background img
banner
banner

Όλη η Πελοπόννησος… στην Αθήνα για τη σταφίδα

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Την πραγματοποίηση συλλαλητηρίου στην Αθήνα με τη δυναμική παρουσία όλων των σταφιδοπαραγωγών της Πελοποννήσου, αποφάσισε η Συντονιστική Επιτροπή. Βασικό αίτημα η απόσυρση του πλεονάσματος σταφίδας ως μόνη και αποτελεσματική λύση για τη στήριξη του σταφιδοπαραγωγού, κάτι που εδώ και μήνες υποστηρίζει η Παναιγιάλεια Ένωση Συνεταιρισμών.

Συγκεκριμένα, σε σχετική ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής Πελοποννήσου, αναφέρονται τα εξής: «Η Συντονιστική Επιτροπή των συλλαλητηρίων σταφιδοπαραγωγών της Πελοποννήσου, αφού έλαβε υπόψη της: Α) Τις αποφάσεις των συλλαλητηρίων, όλων των σταφιδικών συνεταιριστικών οργανώσεων και των Περιφερειών Δυτικής Ελλάδος και Πελοποννήσου για απόσυρση του πλεονάσματος σταφίδας ως τη μόνη και αποτελεσματική λύση για τη στήριξη του σταφιδοπαραγωγού και Β) Την μέχρι σήμερα επιδειχθείσα πλήρη αδιαφορία και ανοχή του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης για τη σταφιδική κρίση που οργανώνεται επί επτά μήνες από τη συντεχνία εμπόρων, με αποτέλεσμα την κατάρρευση της τιμής σταφίδας και εξαθλίωσή μας, καλούμε:

Όλους τους συναδέλφους σταφιδοπαραγωγούς σε συλλαλητήριο στην Αθήνα στις 5 Νοεμβρίου προκειμένου να καταγγείλουμε την πλήρη αδιαφορία του υπουργού και την ανοχή του στην συντεχνία των έμπορων σε βάρος των συμφερόντων μας.

Ζητάμε την απόσυρση του αποθέματος σταφίδας και την παράλληλη στήριξη των σταφιδοπαραγωγών. • Λέμε όχι στον διωγμό των σταφιδοπαραγωγών και των συνεταιριστικών οργανώσεων των. • Λέμε όχι στη συντεχνία συμφερόντων που με την ανοχή του υπουργού μας οδηγεί σε οικονομική εξαθλίωση με τιμές πείνας. • Λέμε όχι στα κερδοσκοπικά σενάρια σε βάρος μας. • Ζητάμε την παρέμβαση του πρωθυπουργού για να θέσει ένα τέλος στην οργανωμένη εκμετάλλευσή μας».


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr