background img
banner
banner

Ο δήμος Αιγιαλείας «νοσεί» από έλλειψη προσωπικού

ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΝΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΛΟΓΩ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΕΩΝ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 2022 ΒΑΣΕΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ

Η αναγκαιότητα προγραμματισμού προσλήψεων, δεδομένων του υπολογίσιμου αριθμού συνταξιοδοτήσεων υπαλλήλων που υπηρετούν σε καίρια πόστα, κατέστη σαφής στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας, εκεί όπου εκφράστηκε προβληματισμός για την αποχώρηση έμπειρων δημοτικών υπαλλήλων.

Η αντιδημαρχία Διοικητικής Υποστήριξης έχει ήδη ζητήσει να καταγραφούν οι ανάγκες σε προσωπικό καθώς προχωρά άμεσα σε προγραμματισμό κάλυψης θέσεων για το 2022, βάσει βεβαίως των δυνατοτήτων του δήμου…

Το ζήτημα έθεσε πολύ ορθά ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Αιγιάλεια Αύριο» Περικλής Παπαγιαννακόπουλος, τονίζοντας πως οι ελλείψεις προσωπικού δημιουργούν προβλήματα και καλώντας τη δημοτική αρχή σε από κοινού προγραμματισμό για την κάλυψη αυτών των αναγκών.

Έχει ζητηθεί από διευθυντές – τμηματάρχες να καταγράψουν τις ανάγκες

Απαντώντας, η αντιδήμαρχος Διοικητικής Υποστήριξης Μαρία Σταυροπούλου επιβεβαίωσε το γεγονός ότι υπάρχουν σοβαρά κενά, τονίζοντας πως ο κ. Παπαγιαννακόπουλος έχει δίκιο και ότι αυτές απορρέουν κυρίως από τις συνταξιοδοτήσεις.

Όπως είπε, ΄΄έχουμε παραλάβει εγκύκλιο από το υπουργείο. Έχει ζητηθεί από όλους τους αρμόδιους διευθυντές και τμηματάρχες να δώσουν εγγράφως τις απόψεις τους σχετικά με τα κενά που υπάρχουν και είμαστε διατεθειμένοι, εφόσον επιθυμεί η αντιπολίτευση να λάβει γνώση των εγγράφων, προκειμένου από κοινού να έχουμε μία πρόταση για το τι κενά πρέπει να καλυφθούν, με δεδομένα και τα οικονομικά του δήμου, να προχωρήσουμε΄΄.

΄΄Το θέμα είναι σοβαρό, αφορά των προγραμματισμών για την κάλυψη των θέσεων δεδομένων των κενών που υπάρχουν και πρέπει να κάνουμε το αδύνατο δυνατό στο μέτρο του δυνατού΄΄, πρόσθεσε. Για το θέμα τοποθετήθηκε και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Ντίνος, επισημαίνοντας πως ΄΄πρέπει να επιταχύνουμε τις διαδικασίες, καθώς όντως υπάρχει πρόβλημα΄΄.

΄΄Ήδη από το γραφείο μας αποχώρησε με σύνταξη ένας εξαιρετικός υπάλληλος, ο κ. Χριστόπουλος πριν από ένα δίμηνο και σε λίγο καιρό συνταξιοδοτείται και η προϊσταμένη κ. Μουγκάση που όλοι γνωρίζουμε τι γνώσεις έχει επί των θεμάτων και πόσο προσφέρει στον δήμο΄΄, σημείωσε ακόμη, καταλήγοντας: ΄΄Πρέπει να αναπληρωθούν οι θέσεις με νέα παιδιά γιατί πρέπει να λειτουργήσει ο δήμος΄΄.

Προσελήφθησαν δύο άτομα για το Κέντρο Κοινότητας

Στο μεταξύ, σε πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου για την υλοποίηση της Πράξης «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αιγιαλείας» στo πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014-2020», Άξονας Προτεραιότητας 4 «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Προώθηση της Κοινωνικής ένταξης και Καταπολέμησης της Φτώχειας και Διακρίσεων», προχώρησε ο δήμος.

Ήδη έχει ληφθεί σχετική απόφαση από την Οικονομική Επιτροπή, έχει προϋπάρξει και η αριθ. 35662/30.12.2020 ανακοίνωση του δήμου για την πλήρωση δυο θέσεων προσωπικού, ειδικότητας ΠΕ/ΤΕ Κοινωνικών Λειτουργών με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου, διάρκειας μέχρι δώδεκα μήνες , στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» και με τίτλο «Κέντρο Κοινότητας» με δυνατότητα ανανέωσης ή παράτασης έως τη λήξη του υποέργου (πλήρους απασχόλησης), έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία υποβολής αιτήσεων και έχουν επιλεγεί δύο άτομα.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr