background img
banner
banner

Αν φύγει η Φυσικοθεραπεία από το Αίγιο… να παραιτηθούν όλοι οι εκλεγμένοι!

-Του Ηλία Ασπρούκου, Περιβαλλοντολόγου –

Με θυμό και απογοήτευση κοιτάζω όλα όσα λέγονται και γίνονται τον τελευταίο καιρό σχετικά με την μεταφορά της Φυσικοθεραπείας από το Αίγιο στην Πάτρα. Θυμό προς όλους και όλα, βαρύγδουπες δηλώσεις τοπικών παραγόντων που βάζουν στο μπλέντερ ανόμοια πράγματα, άλλοι βρίσκουν την ευκαιρία να εκφράσουν τον παράπονό τους ή τη δυσαρέσκειά τους ως προς το σύνολο του κυβερνητικού έργου, άλλοι πάλι να αντιπαρατεθούν μόνο και μόνο γιατί θέλουν κάτι να πουν και τέλος ακόμα χειρότερα άλλοι βρήκαν το ζήτημα του παραρτήματος για βερμπαλισμό –αερολογία δηλαδή για εγωιστικές κορόνες. Η ουσία είναι μια, ο τρόπος με τον οποίο θα αποτραπεί όλο αυτό. Εκεί θα πρέπει να σταθούμε ως σύνολο της τοπικής κοινωνίας.

Ξέρετε κάποτε επί πρωθυπουργίας του αγαπητού φίλου Αντώνη Σαμαρά, ο Αρβανιτόπουλος υπουργός Παιδείας τότε θέλησε να μεταφέρει το παράρτημα, κατόπιν επιστολής μου στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά αυτό απετράπη, όχι μόνο γιατί τον ενημέρωσα αλλά γιατί ο ίδιος είχε στραμμένα τ’ αυτιά του στην κοινωνία και έβλεπε το τσουνάμι που θα τον βάραινε, το ίδιο και ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να ισοπέδωσε τα πάντα αλλά το τμήμα δεν το άγγιξε. Σήμερα ο Πρωθυπουργός της Ελληνικής Δημοκρατίας κύριος Κυριάκος Μητσοτάκης έλαβε μια επιστολή άκρως προσωπική από την ταπεινότητά μου, στην οποία του αναφέρω για ποιους λόγους δεν πρέπει να μεταφερθεί η Φυσικοθεραπεία την οποία σας παραθέτω :

«Άκρως προσωπική
Προς :
Πρωθυπουργό της Ελληνικής Δημοκρατίας κύριο Κυριάκο Μητσοτάκη
Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,
Απευθύνομαι σε εσάς, με την ελπίδα της παρέμβασής σας για την επίλυση ενός πολύ σοβαρού ζητήματος. Όλα αυτά τα χρόνια ουδέποτε θέλησα επί προσωπικού θέματος να χτυπήσω την πόρτα κάποιου πολιτικού . Η σχέση μου με τον αείμνηστο πατέρα σας υπήρξε φιλική από την θέση που κατείχα καθώς διετέλεσα Διευθυντής Γραφείου του Υπουργού Δημοσίων Έργων και Ειδικός Σύμβουλός σε θέματα Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Ποιότητας Ζωής, όπως και διευθυντής Γραφείου του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών. Ενώ είχα 14 συνεχείς θητείες πανελλαδικά με συντριπτική πλειοψηφία στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων. Υπήρξα ο μακροβιότερος αιρετός εκπρόσωπος στο Ανώτατο Υπηρεσιακό και Πειθαρχικό Συμβούλιο σε όλα τα Υπουργεία από συστάσεως του θεσμού αυτού. Παρά ταύτα ποτέ δεν εκμεταλλεύτηκα καμία γνωριμία, πάντα έβαζα το κοινό καλό πάνω από το προσωπικό μου. Αυτό κάνω και τώρα . Το Αίγιο και γενικότερα η Αιγιάλεια αντιμετωπίζει έντονα σημάδια ερημοποίησης, το ΤΕΙ αρχικά (ΑΕΙ μετέπειτα) έδωσε πνοή στην περιοχή μας από την ίδρυσή του, για την Αιγιάλεια η πανεπιστημιακή σχολή είναι ζωοδότρα δύναμη ανάπτυξης, ανανέωσης του ανθρώπινου δυναμικού, αφού απέκτησε ζωή ο τόπος μας. Μια τέτοια εξέλιξη μεταφοράς της πανεπιστημιακής σχολής στην διπλανή μας πόλη την Πάτρα θα μαράζωνε την Αιγιάλεια και θα επέτεινε την ερημοποίηση της περιοχής. Επίσης για ένα κάστρο της Ν.Δ. όπως αυτό της Αιγιάλειας πολύ φοβάμαι ότι στις επικείμενες εκλογές θα είχε και το ανάλογο πολιτικό κόστος για την παράταξή μας. Θερμά σας παρακαλώ μην επιτρέψετε να δημιουργηθεί μια άσχημη κατάσταση στην Αιγιάλεια που δεν θα έχει επιστροφή για την παράταξη.
Προσδοκώ στην άμεση αποφασιστική σας διαμεσολάβηση για να δρομολογηθεί λύση.

Με τιμή,
Ηλίας Ασπρούκος
Περιβαλλοντολόγος»

Ναι φίλοι μου μπήκα στην διαδικασία να γράψω στον ίδιο τον Πρωθυπουργό, καθώς οι εκλεγμένοι βουλευτές της ΝΔ ισχυρίζονται ότι δεν βρίσκουν ή δεν τους δέχεται η κυρία Κεραμέως. Εκφράζω την απορία, σε διάφορα gala δεν συναντώνται και τότε οι φωτογραφίες από πού προκύπτουν που κατά καιρούς οι ίδιοι κύριοι και κυρίες ανεβάζουν στα socialmedia. Επίσης στην βουλή δεν βλέπονται… Το χειρότερο από όλα, ή οι βουλευτές μας δουλεύουν με την ατάκα «δεν μπορούμε να δούμε την υπουργό» ή ακόμα χειρότερα η υπουργός παιδείας έχει καβαλήσει το καλάμι και έχει γίνει απροσπέλαστη. Ακόμα και ο τελευταίος πολίτης μπορεί να συναντηθεί με την ΠτΔ και τον Πρωθυπουργό αλλά δεν μπορεί να συναντηθεί με την κυρία Κεραμέως …οϊμέ τι άλλο θα ακούσουμε;

Από την στιγμή που η υπουργός αδυνατεί να καταλάβει τι σημαίνει Αιγιάλεια για την παράταξη , ας το δει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, που εν τέλει είναι ο μόνος που κρατάει το πάτερο και επιλαμβάνεται κάθε ζητήματος. Δίνει τον προσωπικό του αγώνα στον κυκεώνα των προβλημάτων που καλείται να αντιμετωπίσει. Από το πιο μικρό μέχρι το πιο μεγάλο ζήτημα. Είναι ο μόνος που μπορεί να ακούσει τη φωνή μιας περιοχής σαν και αυτή της Αιγιάλειας που βρίσκεται σε δεινή θέση. Μιας και οι άνθρωποι που κατέχουν καίριες θέσεις και έχουν συνεκτικούς δεσμούς με την Αιγιάλεια ποιούν τη νήσσαν.

Μια ωραία μέρα ξύπνησε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου κύριος Μπούρας και μας ανακοίνωσε την μεταφορά του ΑΤΕΙ στην Πάτρα τελεσίδικα… Βοήθεια μας !!!Αλήθεια ποιος είναι ο κύριος Μπούρας που καταδικάζει μια ολόκληρη περιοχή στην ερημοποίηση και την φτωχοποίηση; Κάλεσε τον Δήμαρχο της Αιγιαλείας να του ανακοινώσει ή έστω να του εκφράσει τις προθέσεις του τόσο αυτός όσο και η σύγκλητος ; Μάλλον όχι. Αντίθετα βγήκε στα Αθηναϊκά ΜΜΕ και διατεινόταν πως σε κάθε περιοχή παλιά υπήρχε και ένα στρατόπεδο σε κάθε πόλη έπειτα ένα ΤΕΙ. Να του πούμε λοιπόν πως το μεγαλύτερο όπλο της σύγχρονης κοινωνίας είναι οι γνώσεις, οπότε τα στρατόπεδα περισσεύουν για την αναστήλωση της οικονομίας.

Να πάει ο κύριος Μπούρας και οι συν αυτώ να δουν την ιστορία της Αιγιάλειας, το πολιτιστικό υπόβαθρο που έχει και όλα εκείνα τα εργαλεία που έδωσαν πνοή σε ολόκληρη την Αχαΐα. Τώρα από πρακτικές και συμπεριφορές των τελευταίων 40 χρόνων μαραζώνει, η τελευταία ελπίδα μας εναπόκεινται στην πανεπιστημιακή σχολή που πάνε να μας την στερήσουν.

Ήρθε ο καιρός να δοθεί μια απάντηση σε όλους αυτούς που θα λέει: Ότι δεν μας αρκούν η μια ή δύο σχολές ούτε γινόμαστε επαίτες, αλλά στην Αιγιάλεια θα πρέπει να έρθουν όσες περισσότερες σχολές μπορούν. Να γίνει κοιτίδα του πολισμού και του πνεύματος, στην χαρτοποιία να δημιουργηθεί μια πανεπιστημιούπολη. Όπως έχουν δημιουργηθεί και στην Αθήνα τέτοιου είδους πανεπιστημιακές σχολές και δεν είναι όλες σε μια μεριά. Εκτός από το Ρίο ή το Μπεγουλάκι να φέρουν και εδώ σχολές. Άλλωστε μέσω της Ολυμπίας Οδού με το ΚΤΕΛ η απόσταση Πάτρα –Αίγιο δεν ξεπερνά τα τριάντα λεπτά. Επιτέλους ας σκεφθούν σωστά και όχι κοντόφθαλμα. Ας αφήσουν στην πάντα τους εξυπνακισμούς και να πάψουν να βλέπουν τους φοιτητές σαν πρόβατα στοιβαγμένα σε κλουβιά.

Ένα έχω να πω σε όλους αυτούς που επιβουλεύονται την Αιγιάλεια, πως το να μάθεις γράμματα είναι εύκολο, το να ενεργείς με νου και γνώση είναι το δύσκολο.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΠΟΨΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr