background img
banner
banner

Αποφάσεις για να… μην γίνει η μετακόμιση στο δημοτικό συμβούλιο

ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΕΤΑΙ Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η μεταφορά του εξοπλισμού του Τμήματος Φυσικοθεραπείας Αιγίου στην Πάτρα, συγκαλείται τη Δευτέρα 1 Αυγούστου, έκτακτη και κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας, ούτως ώστε να αποφασιστούν οι περαιτέρω κινήσεις.

Η συνεδρίαση έχει οριστεί για τις 8.30, στο Πολύκεντρο Συνεδριακό Κέντρο και θα είναι μεικτή (δια ζώσης και παράλληλα με τηλεδιάσκεψη). Το σώμα καλείται να πάρει απόφαση για τις ενέργειες του δήμου Αιγιαλείας, μετά την κατάθεση εκ μέρους του δήμου, της αιτήσεως ακυρώσεως-αναστολής του Π.Δ.52/2022 (Φ.Ε.Κ.131/τ.Α/07.07.2022), περί μεταφοράς του Τμήματος Φυσικοθεραπείας Αιγίου. Όπως αναφέρεται στην πρόσκληση, «ο κατεπείγων χαρακτήρας της συνεδρίασης έγκειται στην ανάγκη λήψης απόφασης σχετικά με τις άμεσες ενέργειες που απαιτούνται, μετά από την κατάθεση εκ μέρους του δήμου Αιγιαλείας της αίτησης ακύρωσης-αναστολής του Προεδρικού Διατάγματος, περί μεταφοράς του Τμήματος Φυσικοθεραπείας Αιγίου».
Υπενθυμίζεται ότι σε σύσκεψη την περασμένη Πέμπτη, της οργανωτικής επιτροπής ενάντια στη μεταφορά του Τμήματος στην Πάτρα αποφασίστηκε μετά και τη σχετική εισήγηση της Νομικής Υπηρεσίας του δήμου, να απαντηθεί εγγράφως ότι: «Σε περίπτωση που λάβουν χώρα ενέργειες που αναφέρονται στο έγγραφο του Λιμενικού Τμήματος Αιγίου που γίνονται προφανώς με υπόδειξη, μη νόμιμα του Πρύτανη, υποχρεούται ο Δήμος προς διασφάλιση των συμφερόντων του να υποβάλλει μήνυση για παράβαση καθήκοντος, απείθεια, αυτοδικία και συνέργεια σε αυτήν, σε όποιον προσπαθήσει να απομακρύνει πράγματα και σε κάθε αρχή που θα συνδράμει σε αυτό, από το ακίνητο του Τμήματος της Φυσικοθεραπείας πριν την 1η/9/2022!»΄΄.

Απομάκρυναν το  βυτιοφόρο από την είσοδο

Είχε προηγηθεί η προειδοποίηση του Γ΄ Λιμενικού Τμήματος Αιγίου για απομάκρυνση του βυτιοφόρου που βρισκόταν σταθμευμένο έξω από την είσοδο του Παραρτήματος, εκεί όπου απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση, κάτι που έγινε τελικώς την Παρασκευή.

Το βυτιοφόρο απομακρύνθηκε από το σημείο και αναμένεται να ξεκαθαριστεί το εάν αλλά και το πώς θα εμποδίσουν δήμος και φορείς τα συνεργεία που θα έρθουν από την Τρίτη 2 Αυγούστου να… φορτώσουν ό,τι με πολύ κόπο «χτίστηκε» εδώ και 19 χρόνια…

Μάλιστα, η όποια παρεμπόδιση δεν θα πρέπει να περιοριστεί σε μία ημέρα, καθώς ο ίδιος ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Χρήστος Μπούρας, έχει πει πως χρειάζονται τουλάχιστον πέντε ημέρες για να μεταφερθεί όλος ο εξοπλισμός.

Ορκωμοσία με την… ευχή και την ελπίδα να μην είναι η τελευταία

Την Παρασκευή πάντως, πραγματοποιήθηκε ορκωμοσία αποφοίτων του Τμήματος Φυσικοθεραπείας το Πολύκεντρο Συνεδριακό Κέντρο, σε κλίμα χαράς για τους τελειόφοιτους αλλά και μελαγχολίας για τους εκπροσώπους της Αιγιάλειας.

Είναι χαρακτηριστική η τοποθέτηση του γενικού γραμματέα του δήμου Γιώργου Ρούσσου, στον χαιρετισμό του: «Αγαπητά μας παιδιά, με βαθιά συγκίνηση βρίσκομαι σήμερα εδώ αλλά και με ανάμεικτα συναισθήματα. Είναι μια ιστορική ημέρα για σας , όμως είναι και μία ημέρα που ίσως αποτελέσει θλιβερό ορόσημο για την πόλη του Αιγίου, την πόλη που σας φιλοξένησε όλα αυτά τα χρόνια. Από τη μία αισθάνομαι ικανοποίηση βλέποντας μπροστά μου εσάς τους νέους επιστήμονες που έχετε πλέον την γνώση να ανακουφίζετε τους πόνους των ανθρώπων και να αποκαθιστάτε και ενδυναμώνετε τη σωματική τους λειτουργία. Από την άλλη αισθάνομαι απογοήτευση , γιατί ίσως είστε οι τελευταίοι επιστήμονες αυτής της σημαντικής Σχολής που αποφοιτούν από το Αίγιο. Γνωρίζετε τον λόγο και δεν θέλω να επεκταθώ περισσότερο, ούτε να σας χαλάσω τη στιγμή. Αυτό που θέλω να σας πω , είναι να είστε υπερήφανοι γι αυτό που κατορθώσατε. Να πορεύεστε με σεβασμό στον ασθενή και στην ανθρώπινη ζωή. Να αδράξετε τη μέρα, όπως λέει και ο Ρόμπιν Ουίλιαμς στον κύκλο των χαμένων ποιητών.

Να εργάζεστε , αλλά και να απολαμβάνετε τους καρπούς των κόπων σας. Να θυμάστε ότι ο χρόνος δεν είναι ατέρμονος, να μην τον σπαταλάτε αλλά να τον ξοδεύετε δημιουργικά. Να διασκεδάζετε και να ζείτε τη στιγμή. Φεύγοντας κρατείστε μέσα στην καρδιά σας την πόλη μας, γίνετε πρεσβευτές της , μιλήστε για αυτήν, ελάτε πάλι να την επισκεφτείτε. Σας αποχαιρετούμε με αγάπη και σας ευχόμαστε τα καλύτερα. Συγχαρητήρια και καλή σταδιοδρομία».


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr