background img
banner
banner

Πάει για «λουκέτο» στις 31 Μαρτίου

ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΜΗ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΗΣ ΤτΕ ΣΤΗ ΔΟΥ ΑΙΓΙΟΥ

Καμία ειδοποίηση για αναστολή της απόφασης κλεισίματος του γραφείου της Τράπεζας της Ελλάδος στη ΔΟΥ Αιγίου στις 31 Μαρτίου, δεν έχει σταλεί μέχρι στιγμής στην τοπική υπηρεσία, γεγονός που δείχνει τον προσανατολισμό για «λουκέτο» στο γραφείο, το οποίο λειτουργεί στο Αίγιο από το 1930…

Υπενθυμίζεται ότι την αρνητική για την περιοχή αυτή εξέλιξη, είχε επισημάνει στο Δημοτικό Συμβούλιο ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Γκίκας, προειδοποιώντας και ζητώντας την ανάληψη πρωτοβουλιών ώστε να αρθεί η απόφαση. Όπως τόνισε στo protionline.gr ο κ. Γκίκας, ΄΄το γραφείο αυτό λειτουργεί στην Εφορία Αιγίου από το 1930, δηλαδή 92 χρόνια, από τότε που ιδρύθηκε η Τράπεζα της Ελλάδος. Υποστηρίζεται από έναν υπάλληλο ωστόσο εξυπηρετεί πλήθος πολιτών και υπηρεσιών. Τον περασμένο Μάιο, από όσο γνωρίζω, είχε σταλεί μία ειδοποίηση από την Τράπεζα της Ελλάδος ότι προτίθεται να προχωρήσει σε κλείσιμο γραφείων ανά την Ελλάδα, σε βάθος τριετίας. Προσφάτως, ήρθε άλλη ειδοποίηση μέσω της οποίας γινόταν γνωστό πως κλείνει το γραφείο του Αιγίου, από τα πρώτα μάλλον στην Ελλάδα που τίθενται εκτός λειτουργίας΄΄.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι στην απόφαση αναφέρεται μόνο το κλείσιμο του γραφείου χωρίς να επισημαίνεται εναλλακτικά ποιος θα αναλάβει το αντικείμενό της, αν οι εξυπηρετούμενοι θα χρειάζεται να μεταβαίνουν στην Πάτρα ή αν θα διεκπεραιώνονται οι υποθέσεις με άλλο τρόπο.

Τι ανέφερε η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου πάντως, εστάλη στα γραφεία των βουλευτών Αχαΐας με το αίτημα να μεριμνήσουν ώστε η Τράπεζα της Ελλάδος να άρει την απόφασή της για το Αίγιο ή τουλάχιστον να δώσει εξάμηνη παράταση.

Στην απόφαση, επισημαίνονται τα εξής: «Εδώ και πολλά χρόνια λειτουργεί στη Δ.Ο.Υ. Αιγίου ξεχωριστό γραφείο της Τράπεζας Ελλάδος. Το γραφείο εξυπηρετεί την Δ.Ο.Υ Αιγίου, το Τ.Π. Δανείων, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα (τράπεζες),νοσοκομείο, το Τελωνείο Αιγίου, άλλες υπηρεσίες και κυρίως τους πολίτες της Αιγιαλείας και των Καλαβρύτων καθώς και το Δήμο Αιγιαλείας. Η ξαφνική απόφασή σας να κλείσει άμεσα την 31-3-2022 το γραφείο, θα δημιουργήσει άμεσα πολλά προβλήματα σε πολλούς τομείς. Παρακαλούμε όπως ανακαλέσετε την απόφασή σας με τουλάχιστον εξάμηνης (6) παράτασης της λειτουργίας».


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr