background img
banner
banner

Ικανοποίηση και ευχαριστίες από την Ιερά Μητρόπολη

ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΚΑΤΑΝΥΞΗΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΤΑΣΗΣ ΤΙΣ ΑΓΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΡΥΠΗΤΗΣ ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΩΝ

Η ικανοποίηση του Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου και της Ιεράς Μητροπόλεως για τη συμμετοχή στο Θείο Πάθος της Μεγάλης Εβδομάδας και στον εορτασμό της Παναγίας Τρυπητής, αποτυπώνεται σε δελτίο Τύπου που εξεδόθη ως «Απόδοσις Ευχαριστιών επί τη Αποδόσει της Εορτής της Παναγίας Τρυπητής».

Συγκεκριμένα, επισημαίνονται τα εξής: ΄΄Δόξα, τιμή και απέραντη ευγνωμοσύνη αναπέμπουμε προς τον Άγιο Τριαδικό Θεό και την Υπερευλογημένη Υπεραγία Θεοτόκο διότι μας ευλόγησαν καθ’ όλη αυτήν την περίοδο να βιώσουμε στιγμές κατανύξεως και πνευματικής ανατάσεως, συμμετέχοντας βιωματικώς στο Θείο Πάθος την Μ. Εβδομάδα, ζώντας την Ζωηφόρο Ανάσταση του Κυρίου μας και εορτάζοντας κατά τα ειωθότα και τα πρέποντα, έπειτα από δύο χρόνια περιοριστικών υγειονομικών μέτρων, την Έφορο της Πόλεώς μας, την Κυρία του Αιγίου Παναγία Τρυπητή.
Επιθυμούμε να εκφράσουμε ειλικρινώς τις θερμότατες ευχαριστίες και την ευαρέσκειά μας προς όλους όσοι συστρατεύθηκαν με την τοπική Εκκλησία για την οργάνωση της λαμπράς, ομολογουμένως, πανηγύρεως της Πολιούχου μας. Καταθέτουμε την ευγνωμοσύνη μας στους Αγίους Αρχιερείς: τον από Καλαβρύτων & Αιγιαλείας Μητροπολίτη κ. Αμβρόσιο, τον Μητροπολίτη Κοζάνης κ. Παύλο, τον Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο, τον Μητροπολίτη Κίτρους & Κατερίνης κ. Γεώργιο και τον Επίσκοπο Κερνίτσης κ. Χρύσανθο, οι οποίοι λάμπρυναν με την παρουσία τους και δίδαξαν με τον θεολογικό τους λόγο τον ευλαβή λαό της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

Ιδιαιτέρως ευχαριστούμε τον αξιότιμο Δήμαρχο Αιγίου κ. Δημήτριο Καλογερόπουλο, ο οποίος μαζί με τους συνεργάτες του, τους τελετάρχες, τα μέλη της Δημοτικής Αστυνομίας και τους δημοτικούς υπαλλήλους συνετέλεσαν τα μέγιστα στην επιτυχία της τοπικής Εορτής.

Ευχαριστούμε επίσης τον Αντιδήμαρχο, τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, όλους τους δημοτικούς συμβούλους και τα μέλη των τοπικών συμβουλίων της ευρύτερης περιοχής μας, ευχόμενοι η χάρις της Παναγίας μας να χαρίζει σε όλους τους υγεία, δύναμη και, προπάντων, ομόνοια προς επίτευξη του κοινού καλού και της προόδου της Πόλεώς μας.

Στο πρόσωπο του Διοικητή του Α.Τ. Αιγίου κ. Βασιλείου Ροδόπουλου, ευχαριστούμε τους εκπροσώπους των Σωμάτων Ασφαλείας (Αστυνομία και Πυροσβεστική) για την ουσιαστική συμβολή τους στην διατήρηση της τάξεως και εύρυθμη πραγματοποίηση των προγραμματισμένων εκδηλώσεων της τριημέρου Πανηγύρεως, ενώ άξια ειδικής μνείας είναι και η παραχώρηση, από το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης, του στρατιωτικού οχήματος, με το οποίο έγινε η περιφορά της Ιερής Εικόνας σε ολόκληρη την πόλη μας.

Ιδιαίτερη λαμπρότητα προσέδωσαν με την παρουσία τους, κατά την διάρκεια της λιτανεύσεως της Ιερής Εικόνας της Παναγίας Τρυπητής, οι Φιλαρμονικές της Ακράτας, του Δερβενίου, του Αιγίου και του Λιμενικού Σώματος, καθώς και τα τμήματα των σχολείων, των προσκόπων και του Συλλόγου Ιστορικής Αναβίωσης – Βοστίτσα 1821. Γι’ αυτόν τον λόγο θερμώς τους ευχαριστούμε και τους ευχόμαστε να έχουν πλούσια την χάρη και την ευλογία της Παναγίας μας΄΄.

Ευγνώμονες προς τον Πανοικτίρμονα Θεό για το ευλογημένο αποτέλεσμα της κοινής προσπάθειας

Ευχαριστίες εκφράζονται και προς τους συνεργάτες της Ιεράς Μητροπόλεως, ως εξής: ΄΄Την εκ βάθους καρδίας ευαρέσκειά μας εκφράζουμε επίσης προς όλους τους συνεργάτες μας: το Δ.Σ. του Ιερού Προσκυνήματος Παναγία Τρυπητή, τους ιερείς και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Παναγίας Φανερωμένης, τον Πρωτοσύγκελλο, τους Πατέρες και τους υπαλλήλους των Γραφείων της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, τους κληρικούς τελετάρχες, τους σεβαστούς ιερείς που έλαβαν μέρος στις ιερές Ακολουθίες, τους μουσικολογιωτάτους ιεροψάλτες που απέδωσαν με μεγαλοπρέπεια τους βυζαντινούς εκκλησιαστικούς ύμνους, τους ευσεβείς ιερόπαιδες, τους εθελοντές και τις εθελόντριες που με ευλάβεια και σεμνότητα προσέφεραν τις υπηρεσίες τους για την απρόσκοπτη διοργάνωση της τοπικής μας Εορτής.

Στο σημείο αυτό ευχαριστούμε εγκαρδίως και τους εκπροσώπους των τοπικών, και όχι μόνο, Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας, οι οποίοι με σεβασμό και επαγγελματική αρτιότητα κάλυψαν όλες τις λατρευτικές εκδηλώσεις του τριήμερου Εορτασμού.

Είμαστε ευγνώμονες προς τον Πανοικτίρμονα Θεό για το ευλογημένο αποτέλεσμα της κοινής αυτής προσπάθειας, προκειμένου να αποδοθεί η οφειλόμενη τιμή στην Προστάτιδα και Πολιούχο μας Παναγία Τρυπητή.

Είθε η Ζωοδόχος Πηγή να χαρίζει αφειδώς την χάρη της, να σκέπει και να φυλάττει την επαρχία και την πόλη μας!΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr