background img
banner
banner

Μια ανάσα από τις 45 χιλιάδες

ΟΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΟΥΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΙΓΙΟΥ

Μια πολύ ενθαρρυντική και σταθερή εικόνα παρουσιάζει η Αιγιάλεια στο θέμα των εμβολιασμών και την συνέχιση της συμμετοχής του γενικού πληθυσμού στην διαδικασία. Με τα κρούσματα ολοένα να μειώνονται και το ιικό φορτίο να έρχεται να “αποσυμφορήσει” σιγά – σιγά την κατάσταση, οι δημότες δείχνουν τρομερή συνέπεια και υπευθυνότητα στο ζήτημα του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού και των μεταλλάξεών του. Με το νούμερο των συμμετεχόντων στο ΓΝΑΑ να έχει ξεπεράσει τους 43.500, όλα δείχνουν ότι σύντομα ο ιός θα παραμένει μια κακή ανάμνηση που κανείς δεν θα θέλει να θυμάται.

Άγγιξαν τα 39 χιλιάδες εμβόλια τα Pfizer – 4.300 έχουν γίνει με Johnson and Johnson

Η εμβολιαστική διαδικασία συνεχίζεται με την ίδια ένταση τις τελευταίες τρεις βδομάδες στο ΓΝΑΑ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που συγκέντρωσε το protionline.gr και αφορούν τα νούμερα για τους εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού, η συμμετοχή ήταν σε σταθερά επίπεδα για όλο τον μήνα Ιανουάριο. Έτσι, από την πρώτη ημέρα που ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί (πέρυσι) στο Γενικό Νοσοκομείο Ανατολικής Αχαΐας (Αιγίου) μέχρι και την Κυριακή 30 Ιανουαρίου, έχουν γίνει συνολικά 39.000 εμβόλια περίπου με το σκεύασμα της εταιρείας BionTeck, εκ των οποίων περίπου 850 από αυτά αφορούν την ηλιακή ομάδα 5 έως 11. Αυτό το νούμερο από μόνο του, είναι όχι μόνο ελπιδοφόρο αλλά και απολύτως αξιόλογο, καθώς αποδεικνύει ότι οι δημότες έχουν πάρει την κατάσταση στα… χέρια τους και θέλουν να απαλλαγούν από τον ιό. Εάν κάποιος συνυπολογίσει μάλιστα, τα συνολικά 4.300 περίπου εμβόλια που έχουν γίνει στο ίδιο εμβολιαστικό κέντρο με το μονοδοσικό της εταιρείας Johnson and Johnson, τότε καταλαβαίνει κανείς σε τι επίπεδα έχουν καταφέρει οι δημότες να φτάσουν το τείχος ανοσίας τους.

Περίπου 200 άτομα την ημέρα εμβολιάζονται στο νοσοκομείο της πόλης

Οι εμβολιασμοί συνεχίζονται με πραγματικά μεγάλη επιθυμία από τον κόσμο και ταυτόχρονα με αρκετά καλή αξιοπιστία, καταφέρνοντας έτσι σε επίπεδο δήμου, να υπάρχει μια από τις πιο σταθερές μονάδες που υπάρχουν σε όλη την Πελοπόννησο τους τελευταίους τρεις μήνες. Τα νούμερα μιλούν από μόνα τους:
Το εμβολιαστικό κέντρο εντός του νοσοκομείου λειτουργεί 7 ημέρες την εβδομάδα. Κάθε μέρα από Τρίτη μέχρι Σάββατο, μαζί με τους εμβολιασμούς των ενηλίκων πραγματοποιούνται και οι παιδικοί εμβολιασμοί, οι οποίοι δεν έχουν πέσει ποτέ κάτω από τους 35. Κάθε Δευτέρα, παρέχονται τα μονοδοσικά εμβόλια (όχι άλλη ημέρα), ενώ το “φημισμένο” πια σκεύασμα της Pfizer, καλύπτει όλες τις εμβολιαστικές ημέρες και ηλικιακές ομάδες. Έτσι, κάθε μέρα που περνάει τα συνολικά “τσιμπήματα” που τελούνται, ανέρχονται μεταξύ των 190 και 220 ατόμων.

Οι ημέρες που γίνονται οι εμβολιασμοί αναλυτικά

Από Τρίτη έως και Κυριακή διεξάγονται οι εμβολιασμοί στην ηλικιακή ομάδα 5 έως 11. Η διαδικασία παραμένει η ίδια, έχοντας σαν βασική προϋπόθεση να κλειστεί συγκεκριμένο ραντεβού μέσω της πλατφόρμας του υπουργείου, για την ημερομηνία και ώρα διεξαγωγής του εμβολίου. Κάθε Δευτέρα, δεν τελούνται παιδικοί εμβολιασμοί.

Με το σκεύασμα της Pfizer, μπορεί όποιος θέλει να κλείσει ραντεβού μέσω της ιστοσελίδας για οποιαδήποτε στιγμή θελήσει (αρκεί να υπάρχει διαθεσιμότητα) αφού το συγκεκριμένο, συνεχίζει να πραγματοποιείται κάθε μέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα, ανελλιπώς.

Τέλος, το αμερικανικό σκεύασμα της Johnson and Johnson χορηγείται μόνο κάθε Δευτέρα, έπειτα από ανάλογο ραντεβού, με τους δημότες να το προτιμούν όλο και… λιγότερο, από το BionTeck.

Με δύο βάρδιες και 10 άτομα

Για την κάλυψη των αναγκών και την καλύτερη ανταπόκριση στις απαιτούμενες συνθήκες, κάθε μέρα και μόνο στο κέντρο εμβολιασμού που λειτουργεί μέσα στο ΓΝΑΑ, δουλεύουν 10 άτομα. Αυτά, εργάζονται σε 2 βάρδιες (πρωινή και απογευματινή) και πρόκειται για ανθρώπους που ανήκουν και στο νοσηλευτικό και στο ιατρικό και στο διοικητικό προσωπικό.
Συνολικά, 10 άτομα την ημέρα ασχολούνται και πραγματοποιούν την εμβολιαστική διαδικασία και βέβαια, αυτό συμβαίνει παράλληλα με τις υπόλοιπες και υπεύθυνες εργασίες τους που χρειάζεται το ΓΝΑΑ για να λειτουργήσει, πέρα από τις ανάγκες που καλύπτουν στο κέντρο. Αυτό σημαίνει ότι πρακτικά, οι άνθρωποι αυτοί κάνουν διπλή δουλειά επί καθημερινής βάσης, εδώ και πολλούς μήνες!

11.500 στο ΚΥΑ Ακράτας

Στο Κέντρο Υγείας Ακράτας και από τότε που λειτούργησε ως εμβολιαστικό κέντρο και μέχρι την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου, συνολικά έγιναν 11500 εμβόλια περίπου, τα οποία αφορούν και τους καταδρομικούς εμβολιασμούς και τους στατικούς στο Κέντρο, αλλά και αυτούς που διοργανώνονται τακτικά μέσω της 6ης ΥΠΕ και του ΕΟΔΥ με Κινητές Μονάδες. Το σκεύασμα της AstraZeneka έχει αποσυρθεί και πλέον οι δόσεις γίνονται αποκλειστικά με το αμερικανικό της Pfizer. Να υπενθυμιστεί, ότι στο Κ.Υ. της Ακράτας δεν γίνονται καθόλου εμβολιασμοί για την ηλιακή ομάδας 5 έως 11, όμως γίνονται συνεχόμενα “υπαίθριες εξορμήσεις” με την διαδικασία των Κινητών Μονάδων Εμβολιασμού με ραντεβού μέσω της ενεργοποιημένης πλατφόρμας του υπουργείου Υγείας.

Να σημειωθεί ότι σε κανένα από τα δύο σημεία που τελούνται τα “απελευθερωτικά τσιμπήματα” των Pfizer και Johnson and Johnson, δεν έχει παρουσιαστεί έλλειψη η κάποιο έκτακτο περιστατικό το οποίο θα μπορούσε να καθυστερήσει την όλη διαδικασία. Οι καταδρομικοί εμβολιασμοί συνεχίζονται και υφίστανται, όμως η ζήτηση τους έχει μειωθεί χαρακτηριστικά, με αποτέλεσμα στο Κ.Υ Ακράτας να γίνονται περίπου 10 κάθε βδομάδα, ενώ στο ΓΝΑΑ να μην ξεπερνούν τα 20. Τα ευχάριστα νέα βεβαίως, έρχονται με τον ερχομό του νέου, δεύτερου μήνα του ‘22, καθώς σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία τα “κλικ” των ραντεβού στην Αιγιάλεια υπερβαίνουν αυτά του μήνα που φεύγει σήμερα.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr