background img
banner
banner

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: «Καταπέλτης» για τον Αναγνωστόπουλο ο εισαγγελέας – Τι αναφέρει στο πόρισμά του

Βίαιο και βασανιστικό θάνατο επιφύλαξε στην άτυχη Καρολάιν ο σύζυγός της Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, που παραπέμπεται σε δίκη σύμφωνα με την πρόταση του εισαγγελέα Γιώργου Νούλη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, την οποία εκτέλεσε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ενώ στη συνέχεια σκηνοθέτησε ληστεία παραπλανώντας τις αστυνομικές αρχές.

Η πρόταση του εισαγγελέα για ένα έγκλημα που συγκλόνισε το πανελλήνιο είναι καταπέλτης για τη στυγερή δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν και για όσα ακολούθησαν, καθώς ο δράστης επί μακρόν επιχείρησε να παραπλανήσει τις αρχές εμφανιζόμενος ως χαροκαμένος, ενώ είχε τελέσει το έγκλημα.

Οι εισαγγελικές αρχές σε χρόνο μηδέν, λιγότερο από 4 μήνες από τη σύλληψη του δράστη, ολοκλήρωσαν την πρόταση παραπομπής ενώ με ταχύτατους ρυθμούς κινήθηκε και η ανάκριση.

Όπως προκύπτει από την πολυσέλιδη εισαγγελική πρόταση, όπου εμπεριστατωμένα ο εισαγγελέας οδηγήθηκε σε παραπομπή του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ζωοκτονία (σκότωσε τον σκύλο της οικογένειας για να σκηνοθετήσει τη ληστεία) και ψευδείς καταγγελίες, καθώς δήλωσε ληστεία για να παραπλανήσει τις αρχές, το έγκλημα τελέστηκε από τον δράστη σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

«Η ήρεμη ψυχική κατάσταση στην οποία τέλεσε την πράξη συνάγεται από τον τρόπο και τις συνθήκες εκτέλεσης της», σημειώνεται στην πρόταση ενώ ο εισαγγελέας αξιοποιώντας τα ευρήματα των εργαστηρίων, την καταγραφή του smart ρολογιού του θύματος και την ιατροδικαστική έκθεση, καταλήγει στο αδιαμφισβήτητο συμπέρασμα ότι ο θάνατος της Καρολάιν υπήρξε βασανιστικός, ενώ το έγκλημα αποφασίστηκε και εκτελέστηκε από τον Αναγνωστόπουλο το μοιραίο βράδυ του φόνου.

Αναφέρεται μεταξύ άλλων στην πρόταση του εισαγγελέα για τη θεμελίωση των σε βάρος του κατηγοριών:

«Πεντάλεπτη διάρκεια ασφυκτικού πνιγμού του θύματος, εκ των προτέρων μεθόδευση της παύσης της λειτουργίας της κάμερας ασφάλειας της οικίας, αιφνιδιασμός του ανύποπτου θύματος, εξ αρχής σκηνοθεσία της σε βάρος του ληστείας και προσχεδιασθείσα προσπάθεια παραπλάνησης των διωκτικών αρχών».

Επίσης γίνεται μνεία στην ομολογία, έστω εκ των υστέρων, του δράστη ενώ σημειώνεται ότι «όλη του η συμπεριφορά στόχευε στον αποπροσανατολισμό και σύγχυση των αστυνομικών αρχών».

Σε ό,τι αφορά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του εγκλήματος που προκάλεσε σοκ στην κοινή γνώμη ο εισαγγελέας σημειώνει:
 • Ότι το θύμα ήταν μόλις 20 ετών, και ο δράστης ήταν 13 χρόνια μεγαλύτερος
 • Δεν είχε αναστολή ενώ ήταν η μητέρα του παιδιού του και μια νεαρή γυναίκα
 • Παντρεύτηκε ένα κορίτσι 18 χρόνων και 3 ημερών, περίμενε να ενηλικιωθεί
 • Αντί να είναι προστάτης της, την δολοφόνησε
 • Ανυπαρξία αφορμής για το στυγερό έγκλημα
 • Ο χρόνος που εκδήλωσε την πράξη ήταν όταν ήταν ανυπεράσπιστη και ανύποπτη
 • Πέντε λεπτά ήταν η διάρκεια πνιγμού και ο θάνατος ήταν αγωνιώδης, καθώς το θύμα δοκίμασε ψυχικό και σωματικό στρες κατά τη διάρκεια του εγκλήματος.
 • Εργαλειοποίησε για να αποκρύψει την εγκληματική του δράση και το 11 μηνών παιδί του.
 • Εξολόθρευσε τον 5 μηνών σκύλο του
 • Η νηφαλιότητα στην προμελέτη και προμελέτη του σχεδίου συνάγεται από το ότι φρόντισε να αχρηστεύει την κάμερα για να μην υπάρχουν αποδείξεις σε βάρος του.
 • Σχεδίασε και παρουσίασε ένα σενάριο ψευδές με την υποτιθέμενη ληστεία
 • Προ τούτο, για να υποστηρίξει όλο αυτό το σχέδιο, δέθηκε ο ίδιος και έδεσε το θύμα, επιχείρησε παραπλανητικές τηλεφωνικές κλήσεις καλώντας το 1000 και το 180 για να δείξει ότι αστοχεί επειδή ήταν δεμένος.
 • Η υποκριτική του συμπεριφορά συνάγεται επειδή εμφανιζόταν θλιμμένος στο μνημόσυνα και τις τελετές για την ταφή του θύματος παρουσία των συγγενών του.

Από το εισαγγελικό πόρισμα αποκλείεται η ύπαρξη συνεργού, ενώ από τα εργαστηριακά δεδομένα προκύπτει ότι η άτυχη Καρολάιν κοιμόταν επί 2,5 ώρες όταν δέχθηκε την επίθεση του συζύγου της που την έπνιξε καταβάλλοντας προσπάθεια επί 5 λεπτά.

Επιμέλεια μικρής Λυδίας

Στη μητέρα της Καρολάιν και γιαγιά της, αναθέτει την επιμέλεια της μικρής Λυδίας, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών (διαδικασία εκουσίας δικαιοδοσίας), ρυθμίζοντας έτσι τον τρόπο με τον οποίο θα συνεχίσει τη ζωή του το μικρό κοριτσάκι, που έχασε τη μητέρα του από τα χέρια του πατέρα της, σε ένα έγκλημα που συγκλόνισε ολόκληρο τον κόσμο.

Με την υπ’ αριθμόν 1918/21 απόφασή της, η πρόεδρος Μαρία Βογιατζάκη, υιοθέτησε πλήρως την εισαγγελική αίτηση και διέταξε:

 • Την αφαίρεση της γονικής μέριμνας από τον κατηγορούμενο συζυγοκτόνο
 • Την ανάθεσή της επιμέλειας της μικρής στην μητέρα της Καρολάιν, Σουζάνα

Ρυθμίζει δε την επικοινωνία με τους δυο παππούδες, γονείς του συζυγοκτόνου, από τις 10-14.00 το τελευταίο πενθήμερο κάθε μήνα. Σημειωτέον ότι για την ανάθεση της επιμέλειας στην οικογένεια της Καρολάιν είχαν συναινέσει και οι γονείς του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου.

Πηγή


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΛΛΑΔΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr