background img
banner
banner

Μη σύννομη η απόφαση

ΓΙΑ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΑΠΟΒΟΛΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΜΕ ΑΝΑΡΜΟΣΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ – ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Νόμιμη σε όλα τα σημεία της, εκτός αυτού που απαγορεύει την αποβολή από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όποιου δημοτικού συμβούλου διαταράσσει την τάξη ή παρακωλύει τη συνεδρίαση, έκρινε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας, που αφορούσε τον Κανονισμό λειτουργίας του. Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση είχε ληφθεί κατά πλειοψηφία από τις παρατάξεις του Χρήστου Γούτου και της Βάσως Ψυχράμη, κατά της οποίας προσέφυγε ο επικεφαλής της παράταξης «Αιγιαλέων Πόλις» Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος.

Όπως ανέφερε στο protionline.gr η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας Μαρία Γιδά, ΄΄μετά την προσφυγή που κατέθεσε ο κ. Τριανταφυλλόπουλος, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση έκρινε πως η απόφαση ως προς το ζήτημα της αποβολής συμβούλων με ανάρμοστη συμπεριφορά, δεν ήταν νόμιμη. Ήταν μία απόφαση των δύο παρατάξεων της αντιπολίτευσης που είχαν κάνει κάποιες παρεμβάσεις στον Κανονισμό μεταξύ των οποίων και αυτή. Πλην όμως, το δικαίωμα του προέδρου να αποβάλει από την αίθουσα όποιον διαταράσσει την τάξη και εμποδίζει την κόσμια διεξαγωγή της συνεδρίασης, περιλαμβάνεται ρητά και στον προηγούμενο Κανονισμό και στον πρότυπο Κανονισμό αλλά και σε όλους τους Κανονισμούς λειτουργίας Δημοτικών Συμβουλίων. Προσωπικά και στη διαβούλευση που είχαμε κάνει είχα τοποθετηθεί υπέρ αυτού, δεδομένου ότι έχει έναν συγκεκριμένο ρόλο η διάταξη και δεν είναι κάτι που πρέπει να το παραβλέψουμε. Εκτιμώ πως ήταν άστοχο από μέρους των παρατάξεων της αντιπολίτευσης να αποφασίσουν κάτι τέτοιο΄΄.

Θα εξεταστεί εάν πρέπει να ξανασυζητηθεί το θέμα

Ερωτηθείσα αναφορικά με το εάν πρέπει να ληφθεί νέα απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα ή εάν θα προχωρήσει η υλοποίηση της απόφασης με εξαίρεση το θέμα του δικαιώματος του προέδρου για αποβολή από τη συνεδρίαση, η κ. Γιδά είπε πως αυτό είναι κάτι που θα εξεταστεί τις επόμενες ημέρες και θα συμβουλευτεί και την νομική υπηρεσία του δήμου.
Τόνισε πάντως πως υπάρχει το δικαίωμα και προσφυγής από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης στην Επιτροπή του άρθρου 152.

Το Δημοτικό Συμβούλιο πάντως πρόκειται να συνεδριάσει ξανά δια περιφοράς την ερχόμενη εβδομάδα ούτως ώστε να εξετάσει κάποια θέματα που επείγουν και έχουν να κάνουν κυρίως με άδειες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος εν όψει της έναρξης της θερινής σεζόν, ενώ η επόμενη συνεδρίαση προγραμματίζεται στα τέλη του μήνα.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr