background img
banner
banner

Σε πλάνο τριετίας θα αναφέρεται η νέα προκήρυξη

ΣΤΙΣ 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ Η ΣΕΝΤΡΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ Γ΄ ΕΘΝΙΚΗΣ

Αρκετά ενδιαφέροντα νέα έβγαλε η συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, την περασμένη Παρασκευή. Ανάμεσα στα θέματα που ήθελαν όλα τα σωματεία να γνωρίζουν είναι η ημερομηνία έναρξης του πρωταθλήματος, ώστε οι διοικήσεις να ξεκινήσουν το σχεδιασμό τους για τη νέα περίοδο.

Ετσι οι ομάδες των ομίλων της Γ΄ Εθνικής, θα μπουν στην αφετηρία για να ξεκινήσουν την διαδρομή του νέου πρωταθλήματος, στις 19 Σεπτεμβρίου, ημέρα Κυριακή.
Εκείνο που επίσης είναι σημαντικό και θα πρέπει να έχουν το ταχύτερο ενημέρωση τα σωματεία της Γ΄ Εθνικής, είναι η κατάρτιση των ομίλων. Ποιος θα είναι τελικά ο αριθμός τους, ο οποίος θα καθοριστεί με την ολοκλήρωση των συμμετοχών και με ποια γεωγραφικά κριτήρια.

Μέχρι 31 Ιουλίου οι δηλώσεις συμμετοχής στην Γ΄ Εθνική

Χωρίς να γίνει γνωστό το παράβολο που θα πρέπει να καταθέσουν τα σωματεία, η δήλωση συμμετοχής τους ορίστηκε να έχει πραγματοποιηθεί μέχρι τις 31 Ιουλίου.
Απομένει να περιμένουμε αν κάποιο σωματείο για διάφορους λόγους δεν δηλώσει συμμετοχή, ώστε να εξαχθεί ο ακριβής αριθμός των συμμετοχών τότε θα δοθεί η δυνατότητα για την δημιουργία των ομίλων.
Οι τελευταίοι «κάτοικοι» της Γ΄ Εθνικής, προστέθηκαν ύστερα από τα χθεσινά αποτελέσματα των μπαράζ για την άνοδο στην Σούπερ Λιγκ 2.

Θα ισχύσουν πάλι οι 5 αλλαγές

Ένας κανονισμός που προέκυψε από την πανδημία, θα εξακολουθήσει να ισχύει και για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο. Ο λόγος για το δικαίωμα 5 αλλαγών, οι οποίες όμως θα πρέπει να πραγματοποιηθούν σε τρεις διακοπές.

4 όμιλοι των 18 ομάδων από τη σεζόν 2022-2023

Πλάνο τριετίας ετοιμάζει η ΕΠΟ, όμως γνωστό έγινε ότι στη λήξη της αγωνιστικής περιόδου 2021-22, θα παραμείνουν στην Γ΄ Εθνική 48 ομάδες, που σημαίνει ότι από κάθε όμιλο θα υποβιβάζονται σχεδόν τα μισά σωματεία.
Σε αυτές τις 48 ομάδες θα προστεθούν ακόμα 24, που θα έχουν προκύψει από τους πρωταθλητές των τοπικών πρωταθλημάτων της Α΄ κατηγορίας.
Σχηματίζεται έτσι ένα σύνολο 72 σωματείων, τα οποία θα χωριστούν σε 4 ομίλους των 18 ομάδων, που θα αποτελέσουν την Γ΄ Εθνική του 2022-23.

Καταργούνται οι «εικοσάρηδες» από τις ενδεκάδες

Η κάθε ομάδα της Γ΄ Εθνικής, θα υποχρεούται να χρησιμοποιεί μέχρι δυο αλλοδαπούς. Δηλαδή πρόθεση της ΕΠΟ είναι να μειωθεί ο αριθμός των τεσσάρων που ίσχυε ως τώρα. Επίσης, θα καταργηθεί ο «μικρός» από την αρχική ενδεκάδα. Η κάθε ομάδα ωστόσο, θα υποχρεούται να έχει πέντε μικρούς στην εικοσάδα της δηλωμένους στο Φύλλο Αγώνα. Αυτό σε συνδυασμό με την πρόθεση από πλευράς ΕΠΟ, από τη σεζόν 2022-23, να υποχρεούται η κάθε ομάδα Γ΄ Εθνικής να διαθέτει ομάδα Κ17 ή Κ15, η οποία θα αγωνίζεται στο αντίστοιχο πρωτάθλημα της κατηγορίας, ή ακόμα και παρέα με τις ομάδες της Super League 2 (προφανώς σε ομίλους με γεωγραφικά κριτήρια για περιορισμό εξόδων). Παράλληλα θα τεθούν και άλλοι όροι, όπως π.χ. η υποχρεωτικότητα για κάθε ομάδα να διαθέτει γήπεδο με εξέδρα 400 καθημένων θεατών κατ’ ελάχιστο. Αυτά όλα, στο Πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής της περιόδου 2022-23, το οποίο θα διεξαχθεί σε τέσσερις ομίλους των 18 ομάδων.

Στις 15 Ιουλίου η προκήρυξη

Για όλα αυτά και συν όποια άλλα, θα πάρουμε μια πρώτη «γεύση», γύρω στις 15 Ιουλίου, οπότε και θα δοθεί στη δημοσιότητα η προκήρυξη της νέας αγωνιστικής περιόδου στη Γ΄ Εθνική. Μια προκήρυξη, η οποία θα δεσμεύει τα πάντα και για τη μεθεπόμενη αλλά και τις επόμενες τρεις αγωνιστικές περιόδους, ώστε να σταματήσει αυτό το «μπάχαλο» που υπήρχε έως τώρα. Η ΕΠΟ και η Επιτροπή Διοργανώσεων, θα φροντίσει φέτος από νωρίς να ενημερώσει τις ομάδες και να μην τις αφήσει στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα.

Κατά την τελευταία της συνεδρίαση, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ έλαβε, μεταξύ άλλων, τις εξής αποφάσεις:

-Συζητήθηκαν και θα εισαχθούν, εκ μέρους της Εκτελεστικής Επιτροπής, προς ψήφιση στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Ενώσεων-Μελών της Ε.Π.Ο. (19 Ιουλίου), παρατηρήσεις-παρεμβάσεις επί του προτεινόμενου από την FIFA και την UEFA σχεδίου του νέου καταστατικού της Ομοσπονδίας.
-Εγκρίθηκαν ο Πειθαρχικός Κώδικας, ο Κανονισμός Αγώνων Ποδοσφαίρου, ο Κανονισμός Αδειοδότησης, ο Κανονισμός Λειτουργίας Δικαστικών Οργάνων, ο Κανονισμός Λειτουργίας Διαιτητικού Δικαστηρίου Ποδοσφαίρου και ο Κανονισμός Ομάδων Β αγωνιστικής περιόδου 2021-22.
-Εγκρίθηκε η προκήρυξη του Πρωταθλήματος Γ’ Εθνικής τριετούς διάρκειας (2021-2024), στην οποία προβλέπεται από την περίοδο 2022-23 ο σχηματισμός τεσσάρων ομίλων 18 ομάδων (συνολικά συμμετοχή 72 ομάδων).
-Εγκρίθηκε η προκήρυξη του Πρωταθλήματος Γ’ Εθνικής τριετούς διάρκειας (2021-2024), στην οποία προβλέπεται από την περίοδο 2022-23 ο σχηματισμός τεσσάρων ομίλων 18 ομάδων (συνολικά συμμετοχή 72 ομάδων).
-Εγκρίθηκαν οι προκηρύξεις των Πρωταθλημάτων Α’, Β’, Γ’ Κατηγορίας Γυναικών, καθώς και του Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου στην Άμμο.
-Εγκρίθηκε η διεξαγωγή εκτός έδρας φιλικού αγώνα της Εθνικής Ελπίδων με την Δανία (3/9) και η διεξαγωγή σε γήπεδα της Αθήνας των αγώνων της Εθνικής Γυναικών με την Γαλλία (17/9) και το Καζακστάν (21/9).


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr