background img
banner
banner

Κοπή χόρτων σε κάθε Δημοτική Ενότητα με ανάθεση σε ιδιώτες

ΔΕΝ ΕΠΑΡΚΕΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΑΥΤΕΛΟΥΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Κάλλιο… αργά παρά ποτέ ο δήμος προχωρά σε ανάθεση κοπής των χόρτων σε κοινόχρηστους χώρους και στις έξι Δημοτικές Ενότητες, σε μία προσπάθεια να μειώσει όσο γίνεται την πιθανότητα πρόκλησης πυρκαγιών. Στην τελευταία συνεδρίασή της την περασμένη Παρασκευή, η Οικονομική Επιτροπή του δήμου ενέκρινε την απευθείας ανάθεση της υπηρεσίας για τέσσερις Δ.Ε. και στη συνεδρίαση της προσεχούς Δευτέρας της Οικονομικής Επιτροπής, θα ληφθεί ανάλογη απόφαση για τις υπόλοιπες δύο.

Συγκεκριμένα, έχει ληφθεί κατά πλειοψηφία απόφαση για την εκτέλεση της υπηρεσίας κοπής χόρτων σε κοινόχρηστους χώρους της Δ.Ε. Ακράτας λόγω αδυναμίας εκτέλεσης της ανωτέρω υπηρεσίας με ίδια μέσα, με ενδεικτικό προϋπολογισμό 9.982 € συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α., απόφαση για την Δ.Ε. Συμπολιτείας με ενδεικτικό προϋπολογισμό 9.963,40 € συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α, απόφαση για την Δ.Ε. Ερινεού» με ενδεικτικό προϋπολογισμό 9.994,40 € συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. και απόφαση επίσης κατά πλειοψηφία για την Δ.Ε. Διακοπτού» με ενδεικτικό προϋπολογισμό 9.975,80 € συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. Η χρονική διάρκεια της υπηρεσίας ορίζεται σε δώδεκα μήνες από την ημερομηνία υπογραφής των συμβάσεων.

Στη συνεδρίαση της προσεχούς Δευτέρας θα ληφθούν ανάλογες αποφάσεις για τις Δ.Ε. Αιγίου και Αιγείρας.

Οι αναθέσεις γίνονται με αφορμή το γεγονός ότι ο δήμος Αιγιαλείας έχει υψηλό ποσοστό κάλυψης της επιφάνειάς του με δάση (περίπου 600.000 στρέμματα) και ταυτόχρονα έχει υποστεί σοβαρότατες ζημιές από πυρκαγιές σε όλη την έκτασή του, τόσο στα δάση όσο και σε καλλιεργούμενες εκτάσεις (με μεγάλο αντίκτυπο στην ελαιοκαλλιέργεια – μείωση της παραγωγής και του κατά κεφαλήν εισοδήματος των παραγωγών).

Μόλις με 12 υπαλλήλους…

Επίσης, λαμβάνεται υπόψη το γεγονός ότι το Αυτοτελές Τμήμα Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Πολιτικής Προστασίας είναι στελεχωμένο συνολικά από 12 υπαλλήλους (μόνιμους και αορίστου χρόνου), εκ των οποίων το εργατοτεχνικό προσωπικό κατανέμεται ως εξής: Ένας εργάτης ΥΕ, εργάτης κοιμητηρίων. Ένας υπάλληλος ΔΕ ως οδηγός. Από τους υπόλοιπους δέκα υπαλλήλους του τμήματος, η δυναμική στην κοπή χόρτων είναι της τάξης του ενός υπαλλήλου, δύο υπάλληλοι χειρίζονται την μηχανή του γκαζόν, ένας εκτελεί τα μικρά κλαδέματα, ένας υπάλληλος εκτελεί τα καθημερινά ποτίσματα στους χώρους πρασίνου κατά τους εαρινούς και θερινούς μήνες, όπου δεν είναι εγκατεστημένο αρδευτικό σύστημα και οι υπόλοιποι εκτελούν βοηθητικές εργασίες. Οι ανάγκες της Υπηρεσίας σε κοπές χόρτων σε δημόσιους – δημοτικούς χώρους είναι ιδιαίτερα μεγάλες κατά την εαρινή και θερινή περίοδο, προκειμένου να ληφθεί μέριμνα για την προστασία των πολιτών, της ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας, καθώς επίσης και ότι οι ανάγκες αυξάνονται όταν έχουμε διαρκείς ανοιξιάτικες ή φθινοπωρινές βροχοπτώσεις δεδομένου του ότι τα χόρτα αναβλαστάνουν και χρειάζονται εκ νέου κοπή. Επίσης, ο δήμος έχει και την αρμοδιότητα αυτεπάγγελτης κοπής χόρτων σε ιδιωτικά οικόπεδα με χρέωση των ιδιοκτητών στην περίπτωση που οι τελευταίοι μετά από έγγραφη εντολή μας δεν προβούν με δικά τους μέσα στον καθαρισμό των χώρων τους.

*Φωτό Αρχείου


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr