background img
banner
banner

Αίτηση ανάκλησης της απόφασης της Συγκλήτου

ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ – ΔΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΠΕΣΚΟΥ

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Στην… αντεπίθεση περνά ο δήμος Αιγιαλείας για το θέμα της διατήρησης του Τμήματος Φυσικοθεραπείας στο Αίγιο, καταθέτοντας αίτηση ανάκλησης της απόφασης της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών που αφορούσε την έγκριση της μεταφοράς του Τμήματος στην Πάτρα. Δια μέσου του νομικού του συμβούλου Γιώργου Μπέσκου, ο δήμος αναφέρει προς τη Σύγκλητο ότι η εν λόγω απόφαση δεν έχει ουσιαστικό και νόμιμο έρεισμα και πως η μεταφορά της σχολής στην Πάτρα θα έχει ως αποτέλεσμα την κοινωνική και πνευματική υποβάθμιση της Αιγιάλειας. Το περιεχόμενο της αίτησης ανάκλησης της απόφασης εστάλη και προς την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως με την παράκληση να αποφευχθεί η τόσο άδικη απόφαση…

Ταύτιση της κοινωνίας με το Τμήμα

Όπως μετέφερε στο protionline.gr ο κ. Μπέσκος, ΄΄αυτό που αναφέρουμε στη Σύγκλητο είναι ότι η απόφαση για έγκρισης της πρότασης μεταφοράς της έδρας του Τμήματος Φυσικοθεραπείας από το Αίγιο στην Πάτρα, είναι άδικη κοινωνικά, ηθικά και έχει εύλογα δημιουργήσει μεγάλη απογοήτευση και αναστάτωση στον δήμο μας. Επισημαίνουμε ακόμη την ταύτιση των κατοίκων της περιοχής και της τοπικής κοινωνίας με το Τμήμα, το οποίο ήρθε να αναβαθμίσει κοινωνικά και μορφωτικά το επίπεδο της περιοχής μας. Αναφερόμαστε στην παραχώρηση της έκτασης από πλευράς δήμου, σε ένα από τα πλέον κατάλληλα σημεία της πόλης μας, προκειμένου να είναι άριστες οι συνθήκες φοίτησης των σπουδαστών, αλλά και στο υψηλό επίπεδο προπτυχιακών σπουδών της σχολής, τα μεταπτυχιακά προγράμματα, τα άρτια επιστημονικά μέλη Δ.Ε.Π., την υψηλή ζήτηση των φοιτητών σε κάθε ακαδημαϊκό έτος, την υψηλή βάση εισαγωγής, τη διασύνδεση του Τμήματος Φυσικοθεραπείας με το Νοσοκομείο Αιγίου και τη μικρή απόσταση από την Πανεπιστημιούπολη Πατρών. Εμμένουμε στο γεγονός ότι οι εγκαταστάσεις είναι δωρεά του δήμου μας, η σχολή είναι από τις πλέον περιζήτητες στη χώρα, οι φοιτητές που έρχονται είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένοι από τη λειτουργία της και πραγματικά μια τέτοια απόφαση αποτελεί το μέγιστο πλήγμα για την κοινωνία μας΄΄.

Να ληφθεί υπόψη η τοπική κοινωνία

Επιπλέον, από πλευράς δήμου υπενθυμίζεται στη Σύγκλητο ότι κατά την χρονική περίοδο που συστάθηκε το Τ.Ε.Ι Φυσικοθεραπείας υπήρχε προοπτική να προστεθούν μεταγενέστερα 4 ακόμα τμήματα, κάτι το οποίο δυστυχώς δεν έγινε. Αναφέρεται ακόμη ότι η κοινωνική, μορφωτική απαξίωση μιας ολόκληρης περιοχής, δε συνάδει σε κάθε περίπτωση με τον τρόπο που πρέπει να λαμβάνονται οι αποφάσεις της Πανεπιστημιακής Κοινότητας, που δεν πρέπει και λόγω της υφής τους να έρχονται σε αντίθεση με κοινωνικά σύνολα και τονίζεται πως δεν υπάρχει κάποια πειστική απάντηση για τους λόγους που οδήγησαν τη Σύγκλητο στην απόφαση αυτή. ΄΄Ζητάμε από τα μέλη της Συγκλήτου να σταθούν αρωγοί στη λειτουργία της σχολής μας και παραμονής στην πόλη μας, με σκοπό την ενδυνάμωση περαιτέρω και με υπόλοιπα τμήματα και τονίζουμε ότι οι αποφάσεις της Συγκλήτου πρέπει και οφείλουν να λαμβάνουν υπόψιν και τις τοπικές κοινωνίες. Γιατί η παιδεία και η κοινωνία είναι αλληλένδετες έννοιες και πρέπει μέσα από αυτό το δεσμό να επιδιώκεται η αναβάθμιση της κοινωνίας από τη λειτουργία της παιδείας΄΄, προσθέτει ο κ. Μπέσκος.

Ο ρόλος των βουλευτών…

Ερωτηθείς για τη στήριξη του αιτήματος του δήμου και όλης της Αιγιάλειας για την παραμονή του Τμήματος, ο κ. Μπέσκος υπογραμμίζει τα εξής: ΄΄Ο Περιφερειάρχης, το Περιφερειακό Συμβούλιο, αλλά και οι βουλευτές στη συντριπτική τους πλειοψηφία έχουν ταχθεί υπέρ της παραμονής του Τμήματος στο Αίγιο. Με τη μόνη διαφορά ότι οι βουλευτές δεν έχουν διαδραματίσει τον ρόλο που θα έπρεπε. Δυστυχώς, δεν έχουν λάβει την παραμικρή πρωτοβουλία. Λυπάμαι που το λέω αλλά παραμένουν στα λόγια, αρκούνται σε επικοινωνιακή προσέγγιση και όχι ουσιαστική΄΄.

Επιστολή και στην υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως

Σε ό,τι αφορά το εισαγωγικό σημείωμα προς την υπουργό Νίκη Κεραμέως, στην οποία αποστέλλεται και η αίτηση ανάκλησης, ο νομικός σύμβουλος του δήμου και πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου, τονίζει: ΄΄Είναι πραγματικά μια άδικη απόφαση που απαξιώνει κοινωνικά και μορφωτικά την περιοχή μας και σε λόγους ανακλήσεως θα έχετε άποψη που αποδεικνύεται και από πλήθος εγγραφών. Θερμή παράκληση υπό την ανωτέρω ιδιότητα μου, αλλά και ως απλού πολίτη της Αιγιάλειας, έστω την ύστατη στιγμή να αποφευχθεί αυτό το γεγονός που είναι άδικο για μια τόσο πετυχημένη σχολή που την έχει αγκαλιάσει όλα αυτά τα χρόνια η κοινωνία μας. Είναι ίσως η πιο άδικη απόφαση που έχει ληφθεί ποτέ για μεταφορά τμήματος από πόλη΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr