background img
banner
banner

Στα… δάκτυλα του ενός χεριού μετριούνται τα νέα κρούσματα covid

ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ Η ΜΕΤΑΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ

Με πολύ καλές συνθήκες μπαίνει στην εποχή της μετάλλαξης «Δέλτα» η Αχαΐα, καθώς τα νέα κρούσματα κορωνοϊού καθημερινά… μετριούνται στα δάκτυλα του ενός χεριού. Η μεταδοτικότητα του ιού έχει μειωθεί αισθητά και στην Αιγιάλεια που την Δευτέρα 28/6 μετρούσε μόλις πέντε ενεργά κρούσματα.

Την Πέμπτη 1/7  για την Αχαΐα ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ πέντε νέα κρούσματα, όσα δηλαδή και την Τετάρτη και την Τρίτη, δείχνοντας τη σταθερότητα με την οποία κινείται ο ιός σε χαμηλά επίπεδα. Βασική προϋπόθεση για την «ασπίδα» τόσο στον ιό όσο και στις μεταλλάξεις του, σύμφωνα με τους επιστήμονες, αποτελεί ο εμβολιασμός που πρέπει να συνεχιστεί με αμείωτο ρυθμό και ειδικά για όσους για τους άνω των 60 ετών που για κάποιους λόγους το έχουν αποφύγει ως τώρα. ΄΄Ενημερωθείτε από τους ειδικούς, μπαίνουμε σε επικίνδυνες μέρες για τους μη εμβολιασμένους΄΄, ανέφερε σε ανάρτησή του ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας και Υγείας Χαράλαμπος Μπονάνος.

Self test και σε σούπερ μάρκετ της περιοχής

Εν τω μεταξύ, τέσσερα δωρεάν self tests μπορούν να παραλαμβάνουν από την Πέμπτη 1η Ιουλίου και μέχρι το Σάββατο 10 Ιουλίου οι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και οι νέοι 18-30 ετών. Στην Αχαΐα η διάθεση θα γίνεται συμπληρωματικά κι από σούπερ μάρκετ του νομού.

Δικαιούχοι είναι: όλοι οι νέοι 18-30 ετών, εφόσον διαθέτουν ΑΜΚΑ ή ΠΑΥΠΑΑ ή πΑΜΚΑ, όλοι οι εργαζόμενοι ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, οι πολίτες οι οποίοι είναι πλήρως εμβολιασμένοι, εξαιρούνται της υποχρέωσης αυτής.

Στην Αχαΐα, η διάθεση των self-tests γίνεται συμπληρωματικά και από σούπερ μάρκετ της περιοχής.

Ταυτόχρονα, μέσω των φαρμακαποθηκών θα συνεχιστεί ο εφοδιασμός όσων φαρμακείων στην Αχαΐα επιθυμούν να τα διαθέτουν. Επίσης, self-test θα διατίθενται σε πολίτες σε 3 υποκατάστημα του Ομίλου ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, σε 9 υποκαταστήματα του Ομίλου ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ και στα 3 υποκαταστήματα του Ομίλου MARKET IN.

Τα καταστήματα σούπερ μάρκετ της Αιγιάλειας που διαθέτουν τα τεστ, είναι: ΑΒ Βασιλόπουλος Μ. Μπότσαρη 3 και Ρ. Φεραίου 101, MARKET IN Διακοπτό, MARKET IN Αίγιο πλατεία Δεξαμενής.


Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr