background img
banner
banner

Σε ισχύ το μέτρο της πεζοδρόμησης στην παραλία Σελιανιτίκων – Λόγγου

ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ Η ΒΟΛΤΑ ΤΩΝ ΠΕΖΩΝ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΔΡΟΜΟ

Απόλυτα ασφαλείς και άνετη για τους πεζούς είναι η κυκλοφορία από την περασμένη Πέμπτη στην παραλία Σελιανιτίκων – Λόγγου, όπου τέθηκε σε ισχύ το μέτρο της πεζοδρόμησης για το μεγαλύτερη μέρος του εικοσιτετράωρου. Έτσι, από την 1η ισχύει το σύστημα της πεζοδρόμησης του παραλιακού δρόμου (οδός Ποσειδώνος), από τις 12.00 το μεσημέρι έως τη 1.00 μετά τα μεσάνυχτα.

Το μεγαλύτερο κομμάτι, σχεδόν τα δύο τρίτα του παραλιακού δρόμου που ισχύει η πεζοδρόμηση ανήκει διοικητικά στην κοινότητα Σελιανιτίκων. Έτσι αρχικά ελήφθη η σχετική απόφαση από το κοινοτικό συμβούλιο Σελιανιτίκων, στη συνέχεια από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και το κοινοτικό συμβούλιο Λόγγου. ΄΄Στα Σελιανίτικα είχαμε δουλέψει για το θέμα αυτό από το 2019 με διαδοχικές συναντήσεις και με τους συλλογικούς φορείς της περιοχής΄΄, αναφέρει στo protionline.gr ο πρόεδρος των Σελιανιτίκων Γιώργος Ρόζος.

Σημειώνεται ότι δίδονται άδειες στους ιδιοκτήτες – μόνιμους κατοίκους της περιοχής όπως και στους ιδιοκτήτες καταλυμάτων για το διάστημα που θα ισχύει η πεζοδρόμηση για ελεύθερη διέλευση.

Την ικανοποίησή του για την πεζοδρόμηση στο εν λόγω σημείο, εξέφρασε και ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος, λέγοντας: ΄΄Η προτεραιότητα της ποιότητας της ζωής που έχει σχέση με την άνετη και εύκολη πρόσβαση στις παραλίες είναι η μεγίστη από την πλευρά της δημοτικής αρχής. Γι’ αυτό και ακριβώς σε συνεργασία με τα τοπικά συμβούλια των Σελιανιτίκων και του Λόγγου, προχωρήσαμε στην πεζοδρόμηση και μάλιστα για ένα μεγάλο μέρος της ημέρας και το βράδυ, στη δυτική πλευρά των Σελιανιτίκων – Λόγγου. Η πρωτοβουλία αυτή δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες που θέλουν να επισκεφθούν τη συγκεκριμένη παραλία να απολαύσουν το μπάνιο τους ήσυχα και κυρίως με ασφάλεια, αφού δεν υπάρχει πλέον ο κίνδυνος από τα διερχόμενα αυτοκίνητα΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr