background img
banner
banner

Παρουσίαση Σχεδίου Εικονικής Θερμοκοιτίδας του έργου AGROSEVI

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκαν, την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου, οι εργασίες της 4ης και τελευταίας συνάντησης του ευρωπαϊκού έργου «AGRO SE VI» που λόγω των έκτακτων μέτρων πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά. Τις εργασίες άνοιξε ο Υπεύθυνος Έργου Σπύρος Παπασπύρου, δίνοντας το περίγραμμα του έργου και την πρόοδο της υλοποίησής του που αποτέλεσε τη βάση για τη δημιουργία Σχεδίου Εικονικής Θερμοκοιτίδας για την υποστήριξη της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας στον τομέα της Αγρο-Διατροφής.

Στη διάρκεια του έργου, καταγράφηκαν καλές Πρακτικές κοινωνικών επιχειρήσεων που παρουσίασε η Beatriz Garzia, εκπρόσωπος των εταίρων από τη Περιφέρεια του Burgos καθώς και τον τρόπο αξιολόγησής τους μέσω του εργαλείου αξιολόγησης (assessmentgrid) που αναπτύχθηκε. Στη συνέχεια, παρουσιάστηκαν οι βασικές αρχές του Σχεδίου Εικονικής Θερμοκοιτίδας με επίκεντρο στις ιδιαιτερότητες της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας και των αναγκαίων προδιαγραφών για την εξασφάλιση της επιτυχούς λειτουργίας.

Τις ιδιαιτερότητες της Κοινωνικής επιχειρηματικότητας επεσήμαναν από την πλευρά τους με τις παρεμβάσεις τους οι Λένα Τσιπούρη, ομότιμη Καθηγήτρια του Ε.Κ.ΠΑ. και Ιφιγένεια Δουβίτσα, Καθηγήτρια στο Ε.Α.Π. Στο θεωρητικό αυτό υπόβαθρο προστέθηκε στη συνέχεια η επικαιρότητα σε τοπικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Σε τοπικό επίπεδο, ο  Άρης Μαμασιούλας, προϊστάμενος της Μονάδας Α: Προγραμματισμού και Αξιολόγησης, της Ε.Υ.Δ. της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, παρουσίασε μια πρώτη κατηγοριοποίηση των υποβολών της 1ης ανοιχτής Πρόσκλησης για την «Στήριξη υφιστάμενων και υπό σύσταση Φορέων Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο.) στη Δυτική Ελλάδα» στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014-2020». Την προσοχή όλων συγκέντρωσε η παρουσίαση το νέου Σχεδίου Δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από τον υπεύθυνο πολιτικής για την Κοινωνική Οικονομία στην GD GROW Karel Vanderpoorten. Στόχος του νέου Σχεδίου Δράσης, είναι η δημιουργία του κατάλληλου πλαισίου και των ευκαιριών για την ανάπτυξη της κοινωνικής οικονομίας.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr