Στο μεσοδιάστημα για την επόμενη αγωνιστική περίοδο 2022-23, με την συγχώνευση ανάμεσα στον Αετό Πατρών και την Αστραπή Ψαροφαΐου, πραγματοποιήθηκε κάποια διαφοροποίηση στον χάρτη του 2ου ομίλου, που συμμετέχουν Παναιγιάλειος και ΑΕ Αιγείρας / Ακράτας.
Όπως παρατηρείται όμως μετά την αδυναμία συμμετοχής της ΑΕ Δρεπάνου στο επόμενο πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας, θα προκύψουν και άλλες αλλαγές στον όμιλο των ομάδων της περιοχής μας.
Αν τελικά η ομάδα του Δρεπάνου δεν στελεχωθεί διοικητικά, την θέση της θα πάρει τότε το πρώτο επιλαχών σωματείο από την Β΄ κατηγορία, που είναι ο Ίκαρος Λακκόπετρας. Άσχετα με τα συν πλην των σωματείων του ομίλου, οι όμιλοι της Α΄ κατηγορίας θα αποτελούνται από 13 ομάδες έκαστος. Εκτός αν αποσυρθεί κάποιο σωματείο λίγο πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα, ενώ προηγουμένως έχει δηλώσει συμμετοχή.