background img
banner
banner

Εργασίες ανακαίνισης και αναβάθμισης των εγκαταστάσεων

ΣΤΟΥΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Το μεγάλο βάρος της ασφαλούς φύλαξης βρεφών και εκπαίδευσης παιδιών προνηπιακής ηλικίας αναλαμβάνουν κάθε χρόνο οι δημοτικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί του δήμου Αιγιαλείας, που προσφέρουν τεράστιο κοινωνικό, προνοιακό και εκπαιδευτικό έργο και αποτελούν «στήριγμα» για δεκάδες οικογένειες του δήμου, οι οποίες τους εμπιστεύονται τα «πολυτιμότερα μέλη τους». Αναγνωρίζοντας το πόσο σημαντικό είναι για την κοινωνία το έργο τους, το Νομικό Πρόσωπο «Πολιτισμός, Παιδεία, Αθλητισμός και Κοινωνική Προστασία» του δήμου ρίχνει και φέτος μεγάλο βάρος στην όσο το δυνατόν καλύτερη προετοιμασία των χώρων τους, παρέχοντας τις καλύτερες υπηρεσίες στους… νεότερους δημότες του τόπου.

Λειτουργικές και αισθητικές παρεμβάσεις

Ερωτηθείς από το protionline.gr για τις προετοιμασίες που είναι σε εξέλιξη στις κτιριακές υποδομές, ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ Παναγιώτης Ανδριόπουλος, επισήμανε: ΄΄Πραγματοποιούμε εργασίες εξωραϊσμού εξωτερικών χώρων, μονώσεις στις ταράτσες, ελαιοχρωματισμούς στις εξωτερικές προσόψεις και γενικότερα ανακαινίζουμε τους χώρους με σκοπό τη βελτίωση των συνθηκών, κάτι που αποτελεί σκοπό μας ούτως ώστε να διαμορφώσουμε το ιδανικό περιβάλλον για τα παιδιά τόσο εντός των εγκαταστάσεων όσο και στους εξωτερικούς χώρους΄΄. Συγκεκριμένα, όπως τόνισε, έχουμε λάβει απόφαση για προμήθεια και εγκατάσταση υγρομόνωσης ταράτσας του Δημοτικού Βρεφονηπιακού – Παιδικού Σταθμού Ακράτας. Το έργο θα κοστίσει 9.498,40 € και προέρχεται από τον προϋπολογισμό Εξόδων οικονομικού έτους 2022.

Ακόμη, όπως έκανε γνωστό ο κ. Ανδριόπουλος, ΄΄στον Α΄- Β΄ Σταθμό θα γίνει ελαιοχρωματισμός εξωτερικού χώρου, στον Γ΄ Σταθμό της Μυρτιάς διαμόρφωση εξωτερικού χώρου και ελαιοχρωματισμός και στον Δ΄ που βρίσκεται στην οδό Παυσανίου διαμορφώνεται ο χώρος πρόσβασης΄΄. Υπενθυμίζεται ότι ο Δ΄ Σταθμός λειτούργησε πέρυσι στις άνετες νέες εγκαταστάσεις ωστόσο βρισκόταν σε εκκρεμότητα η πρόσβαση κάτι που ολοκληρώνεται σε λίγες ημέρες.

Σε ό,τι αφορά τις εργασίες διαμόρφωσης του εξωτερικού χώρου του Γ’ Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Αιγίου, το κόστος ανέρχεται σε 8.000 ευρώ περίπου και αφορούν εκθάμνωση και εκρίζωση επικίνδυνων δενδρυλλίων, αποξήλωση και απομάκρυνση κατεστραμμένων κατασκευών, αποξήλωση και απομάκρυνση κατεστραμμένου πλαστικού τάπητα, καθαρισμό χώρου από χόρτα και ξερά δέντρα, διαμόρφωση όδευσης βοηθητικής εισόδου, αποκατάσταση ζημιών και χρωματισμό περιμετρικής σιδερένιας περίφραξης.

Αυξημένο ενδιαφέρον «δείχνουν» οι εγγραφές

Εν τω μεταξύ, σε εξέλιξη είναι η διαδικασία των εγγραφών βρεφών και νηπίων. Οι εγγραφές γίνονται ηλεκτρονικά με σκοπό να δοθούν όσο περισσότερα voucher από το ΕΣΠΑ για να ωφεληθούν οι οικογένειες της περιοχής, όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ. Βεβαίως η διαδικασία δεν είναι πολύ εύκολη τις τελευταίες ημέρες καθώς το σύστημα είναι «φορτωμένο» και παρατηρούνται καθυστερήσεις. ΄΄Βούλησή μας είναι να πάρουμε όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά και να μην χρειαστεί να πληρώνουν οι γονείς. Από εκεί και πέρα, για όσους δεν καταστεί εφικτό να μπουν μέσω voucher θα υπάρχουν τα προκαθορισμένα τροφεία. Εμείς θα πάρουμε όσο περισσότερα παιδάκια γίνεται στο πλαίσιο πάντα που ο νόμος ορίζει και θα εξαντλήσουμε και το περιθώριο του +10%΄΄, τόνισε ο κ. Ανδριόπουλος. Τέλος, αναφορικά με το προσωπικό, είπε πως υπάρχει βεβαίως το μόνιμο και ότι θα προσληφθεί και ο απαιτούμενος αριθμός ατόμων ανάλογα με τον αριθμό των εγγραφών.Πάντως, οι εγγραφές φέτος μέχρι στιγμής είναι πάρα πολλές και δεν αποκλείεται τα παιδάκια φέτος να ξεπεράσουν τα 180 που ήταν πέρυσι!


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr