background img
banner
banner

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με αποκλεισμούς εθνικών οδών…

ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Η ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΙΓΙΟΥ «ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ – ΝΤΡΙΝΙΑΣ»

Ενίσχυση των μπλόκων και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων ήταν οι αποφάσεις της Συντονιστικής Επιτροπής Μπλόκων που συνεδρίασε στη Νίκαια της Λάρισας με τη συμμετοχή εκπροσώπων του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου «Μπακόπουλος- Ντρίνιας». Το Σάββατο, το μήνυμα της συσπείρωσης γύρω από το αγροτικό κίνημα, εστάλη μέσω του πολιτισμού, με τον αποκλεισμό της Παλαιάς Εθνικής Οδού στο ύψος του Μεγανίτη να αποκτά άλλη διάσταση.

«Δεν υποχωρούμε αν δεν δικαιωθούμε» ήταν τα λόγια του προέδρου του Συλλόγου Γιάννη Μποδιώτη, μεταφέροντας στο protionline.gr, το κλίμα της πανελλαδικής σύσκεψης της Λάρισας, εκεί όπου, για πολλοστή φορά χτύπησε ο αγωνιστικός παλμός της αγροτιάς όλης της χώρας. Στην ουσία η σύσκεψη ήταν μία διαπίστωση ότι όχι μόνο δεν βελτιώνεται η κατάσταση για τον μικρομεσαίο αγρότη και κτηνοτρόφο, αλλά καθημερινά γίνεται όλο και χειρότερη, γεγονός που τους οδήγησε στο συμπέρασμα πως πρέπει πάση θυσία να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό. Παράλληλα, οι αγρότες δηλώνουν έτοιμοι να προχωρήσουν σε αποκλεισμό των μεγάλων δρόμων. ΄΄Αυτό που αποφασίσαμε ήταν να ζητήσουμε συνάντηση με διευρυμένο κυβερνητικό κλιμάκιο υπό τον πρωθυπουργό, ώστε να δοθούν «πολιτικές λύσεις στα αιτήματά μας». Ο αγώνας συνεχίζεται στους δρόμους΄΄, τόνισε ο κ. Μποδιώτης.

Να σημειωθεί ότι τον Αγροτικό Σύλλογο Αιγίου, στη σύσκεψη της Κυριακής εκπροσώπησαν εκτός του κ. Μποδιώτη, οι Ξενοφώντας Κατσιδήμας, Δημήτρης Πολυχρονόπουλος, Δημήτρης Βλάχος, Κώστας Καραγιαννάκης και Γιώργος Μποδιώτης.

 

Εμψύχωση από το Χορευτικό του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων

Κάπως έτσι, οι αγρότες προτίθενται τη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου να ξανακλείσουν το απόγευμα την Παλαιά Εθνική Οδό στο ύψος του ποταμού Μεγανίτη, όπως άλλωστε πραγματοποιούν σε καθημερινή βάση, με εξαίρεση την Παρασκευή, από την περασμένη Δευτέρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Σάββατο το μπλόκο στήριξε ο Πολιτιστικός Οργανισμός του δήμου Πατρέων.
Το χορευτικό του τμήμα, χορεύοντας με παραδοσιακές στολές, εμψύχωσε τους αγωνιζόμενους αγρότες που παρά το κρύο βρέθηκαν στον δρόμο προκειμένου να υποστηρίξουν τα αιτήματά τους.

Οι τιμές των προϊόντων το κυριότερο πρόβλημα

Υπενθυμίζεται ότι τα αιτήματα των παραγωγών κατά κύριο λόγο σχετίζονται με τις τιμές των προϊόντων, ζητώντας, μεταξύ άλλων, αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος των σταφιδοπαραγωγών που θα ξεπερνάει τα 2 ευρώ/Kg έτσι ώστε να καλύπτεται το κόστος παραγωγής και να εξασφαλίζεται ένα εισόδημα επιβίωσης, να οριστεί τιμή άμεσα και να ισχύει για όλους είτε παρέδωσαν πριν είτε αναμένουν τώρα να παραδώσουν, κατώτατες εγγυημένες τιμές για όλα τα αγροτικά προϊόντα, που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής, θα εξασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης στον αγρότη και προσιτές τιμές των προϊόντων του στη λαϊκή κατανάλωση, καμιά περικοπή των ενισχύσεων, σύνδεση με την παραγωγή, να εισπράττουν τις ενισχύσεις αυτοί που πραγματικά παράγουν και μείωση του κόστους παραγωγής και επιδότησή του.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr