background img
banner
banner

Δυναμώνει τη… φωνή των εμπόρων

Η Ο.Ε.ΕΣ.Π. ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Τα θέματα της Αιγιάλειας εισήγαγαν προς συζήτηση οι Αιγιαλείς εκλεγμένοι, στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου Κεφαλληνίας και Ιθάκης (Ο.Ε.ΕΣ.Π.) που συνεδρίασε την Κυριακή στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Ξυλοκάστρου. Επιπλέον, έγινε εκτενής συζήτηση για τα θέματα που απασχολούν τον εμπορικό κόσμο, με την Ομοσπονδία να κινείται δυναμικά για την επίλυσή τους.

Συγκεκριμένα, κατόπιν αιτήματος του προέδρου του Εμπορικού, Εισαγωγικού και Επιχειρηματικού Συλλόγου Αιγιαλείας, μέλους του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Λάμπη Παπαδόπουλου, καθώς και του Οικονομικού Επόπτη της Ομοσπονδίας Σπύρου Σπυρόπουλου, κατά το διοικητικό Συμβούλιο της Ο.Ε.ΕΣ.Π. εκδόθηκε το παρακάτω ψήφισμα συμπαράστασης στα μεγάλα και δίκαια αιτήματα των εμπόρων της Αιγιάλειας (Σχολές – ΕΒΟ – Σταφιδική κρίση) για την κινητοποίηση που θα γίνει στο Αίγιο στις 8 Οκτωβρίου.

΄΄Ο Εμπορικός Σύλλογος δείχνει εξωστρέφεια βάζοντας τα προβλήματα του Δήμου μας πάνω από όλα και πιέζοντας για την επίλυσή τους΄΄, αναφέρει ο κ. Παπαδόπουλος, ενώ από την Ομοσπονδία τονίζονται τα εξής: «Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας & Ιθάκης (Ο.Ε.ΕΣ.Π.), κατά τη συνεδρίαση που πραγματοποίησε στις 3Οκτωβρίου 2021στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας, συζήτησε, μεταξύ άλλων θεμάτων, κατόπιν εισηγήσεως του Εμπορικού Εισαγωγικού και Επιχειρηματικού Συλλόγου Αιγιάλειας, για την κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί στο Αίγιο στις 8 Οκτωβρίου σχετικά με αιτήματα του Δήμου Αιγιάλειας’’.

Ψήφισμα για τα αιτήματα της Αιγιάλειας στην  συνεδρίαση του Δ.Σ.

Κατόπιν διαλογικής συζήτησης το Δ.Σ. εξέδωσε το παρόν ψήφισμα: ΄΄Η Ο.Ε.ΕΣ.Π. τονίζει ότι τα αιτήματα περί συνέχισης λειτουργίας των Παραρτημάτων του Πανεπιστημίου Πατρών στο Αίγιο, περί συνέχισης λειτουργίας της Ελληνικής Βιομηχανίας Όπλων (Ε.Β.Ο.) καθώς και περίστήριξης των αγροτών – σταφιδοπαραγωγών του Δήμου Αιγιάλειας, είναι καίριας σημασίας για την τοπική κοινωνία και οικονομία και θα πρέπει άμεσα να ικανοποιηθούν και να βρεθούν λύσεις.

Η Ο.Ε.ΕΣ.Π. θα συμμετάσχει μαζί με άλλους κοινωνικούς εταίρους στην κινητοποίηση αυτή,καθώς πιστεύει ότι οι αποφάσεις που έχουν παρθεί από την κυβέρνηση δεν βοηθούν αλλά αντίθετα συμβάλλουν στην οικονομική και κοινωνική υποβάθμιση της περιοχής. Αν δεν ικανοποιηθούν άμεσα τα αιτήματα του Δήμου και των φορέων,το μόνο σίγουρο είναι ότι ο επιχειρηματικός κόσμος αλλά και η τοπική κοινωνία θα υποστούν σοβαρό πλήγμα΄΄».

Εκλογές για νέο Δ.Σ. στο τέλος του μήνα – Υποψήφιος εκ νέου ο Λάμπης Παπαδόπουλος

Να σημειωθεί ότι η Ομοσπονδία οδεύει προς εκλογές στα τέλη του μήνα, για την ανάδειξη νέου Δ.Σ., μετά από τέσσερα χρόνια.
Σημειώνεται ότι η θητεία του Δ.Σ. είναι τριετής, ωστόσο πήρε παράταση έναν χρόνο λόγω των μέτρων ενάντια στον covid-19.

Ερωτηθείς από το protionline.gr ο Λάμπης Παπαδόπουλος για το εάν θα είναι εκ νέου υποψήφιος, ανέφερε: ΄΄Η εμπειρία των τεσσάρων ετών στη διοίκηση της Ομοσπονδίας, με ωθεί στο να είμαι εκ νέου υποψήφιος, διότι μου δίνει «βήμα» ώστε να εκφράζω τα αιτήματα των συναδέλφων μου εμπόρων της Αιγιάλειας αλλά και γενικότερα της περιοχής μου.
Οφείλω να ευχαριστήσω τον Γιώργο Βαγενά και τον Γιώργο Ρώρο, αλλά και να αναφερθώ και στον Ηλία Παυλίδη που δεν είναι πλέον ανάμεσά μας, οι οποίοι με είχαν στηρίξει και είχα εκλεγεί στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας.

Αυτά τα τέσσερα χρόνια ήταν ένα «σκαλοπάτι», που μου έδωσε τη δυνατότητα να πιέσω για θέματα της Αιγιάλειας.
Ήταν πολύ χρήσιμη και εποικοδομητική η συμμετοχή μου στη συνεδριάσεις του Δ.Σ. σε διάφορες πόλεις της Πελοποννήσου και στόχος μου είναι να καταφέρω να φιλοξενήσουμε μία συνεδρίαση και στο Αίγιο. Θα είμαι εκ νέου υποψήφιος και θα υπηρετήσω από όποια θέση οι συνάδελφοί μου νομίζουν ότι μπορώ να προσφέρω καλύτερα΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr