background img
banner
banner

Απόφαση βάσει σχεδίου για τα τρία περίπτερα της πλατείας

ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕ Η ΕΝΩΣΗ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥΧΩΝ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΩΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Τρία περίπτερα στην πλατεία Αγ. Λαύρας αποφάσισε στην τελευταία συνεδρίασή του το Συμβούλιο Κοινότητας Αιγίου, στηριζόμενο στο επικαιροποιημένο σχέδιο, μη λαμβάνοντας υπόψη το αίτημα της Ένωσης Περιπτερούχων Παντοπωλείων Αιγιαλείας που ζητούσε απόσυρση του θέματος. Μάλιστα, οι εκπρόσωποι των περιπτερούχων ζητούσαν να ληφθεί υπόψη η γνώμη ιδιοκτητών και ενοικιαστών περιπτέρων ως προς την αποδοτικότητα του μέτρου. Το θέμα πάντως, θα εξεταστεί και από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και βεβαίως η οποιαδήποτε απόφαση θα εφαρμοστεί εφόσον ολοκληρωθεί το πολύπαθο έργο της πλατείας…

Συγκεκριμένα, η Ένωση Περιπτερούχων Παντοπωλείων Αιγιάλειας, με αφορμή την Συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας Αιγίου, σχετικά με το θέμα μετατόπισης περιπτέρου σε προσωρινή θέση για την εκτέλεση του έργου: «Ανάπλαση Εμπορικού Κέντρου Αιγίου: Ενότητα 2 Πλατεία Αγ. Λαύρας και περιμετρικές οδοί και Ενότητα 3 Πλατεία Βάλφουρ και περιμετρικές οδοί», αιτήθηκε την αναβολή συζήτησης και απόσυρση του συγκεκριμένου θέματος, τονίζοντας δια του προέδρου της, Γιώργου Τσινάκη, ότι δεν έχει ληφθεί υπόψιν από τον Πρόεδρο και τα Μέλη της Δημοτικής Κοινότητας Αιγίου, ο ψηφισμένος Κανονισμός Λειτουργίας Περιπτέρων του Δήμου Αιγιαλείας, κατά τον οποίο πρέπει να ζητηθεί και να ληφθεί υπόψιν, η γνώμη της Ένωσης, όσον αφορά την Μετατόπιση Περιπτέρου μόνιμη ή προσωρινή (Άρθρο 5) και να ληφθεί και η συναίνεση γειτονικών ιδιοκτητών ενοικιαστών περιπτέρων ως προς την αποδοτικότητα του μέτρου αυτού, κυρίως δε ως προς την εύρυθμη λειτουργία των περιπτέρων που δραστηριοποιούνται στην ίδια περιοχή.

Παρουσίαση τοπογραφικής απεικόνισης

Στην συνεδρίαση, ο πρόεδρος της Ένωσης παρουσίασε τοπογραφική απεικόνιση του σχεδίου της Πλατείας Αγίας Λαύρας όταν και όποτε ολοκληρωθεί, καθώς και τη διάταξη τοποθέτησης των υφιστάμενων περιπτέρων σε αυτή. Όπως αναφέρει, ΄΄ενημερώσαμε το Σώμα ότι κατόπιν ένστασής μας προς την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αιγιαλείας προστέθηκε η χωρική θέση και του τρίτου περιπτέρου αφού η αρχική θέση σχεδίου περιλάμβανε μόνο δύο περίπτερα και όχι τρία όπως προϋπήρχαν. Με αυτό τον τρόπο κατοχυρώνεται και η ιδιοκτήτης του Περιπτέρου αυτού και η βιωσιμότητά του΄΄.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Τσινάκη στo protionline.gr, το αρχικό σχέδιο προέβλεπε τη μεταφορά του περιπτέρου που βρισκόταν κοντά στην οδό Ζαΐμη, στο πάνω μέρος της οδού Ερμού.
Τελικά το Σώμα της Δημοτικής Κοινότητας αποφάσισε τη χωρική θέση των περιπτέρων σύμφωνα με την Μελέτη σχεδίου της νέας πλατείας Αγίας Λαύρας ως έχει, με τα τρία περίπτερα σε θέσεις περιμετρικά της πλατείας και όχι στην προτεινόμενη θέση επί της Ευθυμίου Γάτου στο πλαϊνό μέρος του Ταχυδρομείου, καθώς αυτό αντιβαίνει τον Κανονισμό Λειτουργίας Περιπτέρων Δήμου Αιγιαλείας.

Να σημειωθεί ότι οι περιπτερούχοι διατηρούν επιφυλάξεις και για την προσωρινή θέση που προβλέπεται ανάμεσα στα παρτέρια, στην οδό Ευθυμίου Γάτου, εκεί όπου υπάρχει μία επιφάνεια τσιμέντου, τονίζοντας πως ακόμη και προσωρινά, το περίπτερο δεν μπορεί να μεταφερθεί σε πεζόδρομο.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr