background img
banner
banner

Με το «παρών» του Γούτου!

ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟ «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΕΤΟΥΣ 2021»

Με την Ειδική συνεδρίαση για την ψήφιση του Ισολογισμού του 2019 ξεκίνησε χθες η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας, με το Σώμα να ανάβει «πράσινο» με σχετική ευκολία, κάτι που δεν συνέβη με το Ολοκληρωμένο Πλαίσιο Δράσης δήμου Αιγιαλείας έτους 2021 που ακολούθησε.

Αναφορικά με τη δεύτερη Ειδική συνεδρίαση, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Δημήτρης Καλαμίδας που εξήγησε: «Ολοκληρωμένο πλαίσιο δράσης δήμου Αιγιαλείας 2021. Αυτό σημαίνει ότι οι προ που έχουν εγκριθεί από τα Δ.Σ. και έχουν επικυρωθεί από την Περιφέρεια, των τεσσάρων Νομικών Προσώπων και Οργανισμών (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α., Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, ΝΠΔΔ), έχουν ενοποιηθεί και παρουσιάζουν αυτό το πλαίσιο δράσης. Είναι τυπικό το θέμα μην πάμε να ανοίξουμε τους ασκούς του Αιόλου σε θέματα που ίσως να μην είναι θετικά αύριο. Έχουμε ψηφισμένους προϋπολογισμούς και εγκρίσεις από την Περιφέρεια. Πρέπει να ψηφιστεί. Όχι πολιτική αντιπαράθεση στο ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης.»

Ωστόσο ήταν ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Χρήστος Γούτος που είχε αντιρρήσεις τονίζοντας τα εξής: «Εμείς δεν μπορούμε να ψηφίσουμε κάτι τέτοιο γιατί διαφωνούμε ριζικά ως προς τον προϋπολογισμό. Θα θέλαμε ως προς την κατάρτιση του προϋπολογισμού, αναλυτικά ώστε να βάλουμε κάποιες βάσεις να ξέρουμε το σχέδιο δράσης. Θα συνέβαινε αν δεν μας είχατε αποκλείσει από τα Διοικητικά Συμβούλια αυτών. Θα μπορούσαμε να έχουμε εκφράσει μέσω αυτών τις προτάσεις ή τις αντιρρήσεις μας. Όμως μας αποκλείσατε παρότι είμαστε η μεγαλύτερη παράταξη. Άρα δεν μπορούμε να ψηφίσουμε κάτι. Αλλάξτε τακτική δεν γίνεται να βάζουμε συνέχεια πλάτη εμείς. Δείξαμε ανοχή παραπάνω από όσο θα σας έπρεπε όμως δείτε τι θα κάνετε.»
Με τη σειρά τους τοποθετήθηκαν στο θέμα ο Τάκης Παπακωνσταντινόπουλος λέγοντας «Η αρχή της κατά προτεραιότητας εξόφλησης των αποφάσεων θα τηρηθεί τώρα με τη χρηματοδότηση; Έχουμε άλλη άποψη ως προς τη διαχείριση του δήμου, συνεπώς καταψηφίζουμε.» και ο Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος «Είναι τυπικό το θέμα. Μέσα στα Νομικά Πρόσωπα έχει συζητηθεί το πλαίσιο δράσης. Είμαι σύμφωνος και το ψηφίζω.»

Απαντώντας κυρίως στον Χρήστο Γούτο, ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος τόνισε πως «Είναι πιθανόν να μην υπάρχει σαφής πληροφόρηση σε σχέση με το ολοκληρωμένο πλαίσιο. Νομίζω ότι αν δεν ψηφιστεί δεν μπορούμε να κάνουμε απολύτως τίποτα. Αν έχουμε αρνητική ψήφιση του σχεδίου σήμερα μας δένονται τα χέρια. Είναι θέμα υπηρεσιακής διαχείρισης. Σταματάει η πρόοδος του δήμου σε οποιαδήποτε πράξη. Σε ό,τι αφορά τη μη συμμετοχή στα νομικά πρόσωπα, είναι δικαιολογημένη η διαμαρτία όμως πρέπει να κρίνονται τα πράγματα ανεξάρτητα το ένα με το άλλο. Πρέπει να το δούμε με απόλυτα αντικειμενικά και μεμονωμένα αυτό το θέμα.»

Τελικά, ο Χρήστος Γούτος έκανε ένα βήμα πίσω, ψήφισε «παρών» αυτός και η παράταξή του και το μείζονος σημασίας θέμα πέρασε με 12 υπέρ, 10 παρών, 3 κατά.
Στην Ειδική Συνεδρίαση δεν είχαν προσέλθει οι παρατάξεις «Ποιοτική Αιγιάλεια» και «Λαϊκή Συσπείρωση».


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr