background img
banner
banner

Τίποτα δεν πάει χαμένο…

ΠΡΟΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΙΜΑΤΙΟΘΗΚΗΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗ ΝΑ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΤΟΥΝ Ο,ΤΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ

«Μην το πετάς, χάρισέ το», αναφέρει η συντονίστρια της Κοινωνικής Ιματιοθήκης Αιγιαλείας Ντία Παναγοπούλου, προτρέποντας τους κατοίκους της περιοχής να προσφέρουν σε δομές και ιδρύματα ό,τι δεν χρειάζονται. Μάλιστα, αναφέρει και συγκεκριμένα σημεία στα οποία μπορούν να δωριστούν ενώ κάνει γνωστή και την πρόθεση δημιουργίας βιβλιοθήκης για το νεοσύστατο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Αιγίου.

Όπως αναφέρει η κ. Παναγοπούλου, ΄΄με ρωτούν κάποιες κυρίες (ως συντονίστρια της ιματιοθήκης Αιγιαλείας) τι να κάνουν κάποια πράγματα και εργόχειρα που δεν χρειάζονται. Σας παραθέτω ορισμένες ιδέες…. Βιβλία, παραμυθία, μυθιστορήματα, βοηθήματα, χαρίστε τα στο κοντινότερο σχολείο σας, νηπιαγωγείο, δημοτικό γυμνάσιο ή σε αυτό που φοίτησαν τα παιδιά σας, για τη σχολική βιβλιοθήκη τους. Επίσης, κιλίμια, κουβέρτες υφαντές, πλεκτά βελονάκι, κεντήματα, κάδρα κ.λπ. όμορφα χειροποίητα, χαρίστε τα σε κάποιο μουσείο π.χ Λαογραφικό Μουσείο Αιγίου, Μουσείο Ιστορίας Λαογραφίας Λόγγου, Μουσείο Λαογραφικό Κουλούρας, Λαογραφικό Μουσείο Παραλίας Πλατάνου κ.λπ., καθώς επίσης ασπροκέντια, εικονίσματα κ.λπ. μπορείτε να τα δωρίσετε σε όλες τις τοπικές εκκλησίες για τον στολισμού του ναού…΄΄.

Τέλος αναφέρει: ΄΄Να σας ενημερώσω ότι θα ξεκινήσουμε και μια προσπάθεια για να φτιάξουμε μια βιβλιοθήκη για το νεοσύστατο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Αιγίου σε συνεργασία με τους γονείς, οπότε και εκεί χαρίζουμε βιβλία και όποιο άλλο υλικό δεν χρειαζόμαστε (μπογιές, μαρκαδόρους χαρτόνια, παζλ, επιτραπέζια, υπολογιστές, εκτυπωτές κ.λπ. σε πολύ καλή κατάσταση, πλήρως λειτουργικά). Γίνετε κι εσείς αγγελιοφόροι του συνθήματός μας…. ΜΗΝ ΤΟ ΠΕΤΑΣ ΧΑΡΙΣΕ ΤΟ!΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr