background img
banner
banner

Ευτυχώς χωρίς θύματα

Η ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΗ ΣΤΗΝ Ε.Ο. ΑΚΡΑΤΑΣ – ΖΑΡΟΥΧΛΑΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΑΓΡΙΔΙ – ΕΧΕΙ ΔΟΘΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ Ο ΠΑΡΑΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΚΑΜΑΡΟΒΡΥΣΗΣ

Το πιο επικίνδυνο σημείο της επαρχιακής οδού Ακράτας – Ζαρούχλας έδειξε τα… δόντια του τα ξημερώματα της Πέμπτης 25 Νοεμβρίου, καθώς στη θέση ¨Βράχος¨, ένα μέρος του βράχου που υπήρχε στο πλάι του δρόμου αποκολλήθηκε και μεγάλος όγκος αυτού έπεσε με ορμή στο οδόστρωμα. Από το πρωί της Πέμπτης και με το πρώτο φως της ημέρας, τα μηχανήματα και οι εργαζόμενοι της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας “έχουν πέσει με τα μούτρα” προκειμένου να δοθεί στην κυκλοφορία όσο πιο σύντομα γίνεται ο δρόμος. Το πιο σημαντικό από όλα βεβαίως, ήταν πως δεν περνούσε κάποιος τη στιγμή της κατάπτωσης, διότι σε μία τέτοια περίπτωση θα μιλούσαμε για μια τραγική… κατάληξη καθώς το συνολικό βάρος του βράχου υπολογίζεται ότι ξεπερνά κατά πολύ τους 40 τόνους.

 

Την προηγούμενη ημέρα περαστικοί είχαν δει μικρά… πετραδάκια να πέφτουν

Η μεγάλη κατολίσθηση έγινε το ξημέρωμα μετά τη Βαλιμή κοντά στο Αγρίδι. Ένα τεράστιο κομμάτι από τον βράχο του συγκεκριμένου σημείου του δρόμου όπου υπάγεται στην Περιφέρεια, αποκολλήθηκε λόγω υγρασίας και κακών καιρικών συνθηκών με αποτέλεσμα, όχι μόνο να κλείσει εντελώς τον δρόμο στην συγκεκριμένη θέση, αλλά και να είναι τόσο μεγάλος ο όγκος του ώστε δεν μπορούσε να ανοίξει ο δρόμος ή να δοθεί στην κυκλοφορία μέρος αυτού. Παλαιότερα δε, έχει υπάρξει ξανά κατολίσθηση στο σημείο, όμως σε πολύ μικρότερη έκταση. Μάλιστα, περαστικοί ανέφεραν ότι είχαν διαπιστώσει περνώντας από το σημείο του δρόμου που αποκολλήθηκε ο βράχος, την προηγούμενη ημέρα Τετάρτη 24 του μήνα, να πέφτουν πολλά πετραδάκια και μικρά κομμάτια από τον βράχο, αλλά σε τέτοια κλίμακα που σε κανέναν να μην “γεννηθεί” η ανησυχία, ότι πολύ σύντομα θα… συνέβαινε αυτό το τεράστιο φυσικό “ξεκόλλημα”.

Άμεση η κινητοποίηση των υπηρεσιών του δήμου και της Πολιτικής Προστασίας της Π.Δ.Ε.

Σχεδόν αμέσως και με το πρώτο φως της ημέρας, δόθηκε εντολή από τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αχαΐας να γίνουν γρήγορα οι διαδικασίες ώστε να βρεθεί άμεσα στο σημείο, συνεργείο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Όπερ και εγένετο. Οι εργάτες του συνεργείου με ειδικά μηχανήματα “έπιασαν δουλειά” προκειμένου να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο και να αποκαταστήσουν την κυκλοφορία. Έγινε μια πολύ μεγάλη επιχείρηση, προκειμένου να υπάρχει προσπέλαση σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης και να ανοίξει ο δρόμος το συντομότερο δυνατό, ή έστω ένα κομμάτι του. Όμως ο όγκος του βράχου είναι τόσο μεγάλος και το σημείο αρκετά επικίνδυνο, ώστε να θεωρείται βέβαιο ότι η κυκλοφορία για το κοινό δεν θα επιτρέπεται ούτε και την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου. Τα συνεργεία παραμένουν στο σημείο εκτελώντας εργασίες και ανάλογα με την πορεία αντιμετώπισης θα επανεκτιμηθεί η εικόνα της κατάστασης.

Σταυροπούλου: “Έχει δοθεί στην κυκλοφορία ο δρόμος της Καμαρόβρυσης”

Μιλώντας στο protionline.gr η αντιδήμαρχος Μαρία Σταυροπούλου για το συμβάν, τόνισε: «Ήμουν στο σημείο της κατολίσθησης μέχρι το σούρουπο. Δουλεύαμε, προσπαθώντας να καταγράψουμε τις ανάγκες που προκύπτουν και να αντιμετωπίσουμε τα γεγονότα. Τα μηχανήματα της Περιφέρειας εργάζονται αδιάκοπα προκειμένου να δοθεί όσο πιο γρήγορα ο δρόμος στην κυκλοφορία, κάτι που κατά πάσα πιθανότητα θα το “πετύχουμε” τελικά μέχρι αργά το μεσημέρι της Παρασκευής. Ο σκοπός είναι να ανοίξει τουλάχιστον το ένα ρεύμα απ’ τα δύο ρεύματα του δρόμου. Ταυτόχρονα, καταφέραμε να καθαριστεί ο δρόμος στην θέση “Καμαρόβρυση”, έτσι ώστε να εξυπηρετούνται όσοι χρησιμοποιούν από το σημείο. Έγιναν αρκετές μικρές παρεμβάσεις κατά μήκος της συγκεκριμένης οδού. Θα βοηθήσει πολύ τις επόμενες ώρες στην κυκλοφορία των οχημάτων που κινούνται στην περιοχή» κατέληξε η αντιδήμαρχος.

Ξυγκάς: «Δόξα τω Θεώ δεν είχαμε κάποιο θύμα»

Ερωτώμενος από το protionline.gr ο πρόεδρος της κοινότητας Αγίας Βαρβάρας Θανάσης Ξυγκάς και σχολιάζοντας το περιστατικό, επισήμανε: “Αξίζει να σημειωθεί ότι η Περιφέρεια ανταποκρίθηκε σε πάρα πολύ γρήγορο χρόνο. Μίλησα από νωρίς το πρωί με τον αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτη Σακελλαρόπουλο και τον ενημέρωσα εκτενώς για τις συνθήκες. Ενημέρωσα επίσης και τον Διευθυντή Τεχνικών Έργων και Υπηρεσιών κ. Φλωράτο. Ο δρόμος Βαλιμή – Καμαρόβρυση έχει ήδη καθαριστεί πλήρως και παρ’ όλο που κάποιος θα χρειαστεί μισή ώρα παραπάνω από ό,τι θα χρειαζόταν (καθώς είναι χωματόδρομος) είναι πλήρως λειτουργικός. Η πολύτιμη βοήθεια του δήμου Αιγιάλειας και το συνεργείο της Περιφέρειας μας βοήθησαν πάρα πολύ και προσωπικά από πολύ νωρίς το πρωί είχα ενημερώσει για τις συνθήκες. Το πιο σημαντικό είναι ότι δεν έχουμε θρηνήσει κάποιο θύμα, κάτι τέτοιο δεν θέλω καν να το σκέφτομαι… Από εκεί και πέρα, το συγκεκριμένο σημείο θα χρειαστεί ένα ολοκληρωμένο έργο για να μην ξαναπαρατηρηθούν τέτοια φαινόμενα”.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr