background img
banner
banner

Ναυαγοσώστες από την άλλη εβδομάδα

ΣΤΙΣ ΠΟΛΥΣΥΧΝΑΣΤΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

«Κάλλιο αργά παρά ποτέ», την ερχόμενη εβδομάδα (23 Ιουλίου) αναλαμβάνουν καθήκοντα οι ναυαγοστώστες στις πολυσύχναστες παραλίες της Αιγιάλειας. Μετά από τρία χρόνια χωρίς κάλυψη, οι σαφώς λιγότερες φέτος παραλίες θα δουν διασώστες πάνω στους ειδικούς πύργους, με την ελπίδα ότι θα εκλείψουν και οι πνιγμοί λουομένων που φέτος είναι αρκετοί.

Τα προβλήματα ελλείψει προϋπολογισμού ξεπεράστηκαν, η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε το κονδύλι των 100.000 ευρώ και ο δήμος προχώρησε σε απευθείας ανάθεση της ναυαγοσωστικής κάλυψης σε πατρινή εταιρεία που φέρεται ως αξιόπιστη να αναλάβει το έργο, χωρίς και φέτος να μείνει εκτεθειμένος. Πλην όμως, οι έλεγχοι πραγματοποιούνται κάθε δεκαήμερο από την αρμόδια αρχή που είναι το Λιμενικό Σώμα και τα πρόστιμα θα είναι ανάλογα και ιδιαιτέρως επιβαρυντικά για τα πενιχρά οικονομικά του δήμου, τουλάχιστον ως τη στιγμή που οι ναυαγοσώστες να βρεθούν στα πόστα τους.

Πρόκειται για την εταιρεία «Ντεμίρη Παναγιώτη», «Αθλητικές και Ψυχαγωγικές Εκπαιδεύσεις», (Ναυαγοσωστική σχολή), με τα ποσά να ανέρχονται σε 26.399,35€ για την Ναυαγοσωστική κάλυψη ακτών Δ.Ε. Συμπολιτείας, 37.198,14€ για την Ναυαγοσωστική κάλυψη ακτών Δ.Ε. Ακράτας και 26.399,35€ για την Ναυαγοσωστική κάλυψη ακτών Δ.Ε. Αιγίου.
Οι θέσεις που θα καλυφθούν είναι σε τρεις πύργους ναυαγοσωστών στην παραλία Συλιβαινιωτίκων, σε έναν στην παραλία Αιγίου και σε έναν στον Λόγγο.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr