background img
banner
banner

Συζήτησαν για τον νέο κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου

ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΝΑΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ…

Συζήτηση επί των δύο προτάσεων για την τροποποίηση του κανονισμού λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας πραγματοποιήθηκε στη σύσκεψη της Τετάρτης 6 Φεβρουαρίου, των μελών της διαπαραταξιακής επιτροπής, που συγκροτήθηκε γι’ αυτό το σκοπό στην τελευταία συνεδρίαση του Σώματος.

Επί της ουσίας δεν ελήφθη κάποια απόφαση και θα ακολουθήσουν κι άλλες συζητήσεις μέχρι το θέμα να έρθει προς ψήφιση στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Το «παρών» στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου, έδωσαν η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρία Γιδά εκπροσωπώντας τη δημοτική αρχή, από την παράταξη «Αιγιάλεια Αύριο» ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Μπούνιας, από την παράταξη «Ποιοτική Αιγιάλεια» η επικεφαλής Βάσω Ψυχράμη, από την παράταξη «Μπροστά για την Αιγιάλεια» η δημοτική σύμβουλος Μαρία Ιατροπούλου και από την «Αιγιαλέων Πόλις» ο επικεφαλής και αντιδήμαρχος Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος.

Στην ουσία, οι εκπρόσωποι των παρατάξεων… συμφώνησαν ότι διαφωνούν, αφού δεν υπήρξε σύζευξη στις δύο εισηγήσεις. Υπενθυμίζεται ότι η δημοτική αρχή κατέθεσε τη δική της εισήγηση όπως αναγνώστηκε και στο Δημοτικό Συμβούλιο από την κ. Γιδά, η οποία περιλαμβάνει αρκετές αλλαγές στον υπάρχοντα κανονισμό λειτουργίας περισσότερο ως προς τα προβλεπόμενα της νομοθεσίας και «πατώντας» στον πρότυπο κανονισμό λειτουργίας, ενώ οι παρατάξεις «Αιγιάλεια Αύριο» του Χρήστου Γούτου και «Ποιοτική Αιγιάλεια» της Βάσως Ψυχράμη επενακατέθεσαν την εισήγηση που πριν από έναν περίπου χρόνο είχαν θέσει στο Δημοτικό Συμβούλιο, είχε καταψηφιστεί κατά πλειοψηφία, ωστόσο καταθέτοντας ένσταση για μη ονομαστική ψηφοφορία στη συνεδρίαση εκείνη, η παράταξη του κ. Γούτου είχε δικαιωθεί με αποτέλεσμα το θέμα να πρέπει να ξαναέρθει στο Συμβούλιο.

Πού διαφωνούν και πού ταυτίζονται οι εισηγήσεις

Η κ. Γιδά, στη σύσκεψη της Τετάρτης, ανέφερε τα σημεία της εισήγησης των δύο παρατάξεων της αντιπολίτευσης στα οποία, κατά την άποψη της δημοτικής αρχής, πρέπει να γίνουν τροποποιήσεις, ενώ τόνισε πως η εισήγηση που παρουσίασε είναι πλήρως εναρμονισμένη με τις διατάξεις του νόμου, παρουσιάζοντας έναν κανονισμό λειτουργίας πιο αναλυτικό και συγκεκριμένο.
Οι δε εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης έκριναν ως περιττές κάποιες διατάξεις που αναφέρονται στην εισήγηση της δημοτικής αρχής όπως π.χ. για την έκδοση ψηφισμάτων από το Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ αποδοχή υπήρξε για τους χρόνους τοποθετήσεων.

Συγκεκριμένα, η αντιπολίτευση ζητά τα πέντε λεπτά για τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων να γίνουν έξι και τα δύο λεπτά των δημοτικών συμβούλων, τρία, κάτι που αποδέχθηκε η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το σημείο που διαφώνησαν ήταν αυτό της αποβολής συμμετεχόντων στο Δημοτικό Συμβούλιο που δεν συμπεριφέρονται κόσμια και χρησιμοποιούν απρεπείς εκφράσεις, με τη μεν εκπρόσωπο της δημοτικής αρχής να εκφράζει την άποψη πως αυτό πρέπει να συμπεριληφθεί στον κανονισμό ώστε να διαφυλαχτεί το κύρος του Δημοτικού Συμβουλίου, τους δε εκπροσώπους της αντιπολίτευσης να συμφωνούν μόνο όταν πρόκειται για άτομο από το κοινό και εφόσον υιοθετεί συμπεριφορά που παρακωλύει τη συνεδρίαση και όχι για δημοτικούς συμβούλους.

Από εκεί και πέρα, όπως φάνηκε δεν θα πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη για το θέμα, ωστόσο θα υπάρξει κάποια επικοινωνία ούτως ώστε τα μέλη της διαπαραταξιακής να δουν εάν θα καταλήξουν στο Δημοτικό Συμβούλιο με μία ή με δύο προτάσεις…


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr