναν χώρο που συνεχίζει να πλήττεται λόγω της πανδημίας για περισσότερο από ενάμιση χρόνο και κατά κοινή ομολογία αποτελεί τον κλάδο που ίσως έχει υποστεί τη μεγαλύτερη ζημιά, καθώς απασχολεί εκατοντάδες εργαζόμενους από πολλά και διαφορετικά επαγγέλματα.

Σήμερα φιλοξενούμε τη Γεωργία Θανοπούλου, που παρά το νεαρό της ηλικίας της έχει διαγράψει μια αξιόλογη μουσική διαδρομή και είναι από τις πιο γνωστές και επιτυχημένες λαϊκές τραγουδίστριες με εμφανίσεις σε δεκάδες μαγαζιά της ευρύτερης περιοχής. Μας μιλάει – μεταξύ άλλων – για την πορεία της στο χώρο του τραγουδιού, την επιστροφή της μετά από πολλούς μήνες απουσίας στα μουσικά στέκια και για τα προβλήματα που έχει επιφέρει στο χώρο της διασκέδασης η πανδημία του κορωνοϊού.

Τραγούδι και ενασχόληση με τα κοινά

Η Γεωργία Θανοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Αίγιο. Είναι κόρη του Γρηγόρη Θανόπουλου, συνταξιούχου αυτοκινητιστή και έχει άλλες δύο μεγαλύτερες αδελφές. Παντρεμένη από το 2015 με τον Κωνσταντίνο Θεοδωρόπουλο, έχουν αποκτήσει μία κόρη, τη Σοφία. Εκτός από την πορεία της στον καλλιτεχνικό χώρο, είναι γνωστή στην τοπική κοινωνία και από την αυτοδιοικητική της δράση, η οποία ξεκίνησε το 2010 όταν ήταν υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό του Δημήτρη Τριανταφυλλόπουλου.

Το ίδιο συνέβη και το 2014, τη φορά αυτή με τον Στάθη Θεοδωρακόπουλο, ενώ στις τελευταίες δημοτικές εκλογές του 2019 έθεσε υποψηφιότητα με τον συνδυασμό «ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΑΥΡΙΟ» του Χρήστου Γούτου. Έχει θητεύσει ως Μέλος Διοικητικών Συμβουλίων σε Νομικά Πρόσωπα: -Του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αιγίου και της ΔΗΚΕΠΑ. Η ενασχόληση με την πολιτική άρχισε από φοιτήτρια ως μέλος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και μέλος της ΟΝΝΕΔ Αιγίου. Έχει διατελέσει και Γραμματέας της Τοπικής Οργάνωσης της ΝΔ Αιγίου. Έχει σπουδάσει Τεχνολόγος Γεωπόνος, ενώ εργάζεται και ως πωλήτρια στο κατάστημα HONDOS CENTER του Αιγίου.

Γεωργία, σε ποια ηλικία ασχολήθηκες για πρώτη φορά επαγγελματικά με το τραγούδι;
Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των σπουδών μου, σε ηλικία 24 χρονών, όταν και επέστρεψα μόνιμα στο Αίγιο. Τραγουδούσα από πολύ μικρή στο σπίτι, καθώς άκουγα τον πατέρα μου να τραγουδάει καθημερινά. Ο οποίος είχε και έχει πολύ καλή φωνή. Ήθελα κάποια στιγμή να ασχοληθώ επαγγελματικά και τα κατάφερα αφού με βοήθησαν και κάποιοι άνθρωποι του χώρου στα πρώτα μου βήματα. Όπως ο μαέστρος Δημήτρης Αργυρόπουλος, ο Χρήστος Βασιλείου και ο Αλέξης Χατζηαποστόλου.

Με τον αγαπημένο πατέρα της, Γρηγόρη

Σε ποιο μαγαζί τραγούδησες για πρώτη φορά;
Η πρώτη φορά που εμφανίστηκα ήταν στο QUINDA στα Ψηλά Αλώνια, αλλά η πρώτη ολόκληρη σεζόν ήταν στη «Γέφυρα Τσαγρή». Έχω εμφανιστεί από τότε στα περισσότερα μαγαζιά της Αιγιάλειας αλλά και στο Ξυλόκαστρο. Και σε αρκετές εκδηλώσεις. Συνεργάστηκα με αρκετούς ακόμη καταξιωμένους καλλιτέχνες από την περιοχή μας, εκτός από τους τρεις μουσικούς που προανέφερα, με τους οποίους μας συνδέει προσωπική φιλία και έχουμε αποκτήσει πολύ καλή χημεία μεταξύ μας.

Τι τραγούδια περιλαμβάνει το ρεπερτόριό σου;
Λαϊκά, ελαφρολαϊκά, παλιά λαϊκά. Από όλα. Δεν έχω ιδιαίτερη προτίμηση, αλλά συνήθως τα λαϊκά είναι αυτά που κυριαρχούν στο εκάστοτε πρόγραμμα. Η Ελληνική μουσική άλλωστε διαθέτει τόσο πλούσιο ρεπερτόριο που οποιοσδήποτε τραγουδιστής είναι πολύ εύκολο να επιλέξει τι τραγούδια θέλει να ερμηνεύσει. Τα οποία έχουν τραγουδήσει τεράστιοι καλλιτέχνες, άνδρες και γυναίκες.

Με τους Αλέξη Χατζηαποστόλου και Δημήτρη Αργυρόπουλο

Πόσο έχει επηρεάσει η πανδημία το χώρο της διασκέδασης;
Σε έναν κλάδο όπως αυτός της διασκέδασης, που εδώ και χρόνια πλήττεται λόγω της οικονομικής κρίσης, οτιδήποτε άλλο αρνητικό προστεθεί, όπως αυτό που ζούμε τώρα, το μόνο που θα καταφέρει είναι να μεγαλώσει και άλλο την πληγή του. Και όπως φαίνεται, αυτή η πληγή θα πάρει καιρό να γιατρευτεί. Είναι μια πραγματικότητα η οποία έγινε πιο σκληρή αυτή την δύσκολη χρονική περίοδο. Ελπίζουμε τουλάχιστον ότι η πανδημία δεν θα συνεχιστεί και τον επόμενο χειμώνα, γιατί αν συμβεί αυτό, η κατάσταση τείνει να γίνει μη αναστρέψιμη. Και φυσικά όχι μόνο για τη διασκέδαση αλλά για όλη την κοινωνία γενικότερα.

Εμφανίζεσαι κάπου τώρα; Και μετά από πόσο καιρό;
Δειλά – δειλά, η διασκέδαση επιστρέφει μετά από πολλούς μήνες και ελπίζουμε αυτή τη φορά να παραμείνει και να μη μας κλείσουν πάλι τον ερχόμενο χειμώνα. Εγώ συνεχίζω στο «Σπιτικό», εκεί που εμφανιζόμουν και πριν την καραντίνα. Αρχίσαμε με διάφορες εκδηλώσεις και ευελπιστούμε να συνεχίσουμε και τη χειμερινή περίοδο, αν και όλα αυτά που ακούμε με τις μεταλλάξεις μας προβληματίζουν ιδιαίτερα. Η αλήθεια είναι ότι μας έλλειψε όλο αυτό τόσο καιρό, χάσαμε την επαφή με τον κόσμο γεγονός που επιδρά στην κοινωνική μας ζωή αλλά και στην ψυχολογία μας. Επιπλέον, η μουσική αποτελεί και ένα είδος ψυχοθεραπείας για ανθρώπους που ζουν χρόνια στον χώρο και δεν είναι τόσο εύκολο να μείνουν μακριά της για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΡΟΣΩΠΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr