background img
banner
banner

Συνεχίζονται τα Rapid και τα PCR Tests στο Κ.Υ. Ακράτας

Στο Κέντρο Υγείας Ακράτας την εβδομάδα που πέρασε (17 έως 22 Ιανουαρίου) έγιναν συνολικά 115 ράπιντ τεστ ανίχνευσης, από τα οποία τα 32 από αυτά βγήκαν θετικά.

Τα πιστοποιημένα δε, θετικά κρούσματα που έχουν καταγράφει στο Κέντρο, ήταν 11 επί συνόλου 32 PCR test, με μέση ηλικία τα 41 έτη. Να διευκρινιστεί ότι στην ανατολική πλευρά του δήμου και σε όλες σχεδόν τις περιοχές της και όχι μόνο, συνεχίζουν να τελούνται οι καταδρομικοί εμβολιασμοί που έχουν ήδη ξεκινήσει από τα τέλη Νοεμβρίου, ενώ συνεχίζονται και οι “ύπαιθροι εμβολισμοί” με την πολύτιμη βοήθεια της 6ης ΥΠΕ και των ανθρώπων του ΕΟΔΥ, ενώ ταυτόχρονα, με μέτρια συμμετοχή “κυλά” και η διαδικασία των εμβολιασμών για την τρίτη (αναμνηστική) δόση στις ηλικίες 18 έως 65 ετών.

Μεγάλη προσέλευση καθημερινά στο Κ.Υ. Αιγίου

Την ίδια στιγμή, η διαδικασία των ράπιντ συνεχίζεται και στο Κέντρο Υγείας Αιγίου με πολύ μεγάλη προσέλευση. Την περασμένη Παρασκευή έγιναν 211 τεστ και βρέθηκαν 19 θετικά. Την προηγούμενη Πέμπτη πραγματοποιήθηκαν 131 τεστ και βρέθηκαν 20 θετικά. Την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου διενεργήθηκαν 93 τεστ και εντοπίστηκαν 9 θετικά. Μία ημέρα πριν έγιναν 122 ράπιντ και βρέθηκαν 20 θετικά ενώ την περασμένη Δευτέρα (μια βδομάδα πριν) πραγματοποιήθηκαν 208 τεστ και εντοπίστηκαν 27 θετικά.

Οι μετακινήσεις ιατρών στην Αιγιάλεια “ενόχλησαν” τον Ερύμανθο και την Χαλανδρίτσα

Σάλος έχει ξεσπάσει στον ιατρικό κλάδο, έπειτα από την απόφαση της 6ης ΥΠΕ να μετακινηθούν άμεσα ειδικευμένοι ιατροί από τις περιοχές της Χαλανδρίτσας και της Ερυμάνθειας στο Γενικό Νοσοκομείο Ανατολικής Αχαΐας (Αιγίου), ώστε να καλυφθούν διάφορες εφημεριακές ανάγκες του. Η αντίδραση των υγειονομικών και ιατρών των δύο περιοχών ήταν πολύ δυναμική και άμεση, με “μπροστάρη” μάλιστα τον ίδιο τον δήμαρχο της Ερυμάνθου Θόδωρου Μπαρή, όπου με μία συμβολική κίνηση, έδωσαν ένα ολιγόλεπτο “βροντερό παρών” έξω από την 6η ΥΠΕ, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν στην απόφαση μετακίνησης αυτή, λέγοντας ότι έτσι αποδυναμώνεται πλήρως από ιατρικό προσωπικό οι περιοχές της Ερυμάνθου και της Χαλανδρίτσας. Να υπενθυμιστεί ότι, στο ΓΝΑΑ και σύμφωνα με τα λεγόμενα των ιατρών, το πρόβλημα υποστελέχωσης και υποβάθμισης είναι ένα θέμα που χρονίζει, καθώς όλο αυτό προέκυψε λόγω της υποχρηματοδότησής του από τις κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ τα τελευταία πέντε χρόνια.

Τέλος, να επισημανθεί ότι ολιγομελής επιτροπή με αρχηγό τον δήμαρχο Ερυμάνθου, επισκέφθηκε τον ΥΠΕάρχη προκειμένου να δηλώσουν την δυσαρέσκειά τους, για το ζήτημα.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr