background img
banner
banner

ΜΠΑΣΚΕΤ: Νίκησε πήρε και διαφορά ο Ήφαιστος/Αχιλλέας (62-50)

ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ “ΡΟΖ ΦΥΛΛΟ” ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΔΙΩΝΑ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

Σε ένα κλειστό ματς που ήταν ντέρμπι για 35-36 λεπτά, ο Ήφαιστος/Αχιλλέας πέτυχε πολύ σημαντική νίκη επί του Δίωνα Κυπαρισσίας με 62-50 στο κλειστό του Αιγίου για την 9η και τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου στον 1ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής. Με όπλο την άμυνα και κορυφαίους τους Κεφαλά και Καραγιάννη, στο τέλος κατάφερε να εξασφαλίσει και διαφορά 12 πόντων, απέναντι σε μία ομάδα που δεν είναι καθόλου απίθανο να ισοβαθμίσει μαζί της στο τέλος και να παίξει ρόλο η διαφορά στα μεταξύ τους παιχνίδια. Η ομάδα της Αιγιάλειας ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο με τρεις νίκες στα τέσσερα ματς που έδωσε στην έδρα της και αν είχε κερδίσει και τον Γλαύκο θα διατηρούσε το απόλυτο στο κλειστό του Αιγίου. Έστω και έτσι και εκμεταλλευόμενη και τα υπόλοιπα αποτελέσματα της 9ης αγωνιστικής, παραμένει γερά στο κόλπο της παραμονής έχοντας 5 από τα 8 ματς του δευτέρου γύρου στο Αίγιο, αρχής γενομένης την επόμενη Κυριακή με τον διεκδικητή του τίτλου Διαγόρα.

Στο χθεσινό παιχνίδι ξεκίνησε καλά, προηγήθηκε με “νταμπλ σκορ” στην πρώτη περίοδο (24-12), όμως στη δεύτερη ήταν άστοχος (έβαλε μόλις 6 πόντους) και πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενος με 8 (30-22). Ανέβασε ξανά… στροφές στο τρίτο δεκάλεπτο και με τη λήξη του προηγήθηκε με 12, που ήταν και μεγαλύτερη διαφορά στο παιχνίδι (46-34). Στο τέταρτο δεκάλεπτο δεν κινδύνεψε σοβαρά, διατηρούσε τη διαφορά κοντά σε διψήφια τιμή και όταν οι φιλοξενούμενοι έκαναν την ύστατη προσπάθεια οι παίκτες του έδειξαν ψυχραιμία. Σημαντική ήταν η συμβολή σε αυτό το διάστημα και δύο παικτών που δεν είχαν φανεί μέχρι τότε. Του Θεοδόση Γκόβα που πέτυχε δύο καθοριστικά τρίποντα και του Λεωνίδα Γιαννούτσου που ήταν καλός τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Από τον Δίωνα ξεχώρισαν οι Καμαρινός, Πολιτόπουλος και Καραγιαννίδης.

Από τα υπόλοιπα παιχνίδια ξεχώρισε η νίκη του Διαγόρα στην Πάτρα επί της Παναχαϊκής που πλέον είναι σε πολύ δυσχερή θέση παραμένοντας στη μία νίκη σε οκτώ αγώνες (έχει έναν λιγότερο), ενώ εύκολα επικράτησε ο Αιολος Αγυιάς επί του Εργοτέλη και συνεχίζει να οδηγεί την “κούρσα” του πρωταθλήματος.

Διαιτητές: Λαμπίρης-Κουλουμπαρίτσης

Δεκάλεπτα: 24-12, 30-22, 46-34, 62-50

ΗΦΑΙΣΤΟΣ/ΑΧΙΛΛΕΑΣ (Γιούπης): Κεφαλάς 15(2), Γιαννούτσος 7, Τσεκλένης 2, Ιατρόπουλος 4, Καραγιάννης 11, Ντούλες 8(1), Γκόβας 8(2), Οικονομόπουλος 2, Βεργανελάκης 5, Μανωλόπουλος.

ΔΙΩΝ “Ο ΚΥΠΑΡΙΣΣΕΥΣ” (Μυριούνης): Ηλ. Γιαννόπουλος 5(1), Καμαρινός 15(3), Κωνσταντινόπουλος 3, Τσακισβίλι 2, Καραγιαννίδης 12(2), Πολιτόπουλος 11, Λαμπίρης 2, Χρ. Γιαννόπουλος, Κ. Κλεφτάκης, Δ. Κλεφτάκης, Ζίτζιλης, Μιχόπουλος.

Τα αποτελέσματα της 9ης αγωνιστικής

Παναχαϊκή – Διαγόρας 66-73
Αίολος – Εργοτέλης 67-50
Ήφαιστος/Αχιλλέας – Δίων “ο Κυπαρισσεύς”
ΣΔΥ Τρίπολης – Γλαύκος 70-66
Καλαμάτα – ΑΣΣ Αμαλιάδας 64-48

Βαθμολογία

ΑΟ Αίολος Αγυιάς Πατρών 17 (8-1)
ΓΣ Διαγόρας Ρόδου 16 (7-2)
ΣΚ Καλαμάτα 15 (7-1)
ΑΣΣ Αμαλιάδας 14 (5-4)
Ήφαιστος Αχιλλέας ΣΦΑ 12 (3-6)
ΣΔΥ Τρίπολης 12 (3-6)
ΑΟ Γλαύκος 12 (3-6)
ΓΑΕΤ Δίων ο Κυπαρισσεύς 11 (2-7)
ΓΣ Εργοτέλης 11 (4-3)
Παναχαϊκή ΓΕ 9 (1-7)

Επόμενη αγωνιστική

Καλαμάτα – Παναχαϊκή
Ήφαιστος/Αχιλλέας – Διαγόρας
Αίολος Αγυιάς – Δίων “ο Κυπαρισσεύς”
ΣΔΥ Τρίπολης – Εργοτέλης
Σφήκα Αμαλιάδας – Γλαύκος


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr