background img
banner
banner

Προσωρινά κάτω από την πλατεία η πιάτσα των ταξί

ΘΑ ΛΗΦΘΕΙ ΝΕΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΤΑΞΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ

Άλυτος… γρίφος παραμένει το πού θα λειτουργεί η πιάτσα των ταξί στην πλατεία Αγ. Λαύρας μετά την ολοκλήρωση του έργου. Για την ώρα πάντως, μεταφέρεται στο κάτω μέρος επί της οδού Ασ. Φωτήλα ώστε να προχωρήσουν οι εργασίες ανάπλασης που παρουσιάζουν μεγάλη καθυστέρηση…

Σχετική απόφαση για την προσωρινή μεταφορά ένεκα των εργασιών, καλείται να πάρει στην αυριανή τακτική συνεδρίασή του διά περιφοράς (1.00-3.00μ.μ.) το Κοινοτικό Συμβούλιο Αιγίου.
Ο πρόεδρος της Κοινότητας Γιώργος Γκιώνης, αναφέρει στo protionline.gr: ΄΄Καλούμαστε να εγκρίνουμε την προσωρινή μεταφορά της πιάτσας των ταξί για την εκτέλεση του έργου «Ανάπλαση εμπορικού κέντρου Αιγίου: Ενότητα 2: Πλατεία Αγίας Λαύρας και Περιμετρικές Οδοί και Ενότητα 3: Πλατεία Βάλφουρ και Περιμετρικές Οδοί», ώστε να προχωρήσει το έργο. Η μεταφορά και λειτουργία της πιάτσας στο κάτω μέρος, από την Alpha bank ως το κατάστημα «Λαμπρόπουλου» έχει προσωρινό χαρακτήρα. Μετά τη λήξη των εργασιών θα ληφθεί εκ νέου απόφαση για το πού θα πάνε τα ταξί΄΄.

Υπενθυμίζεται ότι η αρχική μελέτη προέβλεπε την πιάτσα στην οδό Ασημάκη Φωτήλα, γεγονός που είχε προκαλέσει την αντίδραση των επαγγελματιών ταξί διαμέσου του Σωματείου τους, οι οποίοι έκαναν λόγο για «κρύψιμο» των ταξί στο κάτω μέρος, ζητώντας να παραμείνουν στην Κλ. Οικονόμου όπου και σήμερα βρίσκονται προσωρινά.

Με απόφασή της η Οικονομική Επιτροπή είχε εγκρίνει σημειακές τροποποιήσεις στη μελέτη, συμπεριλαμβάνοντας και τη λειτουργία της πιάτσας στο πάνω μέρος με την ολοκλήρωση του έργου. Ωστόσο, η αντιπολίτευση είχε προσφύγει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και είχε δικαιωθεί, κρίνοντας ως αναρμόδια την Οικονομική Επιτροπή για τη λήψη τέτοιας απόφασης.
Τα αρμόδια όργανα του δήμου θα κληθούν εκ νέου να εξετάσουν το θέμα, εφόσον βέβαια έρθει η ώρα της παράδοσης του τμήματος του έργου που αφορά την πλατεία Αγ. Λαύρας, διότι απομένει και η ανάπλαση της Βάλφουρ που έχει καθυστερήσει πάρα πολύ…

Τα υπόλοιπα θέματα…

Κατά τα άλλα, το Συμβούλιο Κοινότητας Αιγίου θα απασχολήσουν αύριο κι άλλα τέσσερα θέματα. Ένα προ ημερησίας με σχετικό αίτημα από συμβούλους της Λαϊκής Συσπείρωσης για την παραχώρηση της πλατείας Παστούμ στην παραλία Αιγίου για την πραγματοποίηση του Φεστιβάλ της ΚΝΕ και άλλα τρία που έχουν να κάνουν με την έγκριση άδειας εισόδου – εξόδου σε χώρο στάθμευσης στην οδό Αγ. Κωνσταντίνου στον Συνοικισμό, την έγκριση άδειας εισόδου – εξόδου σε χώρο στάθμευσης στην οδό Τριανταφυλλοπούλου 9Α στο Αίγιο και απαγόρευση στάσης – στάθμευσης έναντι αυτού και τη χορήγηση αδειών παράτασης λειτουργίας μουσικών οργάνων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για το έτος 2021.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr