background img
banner
banner

Φωτιά στην Βαρυμπόμπη: Καίνε σπίτια οι φλόγες – Έκλεισε πάλι η Εθνική Οδός – Εκκενώθηκαν και οι Θρακομακεδόνες

Ανεξέλεγκτη είναι η κατάσταση στη Βαρυμπόμπη αλλά και στις γειτονικές περιοχές, με την φωτιά να κατακαίει ήδη κατοικίες στον οικισμό καθώς και στις Αδάμες της Δημοτικής Κοινότητας Κηφισιάς όπως και στους Θρακομακεδόνες. Ευτυχής ήταν η κατάληξη, σύμφωνα με τη ΕΡΤ, για τους πολίτες που είχαν εγκλωβιστεί στις παραπάνω περιοχές. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η Εθνική Οδός Αθηνών – Λαμίας έκλεισε πάλι και στα δύο ρεύματα.

Οι φλόγες έχουν φτάσει στην πλατεία της Βαρυμπόμπης ενώ την ίδια στιγμή δόθηκε εντολή εκκένωσης των Θρακομακεδόνων. Συνολικά, έγιναν στην Άμεση Δράση δεκατέσσερις κλήσεις για εγκλωβισμένους στην περιοχή της Βαρυμπόμπης όπου μαίνεται η πυρκαγιά . Οπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, περιπολικά με τη συνδρομή πυροσβεστικών οχημάτων κατάφερνα να προσεγγίσουν και να απομακρύνουν τους πολίτες.

Οι κάτοικοι της περιοχής έλαβαν μήνυμα από το 112 για να εκκενώσουν τα σπίτια τους και να κινηθούν προς Αχαρνές. Το ίδιο μήνυμα έλαβαν και οι κάτοικοι της.

Η πυρκαγιά έχει φτάσει στο Ολυμπιακό Χωριό όπου επίσης εκκενώνεται.

Το έργο εντοπισμού και απομάκρυνσης των εγκλωβισμένων από το σημείο της πυρκαγιάς εξελίσσεται σε θρίλερ. Όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΙ, ένας αστυνομικός που μετέβη στις Αδάμες για να συμμετέχει στη διαδικασία εκκένωσης εγκλωβίστηκε και ο ίδιος στην προσπάθειά του να απομακρύνει ένα ζευγάρι ηλικιωμένων από το σπίτι τους, με την Πυροσβεστική να σπεύδει στο σημείο για να συνδράμει.

Ευτυχή κατάληξη είχε η επιχείρηση εκκένωσης κατασκήνωσης που βρίσκεται κάτω από την πλατεία της Βαρυμπόμπης με τα 80 παιδιά, που φιλοξενούνταν σε αυτήν, να μεταφέρονται σε ασφαλές μέρος.

Ακούγονται εκρήξεις στο σημείο – Προβλήματα στη ηλεκτροδότηση

Την ίδια ώρα σημειώνονται συνεχείς ισχυρές εκρήξεις στο σημείο της πυρκαγιάς, η οποία έχει φτάσει σε πυλώνες υψηλή τάσης της ΔΕΗ. Για τις επιπτώσεις της πυρκαγιάς στο σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας θα πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη το απόγευμα στο Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Ενέργειας στο Κρυονέρι, καθώς ανακύπτει κίνδυνος για την ηλεκτροδότηση της Ανατολικής Αττικής.

Σύμφωνα με τον ΑΔΜΗΕ, λόγω της εξέλιξης της πυρκαγιάς στην περιοχή της Βαρυμπόμπης, έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας σημαντικά κυκλώματα του Συστήματος Μεταφοράς, δηλαδή το διπλό κύκλωμα 400 kV, μεταξύ ΚΥΤ Αγίου Στέφανου και ΚΥΤ Αχαρνών, και το κύκλωμα 150 kV Άγιος Στέφανος-Χαλκηδόνα-Ολυμπιακό Χωριό. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η τροφοδοσία της Ανατολικής Αττικής να τίθεται σε κίνδυνο.

Ο ΑΔΜΗΕ αναφέρει ότι γίνεται ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό από το προσωπικό του προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι επιπτώσεις για τους καταναλωτές όσο διαρκεί το φαινόμενο ενώ παράλληλα διαψεύδει πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η φωτιά στη Βαρυμπόμπη ξεκίνησε από εγκαταστάσεις του Διαχειριστή.

Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής – Επιχειρούν 350 πυροσβέστες

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες στη μάχη με τις φλόγες έχουν ριχτεί 350 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 70 οχήματα 5 αεροσκάφη, 5 ελικόπτερα και πολυάριθμοι εθελοντές. Τις δυνάμεις συντονίζει ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Στέφανος Κολοκούρης ενώ κλιμάκιο της ΔΑΕΕ διερευνά τα αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μαζί με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου πετούν με ελικόπτερο της Πυροσβεστικής πάνω από τη φωτιά συντονίζοντας από αέρος τις δυνάμεις πυρόσβεσης. Την ίδια ώρα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς παρακολουθεί τις εξελίξεις από το Κέντρο Επιχειρήσεων.

Στο σημείο επιχειρεί και το ρωσικό θηριώδες αεροσκάφος Beriev Be-200 που έχει μισθώσει η Πολιτική Προστασία για το εφετινό καλοκαίρι στο πλαίσιο της αντιπυρικής περιόδου.

Πηγή


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΛΛΑΔΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr