background img
banner
banner

Ψηλά οι εμβολιασμοί ψηλά και τα κρούσματα

ΜΕΤ’ ΕΜΠΟΔΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟ Η ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ

Με αμείωτο ενδιαφέρον από τους δημότες και με μεγάλη συμμετοχή από κάθε ηλικιακή ομάδα συνεχίζεται η διαδικασία των εμβολιασμών σε όλο το μήκος και το πλάτος του δήμου. Στα δύο σημεία που διεξάγονται τα στατικά εμβόλια η διαδικασία βαίνει συνεχώς πολύ καλά, με τους δημότες να δείχνουν ξεκάθαρα πια στον covid-19 ότι… έχουν κουραστεί με την παρουσία του και να εμβολιάζονται με τακτικούς ρυθμούς, ενώ την ίδια στιγμή το σύνολο των ιατρών, υγειονομικών και νοσηλευτών της Αιγιάλειας, να έχει “δώσει τα ρέστα του” πραγματικά, σε σημείο πλέον που τα εξαντλητικά ωράρια να τους είναι πια σύνηθες φαινόμενο!

Στην Αχαΐα 4.191 νέες μολύνσεις σε 6 ημέρες

Σε επίπεδο νομού και σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έχουν δοθεί, την Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου τα νέα επιβεβαιωμένα ενεργά κρούσματα covid ήταν 677, ενώ την επόμενη μέρα τα κρούσματα άγγιξαν τα 780. Την Τετάρτη 9 του μήνα, καταγράφηκαν 753 νέες μολύνσεις και την Πέμπτη 10 Φλεβάρη ήταν 789, συνολικά.
Τέλος, τα καινούρια επιβεβαιωμένα ενεργά κρούσματα covid την Παρασκευή 11 του μήνα ήταν 650, ενώ προχθές Σάββατο ήταν 542 καταγράφτηκαν συνολικά σε όλο τον νομό. Να σημειωθεί ότι τα νούμερα αυτά αφορούν τις νέες μολύνσεις, πέραν όσων ήδη νοσούν.

Σχεδόν 46 χιλιάδες οι εμβολιασμοί στο ΓΝΑΑ

Στο ΓΝΑΑ (Αιγίου) και στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα που τελούνται οι στατικοί εμβολιασμοί με τα αμερικανικά σκευάσματα Johnson and Johnson και Pfizer BioNtech, η διαδικασία συνεχίζεται με αρκετά καλή συμμετοχή και η συμπεριφορά του κόσμου δείχνει να “συμμερίζεται” την γενική ανησυχία των μεταλλάξεων του ιού. Μέσα σε μία βδομάδα μάλιστα (την προηγούμενη δηλαδή 7 Φεβρουαρίου με 12 του μήνα) έγιναν αρκετά “τσιμπήματα”, ανεβάζοντας τα τοπικά… νούμερα σε πολύ καλά για την εποχή και τις συνθήκες που επικρατούν, επίπεδα. Έτσι, τα 41 χιλιάδες άτομα άγγιξε συνολικά η όλη επιχείρηση στο εμβόλιο της Pfizer, ενώ το έτερον σκεύασμα το οποίο γίνεται μόνο κάθε Δευτέρα, πήγε ακόμα καλύτερα από όσα περίμεναν όλοι, “πιάνοντας” τους 4.800 εμβολιασμούς συνολικά. Να σημειωθεί ότι, κάθε Δευτέρα τελούνται εμβολιασμοί κατόπιν ραντεβού μέσω της πλατφόρμας και με τα δύο ιατρικά σκευάσματα (40 περίπου τα Johnson and Johnson ανά ημέρα) ενώ από Τρίτη μέχρι και Σάββατο – 5 ημέρες συνολικά δηλαδή – πραγματοποιούνται και οι παιδικοί εμβολιασμοί, με τον μέσω όρο αυτών, να είναι περίπου στους 30 ανά ημέρα. Να σημειωθεί ότι το κέντρο εργάζεται πυρετωδώς 7 ημέρες την εβδομάδα και οι ιατροί, οι υγειονομικοί υπάλληλοι και το νοσηλευτικό προσωπικό να δίνουν “τον υπέρ πάντων αγώνα”, δίνοντας την εντύπωση ότι δεν “κουράζονται” ποτέ, καθώς κάποιοι από αυτούς το ρεπό, είναι πλέον μια πολυτέλεια που δεν την… θυμούνται.

Το Κ Υ. Ακράτας συνεχίζει να… πρωταγωνιστεί στην επιχείρηση “Ελευθερία”

Με πολύ μεγάλη επιτυχία τελούνται τα… απελευθερωτικά “τσιμπήματα” αυτό το διάστημα στην ανατολική πλευρά του δήμου και πιο συγκεκριμένα στο Κέντρο Υγείας Ακράτας. Τις προηγούμενες ημέρες και από την Δευτέρα 7 έως τις 12 Φλεβάρη ημέρα Σάββατο, έγιναν 98 εμβόλια στο κοινό, με το σκεύασμα της εταιρείας Pfizer. Αυτά, αφορούσαν κάθε ηλικιακή ομάδα και φυσικά, κάθε δόση (είτε για την πρώτη, είτε για την δεύτερη, είτε για την “αναμνηστική”) ενώ και την τρέχουσα εβδομάδα που διανύουμε, πρόκειται να είναι μια “καλή” βδομάδα σύμφωνα με τα στοιχεία, καθώς σύμφωνα με τα κλεισμένα ήδη ραντεβού, η συμμετοχή θα ξεπεράσει τα 130 άτομα, εκτός απροόπτου. Στο Κέντρο Υγείας επίσης, τελέστηκαν 33 μοριακά τεστ (PCR) και 150 Rapid Tests σε διάστημα 6 ημερών, δηλαδή κατά την διάρκεια όλης την προηγούμενης εβδομάδας, απόδειξη της ατομικής ευθύνης που έχουν και κατανοούν απέναντι στην πανδημία, οι δημότες.

25 εμβολιασμοί στο Διακοπτό από την κινητή μονάδα

Τέλος, να σημειωθεί ότι η 6η ΥΠΕ έχοντας ως στόχο την θωράκιση της υγείας των κατοίκων της υπαίθρου, την προηγούμενη Τρίτη 8 Φεβρουαρίου πραγματοποίησε εμβολιασμούς στους κατοίκους του Διακοπτού και των όμορων περιοχών στο Περιφερειακό Ιατρείο Διακοπτού. Συνολικά 25 άτομα έκαναν το σκεύασμα της εταιρείας Pfizer, που αφορούσαν και τις τρεις δόσεις, ανά περίπτωση. Οι καταδρομικοί και οι εμβολιασμοί κατ’οίκον δε, συνεχίζονται να τελούνται με τακτικούς ρυθμούς από τα διάφορα κλιμάκια του ΕΟΔΥ σε όλο το εύρος του δήμου και σε συνεργασία πάντα με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Κ.Υ. Ακράτας.

Η εικόνα της περασμένης βδομάδας στο Κ.Υ. Αιγίου

Η δεύτερη βδομάδα του μήνα που διανύουμε, αποδείχθηκε μια “σταθερή γραμμή” από κάθε άποψη στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του Κέντρου Υγείας Αιγίου “Μάνα και Παιδί” που τελούνται τα Rapid Tests από το ειδικό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ. Πιο συγκεκριμένα, την Δευτέρα 7 του μήνα προσήλθαν στον χώρο 250 άτομα, εκ των οποίων τα 59 από αυτά ήταν θετικά (25 γυναίκες και 34 άνδρες) με μέσο όρο ηλικίας τα 17 έτη. Η μεγάλη έξαρση του ιικού φορτίου στην περιοχή “επικυρώθηκε” και επισήμως τις επόμενες μέρες, όταν την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου τα συνολικά θετικά ήταν 41 σε 191 “τσεκαρίσματα” ενώ την επόμενη μέρα Τετάρτη, έγιναν συνολικά 162 Rapid Tests και βρέθηκαν 38 θετικά (20 γυναίκες – 18 άνδρες) με ενδιάμεση ηλικία τα 28 έτη. Τέλος, τις τελευταίες δύο ημέρες της ενεργής βδομάδας, Πέμπτη 10 και Παρασκευή 11 του μήνα δηλαδή, διεξήχθησαν 184 και 235 τεστ αντίστοιχα με 24 θετικά την Πέμπτη και 42 την ημέρα Παρασκευή. Η ενδιάμεση ηλικία των θετικών νέων μολύνσεων στο Κ.Υ. Αιγίου, ήταν τα 38 έτη.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr