background img
banner
banner

Με δύο υπέροχες εκδηλώσεις ξεχώρισε ο Σύλλογος Κεφαλλήνων και Ιθακησίων | ΦΩΤΟ

ΓΕΜΙΖΟΝΤΑΣ ΜΕΛΩΔΙΕΣ ΤΟΝ ΚΗΠΟ ΤΟΥ “ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟΥ”

Με δύο πολύ όμορφες και νοσταλγικά δημιουργικές δραστηριότητες, επέστρεψε στην “ενεργό δράση” μετά την… εποχή της πανδημίας, ο Σύλλογος Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Αιγιάλειας και Καλαβρύτων αλλά και η Πολυφωνική Χορωδία Αιγιαλείας, διοργανώνοντας δύο εκδηλώσεις που είχαν σαν στόχο τη συγκίνηση και το “άγγιγμα” των καρδιών του κόσμου. Την προηγούμενη Δευτέρα 18 Ιουλίου αλλά και την Παρασκευή 22 του μήνα, ο κήπος του Πολύκεντρου Συνεδριακού Κέντρου στην παραλία Μυρτιάς, άνοιξε τις “αγκάλες” του για τις μεγάλες μουσικοχορευτικές δράσεις με τίτλο ¨Στο Αίγιο που χτυπά η καρδιά μας¨ και ¨Με στιχάκια, μεζεδάκια – καλοκαιρινά βραδάκια¨ οι οποίες στέφθηκαν με την απόλυτη επιτυχία.

Τι παρουσίασε ο Σύλλογος Κεφαλλήνων και Ιθακησίων τη Δευτέρα

Το διήμερο εκδηλώσεων ξεκίνησε με την δράση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα 18 Ιουλίου, στον κήπο του Πολύκεντρου Συνεδριακού Κέντρου της παραλίας στην Μυρτιά. Ο τίτλος της εκδήλωσης ήταν “Στο Αίγιο που χτυπά η καρδιά μας” και έγινε με την συνδιοργάνωση της Πανηπειρωτικής Αδελφότητας Αιγιαλείας, η οποία συμμετείχε και με το Χορευτικό Τμήμα της. Εξέχουσα θέση επίσης, είχε και ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Βαλιμιτίκων “Αίολος” που συμμετείχε με το Τμήμα Χορωδίας του Συλλόγου.

Την παρουσίαση και τον συντονισμό της εκδήλωσης της Δευτέρας, είχε αναλάβει η πρόεδρος του Συλλόγου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγιάλειας Αθηνά Σκανδάμη, ενώ το κλίμα απέδωσε πολύ πιστά η μουσικός Μαρία Σταυράκη, όπου προσάρμοσε τις μελωδίες της βραδιάς στο μουσικό πρόγραμμα. Η Πολυφωνική Χορωδία Αιγιαλείας, τη διεύθυνση οποίας είχε η σοπράνο Αλίκη Ζαφείρη, αλλά και η χορωδιακή γραφή των τραγουδιών του μουσικοσυνθέτη Ανδρέα Αδαμόπουλου, ήταν ένα πολύ ξεχωριστό σημείο στη σημαντική δράση.

Η βραδιά έκλεισε με την Χορωδία του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου Βαλιμιτίκων “Αίολος” την διεύθυνση της οποίας είχε η μουσικός Βασιλική Νάσση, ενώ διάφορους χορούς παρουσίασε και το Χορευτικό της Πανηπειρωτικής Αδελφότητας Αιγιαλείας, υπό την καθοδήγηση του καθηγητή Φυσικής Αγωγής Ασημάκη Τσουρέκη. Αμέσως μετά η πιανίστρια Βασιλική Νάσση συνόδευσε τον Αιγιώτη μουσικό Γιάννη Καραμάνο, όπου μαζί και επί σκηνής, απέδωσαν μελωδίες και τραγούδια της ελληνικής ελαφρολαϊκής μουσικής των τελευταίων 50 ετών.

«Παράγουμε πνευματικό και μουσικό πολιτισμό»

Ερωτώμενος από τo protionline.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου Μιχάλης Ψύχας, για το ποια είναι τα προβλήματα που έχει ο σύλλογος σε πρακτικό επίπεδο, ανέφερε μεταξύ άλλων: “Είχαμε ζητήσει βοήθεια για εύρεση κατάλληλου χώρου από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές, χωρίς να υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα. Το πρόβλημα το έχουμε γνωστοποιήσει και στον δήμαρχο Δημήτρη Καλογερόπουλο και στην πρόεδρο της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. και έχουν ευαισθητοποιηθεί ήδη. Ευελπιστούμε ότι θα κάνουν ότι μπορούν, προκειμένου να λύσουν αυτό το πολύχρονο πρόβλημα, το οποίο είναι διπλό: Αφενός είναι το οικονομικό μέρος για την επιβίωση μας (έξοδα ενοικίου, ΔΕΗ κ.λπ.) και επιπλέον, το θέμα του χώρου, καθότι ο ήδη υπάρχων δεν εξυπηρετεί τις σημερινές ανάγκες της Ιόνιου Βιβλιοθήκης και των δραστηριοτήτων μας. Είμαστε ένας φορέας πολιτισμού που πρέπει να επικεντρώνεται στο στόχο του. Παράγουμε πνευματικό και μουσικό πολιτισμό. Σε αυτόν θα “πατήσουν” οι μελλοντικές γενιές της πόλης μας. Τα τελευταία δυόμιση χρόνια που διανύουμε, οι δραστηριότητες είχαν μειωθεί αρκετά, λόγω των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί από τον Covid. Όμως επιστρέφουμε δυναμικά, όπως διαπιστώθηκε από τις δύο ξεχωριστές εκδηλώσεις της προηγούμενης εβδομάδας” τόνισε ο πρόεδρος.

Η δεύτερη ημέρα των εκδηλώσεων

Το καλωσόρισμα των φιλοξενούμενων έγινε από τον πρόεδρο του Συλλόγου, Μιχάλη Ψύχα. Τα τραπέζια ήταν όλα γεμάτα, από αυτόν τον υπέροχο κόσμο. Η κιθάρα και η ιδιαίτερη φωνή του Γιάννη Καραμάνου ξεσήκωσαν τον κόσμο που γλέντησαν, τραγούδησαν, χόρεψαν μέχρι αργά. Στην μεγάλη παρέα των φιλοξενούμενων ήταν και η ερμηνεύτρια Ελευθερία Βλάσση, όπου προς το τέλος της βραδιάς ο Γιάννης Καραμάνος, με την ευγένεια που τον διακρίνει, της ζήτησε να βάλει και την δική της μουσική “πινελιά” στο τραγούδι. Στο τέλος των εκδηλώσεων, ο Σύλλογος και η Ιόνιος Βιβλιοθήκη Αιγίου, ευχαρίστησε θερμά το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. και την πρόεδρο Μαρία Τσουκαλά για την υποστήριξή της για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης, αλλά και τον αντιδήμαρχο και πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Αιγίου Βασίλη Χριστόπουλο, για την παραχώρηση του λιμανιού προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως χώρος στάθμευσης όσων παραβρέθηκαν στις δύο όμορφες εκδηλώσεις.

Τι έγινε στην όμορφη εκδήλωση

Χαιρετισμούς απηύθυναν, ο δήμαρχος Αιγιάλειας Δημήτρης Καλογερόπουλος, η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήμου Μαρία Τσουκαλά, ενώ από τον Σύλλογο Κεφαλλήνων και Ιθακησίων, μίλησε ο πρόεδρος του Συλλόγου. Από την Πανηπειρωτική Αδελφότητα, χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος αυτής Παναγιώτης Νύχτης και από τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Βαλιμιτίκων “Αίολος” η πρόεδρος Σύλβια Κονταρίνη. Να σημειωθεί ότι, στις δράσεις παραβρέθηκαν αρκετοί εκπρόσωποι από τον πολιτιστικό, εκπαιδευτικό και πολιτικό βίο του τόπου, καθώς και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, ενώ προσφέρθηκε άφθονο κρασί σε όλους όσους παραβρέθηκαν και τίμησαν την όλη προσπάθεια. Τέλος να σημειωθεί ότι, διενεργήθηκε λαχειοφόρος αγορά με σκοπό την ενίσχυση της Ιονίου Βιβλιοθήκης Αιγίου, το δώρο της οποίας ήταν ένα διήμερο στην Κεφαλονιά για δύο άτομα για τον τυχερό της βραδιάς.

“Θέλουμε να αγκαλιάσουν όλοι τον σύλλογο και να προσφέρουμε έργο”

“Έχοντας γνώση για το βάρος που προσωπικά έχω, αλλά και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, όσον αφορά την ιστορικότητα του συλλόγου που εκπροσωπούμε, κάνουμε ό,τι μπορούμε καλύτερο πάντα με την σημαντική υποστήριξη των μελών του Συλλόγου, των εθελοντών, των Χορωδών, των εξωτερικών συνεργατών ή φορέων, ώστε όλοι μαζί να παράγουμε συνεχώς, στην πόλη μας Πολιτισμό. Αυτό βγαίνει προς τους συμπολίτες μας, είτε μέσα από τις αρμοδιότητες της Ιόνιου Βιβλιοθήκης, είτε μέσα από το ξεχωριστό έργο της Πολυφωνικής Χορωδίας Αιγιαλείας. Να επισημάνουμε τη σημαντική υποστήριξη της σοπράνο Αλίκης Ζαφείρη, που έχει και τη Διεύθυνση της Χορωδίας, όσο και του μουσικοσυνθέτη Ανδρέα Αδαμόπουλου, που έχει τη Χορωδιακή γραφή όλων των τραγουδιών που ερμηνεύονται από τη Χορωδία. Καλούμε όλο το Κεφαλλονίτικο και το Θιακό στοιχείο που υπάρχει στην περιοχή μας, αλλά και όλους τους Αιγιαλείς, να αγκαλιάσουν το σύλλογο μας και να προσφέρουμε έργο, ποιότητα, ελπίδα και χαμόγελα στους συνάνθρωπους μας. Πραγματικά, το έχουμε τόσο ανάγκη….” δήλωσε στo protionline.gr ο κ. Ψύχας

Η επίσκεψη στην Γαστούνη

Η Πολυφωνική Χορωδία Αιγιαλείας του Συλλόγου Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Αιγιαλείας – Καλαβρύτων, το Σάββατο 18 Ιουλίου, έκανε μια πολύ δυναμική εμφάνιση στην Γαστούνη της Ηλείας. Στην κατάμεστη από κόσμο κεντρική πλατεία της πόλης, παρουσίασε ένα δίωρο πρόγραμμα με καντάδες, παλαιά αλλά και νέα τραγούδια, υπό το φως του φεγγαριού. Η Χορωδία, που ήταν προσκεκλημένη από τον Σύλλογο Κεφαλλονιτών Γαστούνης, παρουσίασε το μουσικό πρόγραμμα, βασιζόμενο στα δρώμενα από το βιβλίο του μουσικοσυνθέτη Ανδρέα Αδαμόπουλου με τίτλο: «Ο Χαντρούλης και η Τίτη». Η αποδοχή του κόσμου ήταν τόσο μεγάλη, που το κοινό καταχειροκρότησε την εμφάνιση της Χορωδίας, για αρκετή ώρα. Χαρακτηριστικό ήταν ότι τόσο στην έναρξη των τραγουδιών όσο και στο τέλος της εκδήλωσης, ο ουρανός “φώτισε” από πανέμορφα πυροτεχνήματα που έριξαν οι μουσικόφιλοι – μέλη του τοπικού συλλόγου. Παραβρέθηκε η πολιτική ηγεσία και εκπρόσωποι φορέων και δήμων της περιοχής.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr